Røkke hjelper Slind-søstrene med privatfly før NM-stafetten: – Helt konge

MERÅKER (NRK): NM-bronse til Kari Øyre Slind og sjuendeplass Silje Øyre Slind. Nå stiller Kjell Inge Røkke med privatfly for å få Astrid Øyre Slind hjem til søndagens NM-stafett.

NM 2015

NORGES BESTE SØSTRE: Silje, Astrid og Kari Øyre slind fikk møte kong Harald etter NM-gullet i 2015. Nå får de hjelp av Kjell Inge Røkke i jakten på et nytt stafettgull.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

De er gode på ski, søstrene Kari, Silje og Astrid Øyre Slind fra Oppdal. Det viste de blant annet da de vant NM-stafetten på Røros i 2015.

To av dem viste det også lørdag, da Kari tok bronse og Silje ble nummer sju i 15 km fellesstart med skibytte under NM i Meråker. Astrid skulle ha vist det i langløpet Toblach-Cortina, som dessverre ble avlyst.

Søndag skal de gjør et nytt forsøk på å ta NM-gull i stafett. Men det ville i utgangspunktet ikke vært mulig uten hjelp fra forretningsmannen Kjell Inge Røkke.

Det er Opp.no som forteller den spesielle historien. Da Røkke, som har hytte på Oppdal, hørte at Astrid ikke ville rekke hjem til stafetten fra langløpet i Italia, tok han grep.

– Inn i historiebøkene

Så når Astrid lander på Gardermoen klokka 23.15 lørdag kveld, har Røkke sørget for at et privatfly står klart for å frakte den tredje søsteren til Værnes og Trøndelag.

– Det er helt konge, det er drit rått. Det der skrives inn i historiebøkene. Det er en rå historie for resten av livet, sier Kari Øyre Slind til NRK etter lørdagens bronseløp.

Avlysningen av langløpet i Italia gjorde riktig nok at Astrid Øyre Slind så ut til å kunne komme seg til NM uten Røkke-hjelp. Men været som førte til avlysning, har også ført til kaos i trafikken.

– Jeg skulle egentlig ta rutefly på grunn av avlysninga, men nå er det såpass kaos her at nå er det tilbake til røkkeflyløsninga, skriver Astrid i en sms til NRK lørdag formiddag.

BRONSEJUBEL: Kari Øyre Slind hadde en stor dag i NM-løypene i Meråker.

– Digg dag

– Røkke har ikke bare det råeste fyrverkeriet på Oppdal. Han leverer ganske bra til bygda om dagen nå, sier Kari Øyre Slind.

For hennes del er NM allerede en suksess uansett. Å slå løpere som Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Ragnhild Haga i kamp om NM-bronse, er ikke dagligdags for den yngste av Slin-søstrene.

– Det var en digg dag, det var rett dag å gjøre det på, sier hun til NRK.

Etterpå angrer hun på at hun ikke gjorde som Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som prøvde å følge Therese Johaug i første del av løpet. Men allerede søndag får hun en ny mulighet til å gi full gass.

– Solid av begge i dag. Så blir kult, skriver Astrid Øyre Slind til NRK.

Siste nytt

 • Under formell etterforskning

  Tidligere UEFA-president Michel Platini risikerer tiltale for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av fotball-VM til Qatar i 2022.

  Etter tre års etterforskning har det franske økokrim PNF besluttet å sende saken videre i rettssystemet, og det skal nå settes i gang formell etterforskning av en såkalt forhørsdommer, skriver Mediapart.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Dette er EM-troppen i håndball

  Dette er den norske EM-troppen i håndball. EM spilles i Norge, Sverige og Østerrike i januar.

  Torbjørn Bergerud, Espen Christensen, Kristian Sæverås, Magnus Jøndal, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Bjarte Myrhol, Petter Øverby, Magnus Gullerud, Sander Sagosen, William Aar, Gøran Johannessen, Christian O'Sullivan, Sander Øverjordet, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Magnus Rød.

  VM Håndball 2019 menn. Norge - Ungarn. 36-26.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Østberg ikke til Davos

  Ingvild Flugstad Østberg nektes fortsatt å starte verdenscuprenn i langrenn. Hun er dermed ikke med i uttaket til helgens konkurranser i Davos. Den regjerende verdenscupvinneren oppfyller fortsatt ikke kravene i skiforbundets helseattest.

  Ingvild Flugstad Østberg Beito 2019
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal