Britiske medier: Manchester United-kapteinen funnet skyldig etter vold mot politiet

Harry Maguire ble tirsdag funnet skyldig etter vold mot offentlig tjenestemann og gjentatte forsøk på å bestikke politiet.

Maguire

SKYLDIG: Manchester United kapteinen ble funnet skyldig på alle tre tiltalepunktene.

Foto: Michael Varaklas / AP

Han ble også funnet skyldig i krenkende adferd og å motsette seg pågripelse. Dermed ble briten funnet skyldig i alle tre tiltalepunktene mot ham.

Det melder SkySports og flere andre britiske medier.

Kanalen melder også at forsvarsspilleren er dømt til 21 måneder og 10 dager i fengsel, men at straffen blir betinget da det var hans første lovbrudd og anklagene var forseelser.

Anker dommen

Maguire var involvert i en konfrontasjon med politiet utenfor et utested på ferieøya Mykonos i forrige uke.

Tirsdag kom saken opp for retten på den nærliggende øya Syros, og det ble rettet beskyldninger om vold fra begge parter.

I en uttalelse til SkySports sier briten at han vil anke dommen.

– Etter høringen i dag, har jeg bedt mine advokater om å umiddelbart informere retten om at vi anker. Jeg er fortsatt sikker på vår uskyld i saken, sier Maguire i uttalelsen og fortsetter:

– Jeg er fortsatt sterk og sikker på vår uskyld i denne saken. Om noe er det jeg, min familie og våre venner som er ofrene.

9R-j9zvvYtg

RETTEN: Harry Maguire her fra Syros etter at han forlot rettsbygningen i forrige uke.

Foto: INTIME / Reuters

Og i rettsforhandlingene i Hellas skal det ha foreligget ulike versjoner av hendelsesforløpet som ledet til dommen.

Maguires forsvarer hevdet at fotballstjernens søster Daisy besvimte etter angivelig å ha blitt injisert med et stoff av to albanske menn, noe som førte til et slagsmål. Deretter skal Maguire og hans følge ha bedt om å bli kjørt til sykehus, men i stedet ble de tatt med til politistasjonen.

Der hevder Maguire at han ble sparket av en politimann, og at det ble ropt til ham at «karrieren din er over».

Aktoratet hevdet på sin side at en politimann ble dyttet så hardt at han falt, og at Maguire gjentatte ganger forsøkte å betale seg ut av situasjonen.

Fjernet fra landslagstroppen

Maguire møtte ikke selv i retten tirsdag. Han var til stede under et innledende rettsmøte i helgen, men ble så løslatt. United-stjernen har reist hjem til England.

3l7fhXLTeZE

MED I TROPPEN: Tirsdag ble Harry Maguire tatt ut til englands landslagstropp som møter Island og Danmark.

Foto: FABRICE COFFRINI

Maguire ble tidligere tirsdag tatt ut i Englands landslagstropp til nasjonsligakampene mot Island og Danmark, før han onsdag ble fjernet da dommen ble kjent.

– I lys av kveldens utvikling kan jeg bekrefte at jeg har trukket Harry Maguire ut av England-troppen for kampene mot Island og Danmark, sier englands landslagssjef, Gareth Southgate, i en uttalelse på det engelske forbundets sider.

Før dommen ble kjent, sa landslagssjefen følgende:

– Jeg har snakket med Harry og fått høre hans historie, som er veldig ulik den som har blitt rapportert. I disse tilfelle kan tenker jeg at man må ta avgjørelser basert på de fakta du kjenner til, sa englands landslagstrener, Gareth Southgate, om uttaket til BBC og fortsatte:

– Skulle faktaene eller informasjonen endre seg, så må jeg revurdere den avgjørelsen.

Siste nytt

 • Mikkelsen leder sin klasse

  Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen klart etter fredagens etappe i Rally Monte-Carlo. Totalt er Elfyn Evans i ledelsen, men Sébastien Ogier kjører fortest.

  Mikkelsen er på 7.-plass i sin Skoda Fabia, men han er klart best av deltakerne i WRC2-klassen.

  – Jeg nyter dette. Jeg har en god luke nå, og det gir en god følelse, for vi føler ikke at vi presser særlig hardt. Jeg synes bilen er fantastisk under disse forholdene, sa Mikkelsen ifølge WRCs nettsted etter fullført dagsetappe.

  Oliver Solberg, som konkurrerer på svensk lisens, er på 13.-plass totalt etter fredagens kjøring.

  Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Bare nesten for Island

  Seier til Island over Frankrike i hovedrunden i VM ville gi Norge hjelp, og oppgjøret ble av den spennende sorten. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og til pause ledet franskmennene med to. Island slo tilbake i andre omgang, men helt på tampen mistet de overtaket. Da vant Frankrike 28-26 og er med det oppe på åtte poeng i gruppa i Egypt.

  – Jeg er av den tro at det franske laget vil spille bra nok til å slå Portugal på søndag, men jeg er litt skeptisk nå, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

  For Norge må først slå Algerie, og er avhengig av fransk poeng mot Portugal, eller at portugiserne vinner med sju mål eller mer for å nå kvartfinalen.

  w5rr7HxYzFE
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters
 • V-cupseier til Saltvik Pedersen

  Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant fredagens slalåmrenn i verdenscupen i Veysonnaz i Sveits, etter tre 2.-plasser på rad i storslalåm.

  – Det er veldig digg å være i gang med seier. Jeg har hatt noen 2.-plasser, og det er herlig å være tilbake på toppen, sa Pedersen.

  – Den første omgangen var litt rotete, men jeg ledet med noen hundredeler. I finaleomgangen gikk det bedre, og jeg økte ledelsen.

  Han seiret 0,26 sekund foran nederlenderen Jeroen Kampschreur, som slo ham i storslalåm både onsdag og torsdag. Tirsdag kjørte Kampschreur ut, men da var det italienske René De Silvestro som henviste Pedersen til 2.-plassen.

  Det skal være slalåmrenn også lørdag.

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Thomas Brun / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal