NRK Meny
Normal

Bronsevinner frastjålet sykkel i Bergen

Den polske junioren Filip Maciejuk vant bronse på gårsdagens tempo, men gleden ble kortvarig. Like etter ble sykkelen han skal bruke på fellesstarten lørdag stjålet.

SYKKEL-VM BERGEN 2017

FRA OPPTUR TIL NEDTUR: Det gikk ikke lang tid mellom jubelbrølet, til Filip Maciejuk var forbannet over at sykkelen var borte.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Vi hadde akkurat pakket utstyret og plassert det i landslagsbussen, sier Cyryl Szweda, informasjonssjef for det polske sykkellandslaget, før det verst tenkelige skjedde:

– Mens vi småpratet oppdaget vi at en av syklene plutselig var borte, legger han til i et intervju med TV-kanalen

Det skjedde like etter tirsdagens tempo. Den polske junioren hadde akkurat avsluttet råsterkt og klokket inn 28:15.44. 13 sekunder bak den britiske vinneren Tom Pidcock.

CYCLING-NORWAY-ROAD-WORLD

BRONSE: Filip Maciejuk (til høyre) tok bronse under tempoen for juniorer i Bergen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Den polske sykkellandslaget erger seg over tyveriet, men er mest forbannet fordi tyveriet påvirker resten av mesterskapet til junioren. Det var nemlig sykkelen Maciejuk skulle bruke på fellesstarten lørdag, som ble stjålet.

– Politiet var raskt på stedet og forsikret oss om at det var nok av overvåkningskameraer i området. De skulle forsøke å spore opp sykkelen, men foreløpig har vi ikke fått den tilbake, legger Szweda til.

Lånte hjul fra kolleger

Ikke nok med at sykkelen skulle brukes på fellesstarten lørdag, det var kun hans egen ramme som var brukt på sykkelen. Bakhjulet var lånt fra Team Sky-kollega Michal Kwiatkowski og forhjulet var lånt av det polske laget CCC Sprandi.

– Jeg er svært glad for at jeg klarte å ta bronsemedalje her i Bergen, men jeg savner sykkelen min, sier Maciejuk.

Politiet i Bergen har få dager på å finne sykkelen til Maciejuk.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal