NRK Meny
Normal

Bronsevinner frastjålet sykkel i Bergen

Den polske junioren Filip Maciejuk vant bronse på gårsdagens tempo, men gleden ble kortvarig. Like etter ble sykkelen han skal bruke på fellesstarten lørdag stjålet.

SYKKEL-VM BERGEN 2017

FRA OPPTUR TIL NEDTUR: Det gikk ikke lang tid mellom jubelbrølet, til Filip Maciejuk var forbannet over at sykkelen var borte.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Vi hadde akkurat pakket utstyret og plassert det i landslagsbussen, sier Cyryl Szweda, informasjonssjef for det polske sykkellandslaget, før det verst tenkelige skjedde:

– Mens vi småpratet oppdaget vi at en av syklene plutselig var borte, legger han til i et intervju med TV-kanalen

Det skjedde like etter tirsdagens tempo. Den polske junioren hadde akkurat avsluttet råsterkt og klokket inn 28:15.44. 13 sekunder bak den britiske vinneren Tom Pidcock.

CYCLING-NORWAY-ROAD-WORLD

BRONSE: Filip Maciejuk (til høyre) tok bronse under tempoen for juniorer i Bergen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Den polske sykkellandslaget erger seg over tyveriet, men er mest forbannet fordi tyveriet påvirker resten av mesterskapet til junioren. Det var nemlig sykkelen Maciejuk skulle bruke på fellesstarten lørdag, som ble stjålet.

– Politiet var raskt på stedet og forsikret oss om at det var nok av overvåkningskameraer i området. De skulle forsøke å spore opp sykkelen, men foreløpig har vi ikke fått den tilbake, legger Szweda til.

Lånte hjul fra kolleger

Ikke nok med at sykkelen skulle brukes på fellesstarten lørdag, det var kun hans egen ramme som var brukt på sykkelen. Bakhjulet var lånt fra Team Sky-kollega Michal Kwiatkowski og forhjulet var lånt av det polske laget CCC Sprandi.

– Jeg er svært glad for at jeg klarte å ta bronsemedalje her i Bergen, men jeg savner sykkelen min, sier Maciejuk.

Politiet i Bergen har få dager på å finne sykkelen til Maciejuk.

Siste nytt

 • Mbappé avgjorde for PSG

  Paris Saint-Germain lå under ved pause, men vendte til 3-1-seier borte mot Guingamp i fransk 1. divisjon lørdag. Superstjernene Neymar og Kylian Mbappé (2) scoret. PSG måtte greie seg uten flere andre av sine stjerner, deriblant Edinson Cavani.

  FBL-FRA-LIGUE1-GUINGAMP-PSG
  Foto: FRED TANNEAU / AFP
 • Weng tangerte Bjørgen

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant den avsluttende fellesstarten, men Heidi Weng vant Toppidrettsveka sammenlagt for fjerde gang på rad. Weng tangerte Marit Bjørgen som mestvinnende i Toppidrettsveka da hun lørdag vant for femte gang.

  Heidi Weng
  Foto: Carina Olset / NRK
 • De regjerende cupmestrene er ute

  Tittelforsvarer Eintracht Frankfurt stupte over første hinder i den tyske cupen da Ulm fra nivå fire vant 2–1. Seriemester Bayern München slo så vidt en annen lilleputt, 4.-divisjonslaget Drochtersen/Assel, 1–0 etter scoring av Robert Lewandowski.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Carmen Jaspersen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: NM-veka og Toppidrettsveka
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: NM-kveld