Hopp til innhold

Britiske medier: United har bestemt seg for å sparke Solskjær

Ifølge flere britiske medier er Ole Gunnar Solskjær (48) ferdig som manager i Manchester United.

Ole Gunnar Solskjær

NY NEDTUR: Ole Gunnar Solskjær hadde lite å smile for mot Watford lørdag.

Foto: IAN KINGTON / AFP

Søndag morgen skriver den anerkjente journalisten Fabrizio Romano på Twitter at styret i Manchester United skal ha bestemt seg for at Ole Gunnar Solskjær er ferdig som manager.

Det skal også være godkjent av Glazer-familien, som eier klubben.

Ifølge Manchester Evening News har Solskjær ankommet treningsfeltet Carrington søndag morgen. Det samme har klubbdirektør Ed Woodward.

Avisen The Guardian skriver at det vil komme en uttalelse om at klubben og Solskjær er enige om å avslutte samarbeidet, slik at det ikke skal fremstå som at nordmannen har fått sparken.

Lokalavisa Manchester Evening News er blant avisene som har best kontakter i den britiske storklubben. De melder at styret har bestemt seg for å sparke Solskjær, og at Darren Fletcher skal være klar til å midlertidig steppe inn.

Ifølge kilder som avisen har snakket med skal Solskjær få en kompensasjonspakke på rundt 90 millioner norske kroner.

Ifølge The Times ble styret kalt inn til et hastemøte lørdagskveld.

Det var The Times-journalist Duncan Castles som meldte om hastemøtet. Han sier at styret skal ha tatt en avgjørelse: Solskjær må ut.

Opplysningene er ikke bekreftet av klubben selv, eller gjennom åpne kilder i United.

Men ifølge den svært velrenommerte avisen diskuterer Solskjær og United nå sluttbetingelser.

Hardt presset

Glazer-familien har bedt klubbens ledelse framskynde prosessen med å overtale Zinédine Zidane til å ta over trenerjobben, ifølge The Times.

Solskjær har vært hardt presset etter flere elendige resultater den siste tiden. Blant annet har de røket 0–5 for rivalen Liverpool, og i siste kamp før landslagspausen opplevde de et tungt 0-2-tap for byrival Manchester City foran egne tilhengere.

Spekulasjoner rundt Solskjærs framtid har vært brennhett nyhetsstoff mens landslagene har vært i aksjon, og lokalavisa Manchester Evening News skrevet at klubben har bestemt seg for et trenerskifte

Derfor ville en seier lørdag betydd mye. Men det ville seg ikke slik for kristiansunderen.

Joshua King scorte for Watford mot Manchester United

NORSK OPPTUR: Joshua King scoret det første målet for Watford.

Foto: Frank Augstein / AP

Blant annet takket være Joshua King, som sendte vertene i ledelsen, endte det med 1-4-tap for Manchester-laget.

Tapet er det fjerde på de seks siste seriekampene for United som ligger på 7.-plass etter tolv spilte kamper.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener United-styret er utsatt for et stort press for å sparke Solskjær. Da NRK snakket med Torp, var det ennå ikke kjent at klubben hadde innkalt til krisemøte.

– Det spørs om Solskjær lander på beina etter dette, sier han.

Manchester United ble totalt ydmyket av Watford i Premier League lørdag. Bilder fra TV 2.

– Umulig å vite

NRKs fotballskribent Thore Haugstad er ikke sikker på om tapet betyr Solskjærs umiddelbare avgang.

– Det er umulig å vite sikkert. Det som er ganske sikkert, er at ledelsen ikke har noen klar plan med hva de skal gjøre med Solskjær, sier Haugstad, som mener United ikke har noen opplagte alternativer til nordmannen.

– Men det bør være kroken på døra.

Også Torp peker på at United mangler gode alternativer som kan ta over etter Solskjær

– Jeg tror ikke United blir bedre med Solskjær, men de blir ikke bedre om de sparker ham, heller, kommenterer han.

– Styret står overfor en svært vanskelig avgjørelse, men det virker som om spillerne har mistet litt av troen på det de holder på med.

Selv ville ikke Solskjær spekulere om egen framtid etter kampen.

– Jeg jobber for og med klubben. Jeg har vært her i 18 år, og vi har en god kommunikasjon. Om klubben tenker å gjøre noen endringer, er det en samtale mellom meg og klubben, og ikke meg og deg, sier han til Sky Sports, ifølge TV 2.

Thore Haugstad, NRKs fotballskribent.

TERNINGKAST ÉN: – Det er fullstendig mangel på organisasjon og samspill, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad om Manchester United.

– Mareritt etter mareritt

Haugstad gir lørdagens oppvisning mot Watford terningkast én.

– Det er fullstendig mangel på organisasjon og samspill. Sånn har det vært i flere kamper nå, sier Haugstad.

– Det er definitivt en stor, stor utfordring for alle i klubben. Resultatene er ikke gode nok, det vet vi. Selvfølgelig er noe galt, sier Solskjær til Sky Sports.

Keeper David de Gea sier det var flau å se laget sitt spille lørdag, men vil ikke legge skylden på Solskjær.

– Det er enkelt å skylde på manageren eller støtteapparatet, men noen ganger er det spillerne. Vi må vise mye mer enn vi gjør, sier han.

– Vi er betalt for å spille for United og for å gjøre det bedre enn dette.

Premier League - Watford v Manchester United

FLAUT: David de Gea var alt annet enn fornøyd etter kampen.

Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Straffedrama

Det tok ikke langt tid før dramaet startet på Vicarage Road lørdag. Allerede i det sjette minutt lagde nemlig Joshua King straffe til hjemmelaget da han ble felt av Scott McTominay.

Men dramaet var bare så vidt i gang. David de Gea reddet først Sarrs forsøk, men Kiko Femenía var raskt frampå og satte returen i mål. Litt for raskt skulle det vise seg. Etter en sjekk med VAR ble nemlig scoringen annullert fordi Femenia var innenfor 16-meteren da straffen ble tatt.

Dommer Jon Moss valgte derimot å peke på straffemerket igjen, men også denne gang reddet De Gea. Spanjolen er normalt ikke kjent for å være særlig god på straffer, men lørdag vartet han opp med to strake redninger.

Selv om det ikke ble mål på straffen han skaffet, ga ikke King opp måljakten. Like før halvtimen er han nemlig på rett sted og satte pasningen fra Emmanuel Dennis, som flott hadde spilt seg fri på venstresiden, i mål.

Ikke lenge etter var Rashford nær ved å utligne da han fyrte av på direkten etter en fin pasning fra Fernandes, men Ben Foster vartet opp med en klasseredning.

Premier League - Watford v Manchester United

MÅLLØSE: Verken Cristiano Ronaldo eller Bruno Fernandes klarte å score lørdag.

Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Doblet før pause

Det var derimot Watford som fortsatte å styre, og like før pause fikk også Femenia og Sarr revansj for straffetabbene. Fra dødlinja slo Femenia 45 grader ut til Sarr, som sørget for å gi Solskjær nok å tenke på inn i pausen.

Reduseringen kom riktignok ikke lenge etter pausen. Før fem minutter var spilt satte Danny van de Beek ballen i nettet. Målet kom etter at Sancho løftet ballen inn på bakerste stolpe. Der sto Cristiano Ronaldo som styrte ballen til van de Beek på motsatt stolpe.

Og da våknet det hardt pressede bortelaget, og både Fernandes og Ronaldo var raskt nær ved å utligne.

Premier League - Watford v Manchester United

4-1: Emmanuel Dennis gjorde ydmykelsen komplett da han satte 4–1 på overtid.

Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Gjestene fikk derimot en ny smell med drøye 20 minutter igjen. Kaptein Harry Maguire pådro seg sitt andre gule kort for dagen, og United måtte klare seg med ti mann.

På overtid gjorde Joao Pedro og Emmanuel Dennis ydmykelsen komplett da de satte hvert sitt mål og fastsatte resultatet til 4–1.

Siste nytt

 • Norsk 19-åring knuste finne – tok gull i junior-VM

  Sørlendingen Mathias Holbæk leverte et knallsterkt løp da han sikret gullmedalje på 20 kilometer i junior-VM i Canada. Han kjempet mot finske Niko Anttola om seieren, men med et sterkt rykk var nordmannen sterkest.

  Det ble også norsk bronse på Kristian Kollerud.

  Det var en stund fire nordmenn som hang på finnen, men det ble etter hvert for tøft for både Kollerud, Lars Heggen og Lars Michael Bjertnæs.

  Bjertnæs ble nummer åtte, mens Heggen endte på 10.-plass.

  Holbæk hang imidlertid med lenge, og Vindbjart-løperen ga Anttola kamp om gullet.

  Mot tampen rykket han ifra, og dermed ble det norsk gull både på herresiden og kvinnesiden på mandagens 20 kilometer. Det var Milla Grosberghaugen Andreassen som tok gullet på kvinnesiden.

  Også i kvinnenes løp ble gullet sikret etter et imponerende rykk.

 • Juventus-spiller klar for Leeds

  Amerikanske Weston McKennie er klar for Leeds på en leieavtale fra italienske Juventus. Avtalen inneholder en opsjon på kjøp.

  24-åringen blir dermed lagkamerat med sine landsmenn Tyler Adams og Brenden Aaronson. I tillegg er manager Jesse Marsch amerikansk.

  McKennie har signert en avtale som gjelder ut inneværende sesong, men den kan bli gjort permanent, opplyser Leeds på sine nettsider.

  McKennie var involvert i alle kampene til USA under VM i Qatar før jul og står med 41 landskamper. Han debuterte i 2017 som 19-åring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Marco Alpozzi / AP
 • Manchester City møter Bristol City i FA-cupen

  Manchester United møter enten Derby eller West Ham i den femte runden av FA-cupen. Erling Braut Haaland og Manchester City skal spille mot Bristol City.

  United får hjemmekamp, mens Haaland og co. skal spille på bortebane. Derby og West Ham møtes senere mandag om retten til å møte United. (NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste