Hopp til innhold

Bronsen glapp for Christiansen

Henrik Christiansen (19) svømte for medalje i svømme-EM, men var fire hundredeler unna bronsen i mål. – Jeg er kjempeglad, sier han.

Henrik Christiansen ble nummer fire på 400 meter fri i svømme-VM i Israel. SVTs sending.

Christiansen fikk en god start i sin bane i finalen på 400 meter fri i i svømme-EM i Israel. Halvveis hadde han en mulighet på bronsen, men nordmannens avslutning var ikke sterk nok for medalje, og han ble nummer fire.

Christiansen

NESTEN: Henrik Christiansen ble nummer fire i svømme-EM. Her fra VM tidligere i år.

Foto: Maja Suslin/TT, Suslin, Maja / NTB scanpix

Tiden viste 3.37,26 - som er nesten tre sekunder bedre enn den norske rekorden han satt onsdag formiddag. Det var dessuten bare fire hundredeler bak bronsen.

– Utrolig gøy

– Jeg er kjempeglad. En tid på 37 hadde jeg ikke forventet. Det er litt kjipt å være fire hundredeler unna medalje, men jeg hadde ikke noe å tape her og gikk for det. Det var utrolig gøy og jeg gjør det jeg er her for å gjøre, sier en strålende fornøyd Christiansen etter seieren.

– Det er så kult at han ikke slutter å imponere. Han vet hva som skal til for å prestere når det gjelder, mener NRKs svømmeekspert Aleksander Hetland.

Peter Bernek fra Ungarn ledet hele veien og tok gullet med tiden 3.35,46. Paul Biederman fra Tyskland tok sølv, og italienske Gabriele Detti tok bronse.

OL-motivasjon

Aleksander Hetland

EKSPERT: Tidligere svømmer Aleksander Hetland er imponert.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

19-åringen ble klar for finalen etter å ha satt norsk rekord på 3.40.32 tidligere på dagen. Det var nesten halvannet sekund bedre enn rekorden han satt i mars. Nå er rekorden igjen kraftig forbedret.

– Jeg følte jeg hadde mer inne i finalen og kunne åpne hardere. Jeg hadde selvtillit og kunne gjøre det bedre, forteller Christiansen.

– Han har trent jevnt og trutt og da blir man bedre. Han er ikke langt unna europaeliten nå. Jeg trodde han kunne gå under 3.40, men 3.37 er et veldig stort skritt, sier Hetland.

Christiansen innrømmer at både prestasjon og tid er noe han vil ta med seg videre inn mot OL i Rio til sommeren.

– Dette er det man leter etter. Det gir meg motivasjonen for å trene og gå videre frem mot OL, forteller den norske unggutten.

Lørdag er det 1500 meter i kortbane-EM. Det er øvelsen Christiansen har satset mest mot.

Siste nytt

 • Bojan legger opp

  På en pressekonferanse med gamleklubben Barcelona bekrefter Bojan Krkic at han legger skoene på hylla.

  Spanjolen gikk gradene i Barcelonas berømte La Masia-akademi før han slo gjennom på A-laget i 2007. Han klarte imidlertid aldri å etablere seg som et førstevalg i Barcelonas angrepsrekke og forlot klubben i 2011.

  Siden har han spilt for en hel haug av klubber: AC Milan, Roma, Ajax, Stoke city, Montreal Impact står alle på CVen hans. Han avsluttet karrieren i japanske Vissel Kobe.

  Bojan fikk én landskamp for Spania, men har en imponerende medaljesamling hjemme: Han vant Mesterligaen to ganger og den spanske ligaen tre ganger. I tillegg ble det flere cuptitler, samt ligagull i Nederland.

  -
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Foster klar for Wrexham

  Den tidligere Premier League-målvakten Ben Foster er klar for National League-klubben Wrexham.

  Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  – Mye har forandret seg siden jeg var her sist, men det er fint å være tilbake, også som spiller. Det vil bli interessant å se hvordan kroppen min er etter den første treningen i dag. Jeg ser fram til å komme i gang, sier Foster til klubbens nettsider.

  Den 39 år gamle målvakten tar på seg hanskene igjen 18 måneder etter han la opp. Avtalen til engelskmannen varer ut den nåværende sesongen.

  Klubbtrener Phil Parkinson er strålende fornøyd å ha Foster tilbake i klubben, spesielt siden førstekeeper Rob Lainton pådro seg en skade sist helg.

  – Med Laintons skade forrige helg, er det viktig at vi har dekning i hele troppen når vi går inn i den siste delen av sesongen, noe denne signeringer sikrer, sier han.

  Foster har tidligere spilt for klubber som: Manchester United, West Bromwich og Watford. Han har også vært i Wrexham på lån tidlig i sin karriere.

  Ben Foster
  Foto: Leila Coker / AP
 • Nederlandsk stjernefall etter virusutbrudd

  Det nederlandske fotballandslaget har blitt rammet av et virus før fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Frankrike. Fem syke spillere har måtte forlate troppen.

  Liverpool-spissen Cody Gakpo, Newcastles Sven Botman, Matthijs de Ligt fra Bayern München, PSV Eindhovens Joey Veerman og Anderlecht-keeper Bart Verbruggen er utilgjengelige til kampen på Stade de France.

  I en uttalelse sier trener Ronald Koeman at han har hentet inn Bayern Münchens Ryan Gravenberch, Kjell Scherpen fra Vitesse og Inter Milans Stefan de Vrij før Frankrike-kampen.

  De fem spillerne som er syke kan komme til å returnere til mandagens kvalifiseringskamp mot Gibraltar i Rotterdam, forutsatt at de blir friske igjen.

  Nederland spiller i gruppe B sammen med Hellas og Irland, i tillegg til Frankrike og Gibraltar. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Netherlands v Qatar
  Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste