NRK Meny
Normal

Scoret fra egen målgård - med et forsiktig dytt på pucken

New Jersey Devils-målvakt Martin Brodeur (40) fikk kreditert scoring fra egen målgård etter et utrolig selvmål på torsdag. Se den merkelige situasjonen i videovinduet over!

Det er ikke ofte at keeperen skårer mål i ishockey. DET skjedde i NHL i natt.
Skåringen ble kreditert en av ligaens store veteraner, som nå er mestskårende i NHL-historien. Reporter: Anders Mjaaland. Bilder med tillatelse fra Viasat

Martin Brodeur stoppet et skuddforsøk fra Patrick Dwyer. Mostanderlaget fikk kontroll over pucken, men en feilpasning sendte pucken i eget mål. Dermed ble Brodeur registrert som målscorer, siden han var siste spiller på pucken for det scorende laget. Bilder med tillatelse fra Viasat.

Brodeur ble historisk som den første ishockeykeeperen med tre scoringer i NHL.

Den canadiske veteranen scoret det første målet i 4-1-seieren ettersom han var den siste Devils-spilleren på pucken før Carolina Hurricanes-forsvaret sendte den i eget bur.

Gjestene var i overtall da Brodeur fikk slått et skudd fra Patrick Dwyer ut til siden. Hurricanes' Jordal Staal fikk kontroll på pucken og slo den bak mot Tim Gleason, men bommet på backen og sendte pucken rett i det åpne målet.

– Det kunne blitt en matchvinnerscoring. Men jeg ble scoret på, sukket Brodeur, som spilte sin første kamp siden 21. februar på grunn av ryggskade.

Historisk

Målet gjorde 40-åringen også til den første målvakten med to scoringer i grunnspillet i NHL. Totalt er han oppe i tre scoringer, mot Ron Hextalls to for Philadelphia Flyers.

Torsdag gjorde Brodeur 17 redninger og fikk sin 665 seier i NHL-karrieren. Han har spilt samtlige 22 sesonger i Devils.

– Så han slo rekorden? Det overrasker meg ikke. Han er den beste keeperen noen gang, sa Devils-kollega Travis Zajac til NHL.com.

Legende

– Det var et stor løft for oss. «Marty» er vår førstekeeper, og han er den beste noensinne. Det er luksus å ha ham der bak, sa Devils-trener Peter DeBoer.

Adam Henrique, Peter Harrold og Andrej Loktjonov scoret de øvrige målene som ordnet tremålsseier for Devils.

Martin Brodeur er ikke bare historisk som mestscorende keeper i NHL. Han har blant annet også flest seirer (665), flest kamper uten baklengsmål (120) og er den keeperen med flest kamper (1194).

Siste nytt

 • Bendtner: – Klar til Brann-kampen

  Det ble ingen pinsefotball på Nicklas Bendtner, men Rosenborgs danske stjernespiss skriver på Instagram at han er tilbake til søndagens toppkamp mot Brann. – Vi jobber hardt. Tilbake mot Brann, skriver Bendtner til et Instagram-bilde.

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal