NRK Meny
Normal

Bronsevinner frastjålet sykkel i Bergen

Den polske junioren Filip Maciejuk vant bronse på gårsdagens tempo, men gleden ble kortvarig. Like etter ble sykkelen han skal bruke på fellesstarten lørdag stjålet.

SYKKEL-VM BERGEN 2017

FRA OPPTUR TIL NEDTUR: Det gikk ikke lang tid mellom jubelbrølet, til Filip Maciejuk var forbannet over at sykkelen var borte.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Vi hadde akkurat pakket utstyret og plassert det i landslagsbussen, sier Cyryl Szweda, informasjonssjef for det polske sykkellandslaget, før det verst tenkelige skjedde:

– Mens vi småpratet oppdaget vi at en av syklene plutselig var borte, legger han til i et intervju med TV-kanalen

Det skjedde like etter tirsdagens tempo. Den polske junioren hadde akkurat avsluttet råsterkt og klokket inn 28:15.44. 13 sekunder bak den britiske vinneren Tom Pidcock.

CYCLING-NORWAY-ROAD-WORLD

BRONSE: Filip Maciejuk (til høyre) tok bronse under tempoen for juniorer i Bergen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Den polske sykkellandslaget erger seg over tyveriet, men er mest forbannet fordi tyveriet påvirker resten av mesterskapet til junioren. Det var nemlig sykkelen Maciejuk skulle bruke på fellesstarten lørdag, som ble stjålet.

– Politiet var raskt på stedet og forsikret oss om at det var nok av overvåkningskameraer i området. De skulle forsøke å spore opp sykkelen, men foreløpig har vi ikke fått den tilbake, legger Szweda til.

Lånte hjul fra kolleger

Ikke nok med at sykkelen skulle brukes på fellesstarten lørdag, det var kun hans egen ramme som var brukt på sykkelen. Bakhjulet var lånt fra Team Sky-kollega Michal Kwiatkowski og forhjulet var lånt av det polske laget CCC Sprandi.

– Jeg er svært glad for at jeg klarte å ta bronsemedalje her i Bergen, men jeg savner sykkelen min, sier Maciejuk.

Politiet i Bergen har få dager på å finne sykkelen til Maciejuk.

Siste nytt

 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn