ESPN: Solskjær blir United-manager om Molde lar han dra

Flere britiske medier hevder Ole Gunnar Solskjær er på vei inn dørene på Old Trafford etter José Mourinhos avgang. Ifølge ESPN står det nå kun på Molde om han blir United-klar.

 Ifølge flere britiske medier er Solskjær blant de heteste kandidatene til å lede Manchester United resten av sesongen.

Ifølge flere britiske medier er Solskjær blant de heteste kandidatene til å lede Manchester United resten av sesongen.

Ikke navngitte kilder skal ha fortalt nyhetsstedet at Solskjær blir Manchester Uniteds midlertidige manager frem til sesongslutt.

Også spillerne venter på å få beskjed fra klubben om at Solskjær tar over klubben, melder Manchester Evening News. Ifølge kilder skal de forvente å få den beskjeden allerede tirsdag kveld.

Det er bare en hindring som gjenstår: Molde Fotballklubb.

For litt over to uker siden signerte Solskjær en ny treårskontrakt med Molde. Nå må United kjøpe sin tidligere spiller og reservelagstrener fri fra kontrakt.

Nå melder også den engelske tabloidavisen Mirror at United skal ha utløst en klausul i kontrakten hans med Molde, og at det dermed ikke er flere hindringer for å få Solskjær som midlertidig arvtaker etter Mourinho.

– Hvis man får tilbudt den jobben sier man ikke nei uansett. Sånn er det, sier Ronny Johnsen, som også spilte for Manchester United i samme tidsperiode.

NRK har ikke lyktes å få kontakt med Molde-manageren. Styreleder i MFK Leif Arne Langøy ønsker ikke kommentere spekulasjonene rundt Solskjær som mulig United-manager. Klubbdirektør Øystein Neerland ønsker heller ikke å kommentere saken.

Ifølge samme nyhetssted er det to navn som står på blokken til ledelsen i Manchester United når de nå jakter en midlertidig manager. Det ene er Solskjær, og det andre er Laurent Blanc.

Blanc er, som Solskjær, tidligere United-spiller. Han har en langt mer profilert managerkarriere etter sin tid som spiller. Etter tre år i Bordeaux overtok han det franske landslaget i 2010. Etter at Blanc var ferdig som sjef for Les Bleus i 2012 tok trente han Paris Saint Germain i tre år fra 2013 til 2016. Det er også franskmannens siste managerjobb.

BRITAIN SOCCER

UTFORDREREN: Laurent Blanc er mannen som skal være utfordreren til Solskjær om det midlertidige manager-ansvaret i Manchester United.

Foto: RICHARD LEWIS / AP

En midlertidig manager skal være på plass før 48 timer har gått, meldte Sky Sports tidligere tirsdag.

Kan møte gamleklubben

Det betyr at om Solskjær skulle bli ansatt i rollen som Mourinhos foreløpige arvtaker vil han ikke bare gjøre retur til Manchester. Lørdag kveld spiller klubben bortekamp mot Cardiff.

Solskjær var manager i den walisiske klubben i 2014-sesongen, som endte med nedrykk.

Etter bare litt over ti måneder i manager-stolen i Cardiff fikk Solskjær sparken fra klubben.

Selv opplyser klubben på sine egne hjemmesider at en midlertidig manager vil lede Manchester United ut 2018/2019-sesongen samtidig som de jobber med å finne en permanent løsning.

– For Ole Gunnar ville det vært kjempestort og for oss andre også. For oss som kjenner både klubben og personene hadde det vært særdeles artig. Jeg tipper det hadde vært perfekt for United å få Ole Gunnar inn der, sier Johnsen.

SPORT SOCCER CUP

MESTERLIGA-VINNER: Ole Gunnar Solskjær avgjorde mesterligafinalen mot Bayern München i 1999. Her løfter han trofeet sammen med Ronny Johnsen og Teddy Sheringham.

Foto: DAN CHUNG / REUTERS

Flere minneverdige øyeblikk

Solskjær har fortsatt en stor stjerne i Manchester etter sin lange karriere med den røde djevelen på brystet.

I 1999 vant han mesterligaen med klubben etter å ha avgjort finalen mot Bayern München langt inn i overtiden med en nærmest udødeliggjort scoring.

Av Manchester-publikummet ble han døpt «The Baby-faced Assassin» på grunn av sitt unge utseende og enorme målteft.

Solskjær var som spiller kjent for å kunne kom inn fra benken og avgjøre kamper. I 1999 skapte han også et minneverdig øyeblikk da han ble byttet inn 18 minutter før slutt og scoret hele fire mål mot Nottingham Forest.

I 2007 la han skoene på hyllen etter å spilt 235 kamper og scoret 91 mål for Manchester United. Han gikk så inn i en trenerrolle i klubben. Frem til han tok over Molde i 2011 fungerte Solskjær som hovedtrener for Manchester Uniteds reservelag.

Siste nytt

 • Vickhoff Lie og Mowinckel helt likt

  Ingen kunne gjøre noe med Mikaela Shiffrin i dagens super-G fra Italienske Cortina. Den amerikanske superkvinnen vant foran Tina Weirather og Tamara Tippler. Kajsa Vickhoff Lie og Ragnhild Mowinckel kjørte helt likt og delte syvendeplassen, 0,72 sekunder bak Shiffrin.

  ALPINE-ski-can-wc-downhill-WOMEN
  Foto: MARK RALSTON / AFP
 • Bjørnstad best av nordmennene

  Espen Bjørnstad er nummer tre etter hoppdelen av dagens kombinertøvelse. Nordmannen har 24 sekunder opp til lederen Mario Seidel. Jarl Magnus Riiber er nest beste nordmann på en fjerdeplass. Han har 58 sekunder opp til Seidel, og 34 sekunder til Bjørnstad.

  Espen Bjørnstad
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Kristoffersen på skuddhold i Wengen

  Henrik Kristoffersen har to mann foran seg etter 1. omgang av slalåmrennet i Wengen. Franske Clement Joel er hele 0,72 sekunder foran nordmannen. Romerikingens argeste rival, Marcel Hirscher, er 19 hundredeler bak nordmannen. – Det blir full gass fra start til mål. Jeg har ikke så mye valg, sier Kristoffersen til NRK før 2.-omgang.

  Kristoffersen
  Foto: Marco Tacca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk menn
V-cup kombinert: 15 km langrenn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Fellesstart kvinner
V-cup skiskyting: Fellesstart kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup hopp: 1. omgang, menn