Scoret fra egen målgård - med et forsiktig dytt på pucken

New Jersey Devils-målvakt Martin Brodeur (40) fikk kreditert scoring fra egen målgård etter et utrolig selvmål på torsdag. Se den merkelige situasjonen i videovinduet over!

Det er ikke ofte at keeperen skårer mål i ishockey. DET skjedde i NHL i natt.
Skåringen ble kreditert en av ligaens store veteraner, som nå er mestskårende i NHL-historien. Reporter: Anders Mjaaland. Bilder med tillatelse fra Viasat

Martin Brodeur stoppet et skuddforsøk fra Patrick Dwyer. Mostanderlaget fikk kontroll over pucken, men en feilpasning sendte pucken i eget mål. Dermed ble Brodeur registrert som målscorer, siden han var siste spiller på pucken for det scorende laget. Bilder med tillatelse fra Viasat.

Brodeur ble historisk som den første ishockeykeeperen med tre scoringer i NHL.

Den canadiske veteranen scoret det første målet i 4-1-seieren ettersom han var den siste Devils-spilleren på pucken før Carolina Hurricanes-forsvaret sendte den i eget bur.

Gjestene var i overtall da Brodeur fikk slått et skudd fra Patrick Dwyer ut til siden. Hurricanes' Jordal Staal fikk kontroll på pucken og slo den bak mot Tim Gleason, men bommet på backen og sendte pucken rett i det åpne målet.

– Det kunne blitt en matchvinnerscoring. Men jeg ble scoret på, sukket Brodeur, som spilte sin første kamp siden 21. februar på grunn av ryggskade.

Historisk

Målet gjorde 40-åringen også til den første målvakten med to scoringer i grunnspillet i NHL. Totalt er han oppe i tre scoringer, mot Ron Hextalls to for Philadelphia Flyers.

Torsdag gjorde Brodeur 17 redninger og fikk sin 665 seier i NHL-karrieren. Han har spilt samtlige 22 sesonger i Devils.

– Så han slo rekorden? Det overrasker meg ikke. Han er den beste keeperen noen gang, sa Devils-kollega Travis Zajac til NHL.com.

Legende

– Det var et stor løft for oss. «Marty» er vår førstekeeper, og han er den beste noensinne. Det er luksus å ha ham der bak, sa Devils-trener Peter DeBoer.

Adam Henrique, Peter Harrold og Andrej Loktjonov scoret de øvrige målene som ordnet tremålsseier for Devils.

Martin Brodeur er ikke bare historisk som mestscorende keeper i NHL. Han har blant annet også flest seirer (665), flest kamper uten baklengsmål (120) og er den keeperen med flest kamper (1194).

Siste nytt

 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP
 • Keita rekker Stabæks skjebnekamp

  Stabæk regner med å ha Aboubakar Keita klar til nedrykksduellen med Strømsgodset i siste serierunde 24. november ifølge Eurosport.

  Keita, som er innleid fra FC København, måtte sist søndag gå av banen med en vond ankel tidlig i andre omgang mot Odd.

  Eliteserien fotball 2018: Odd - Stabæk (0-3).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal