NRK Meny
Normal

Dopingbeskyldninger mot tidligere britisk profflag

Tre eksryttere har fortalt om dopingbruk i det tidligere sykkellaget Linda McCartney Food. Nordmannen Bjørnar Vestøl syklet for laget, men sier han ikke kjenner til at det foregikk noe ulovlig.

Bjørnar Vestøl

Nordmannen Bjørnar Vestøl syklet for profflaget Linda McCartney Food som nå beskyldes for å ha hatt dopede syklister i perioden da Vestøl var i klubben. – Jeg har ikke sett noe som helst til dette sier, Vestøl. Bildet er fra 1999, da Vestøl vant åpningsetappen i Ringerike Grand Prix.

Foto: ERIKSEN, PER-KRISTIAN / NTB scanpix

De tidligere rytterne forteller om «omfattende dopingbruk» til avisen The Times.

Ifølge procycling.no har det britiske antidopingbyrået innledet etterforskning.

Nordmannen Bjørnar Vestøl, som blant annet syklet Giro d'Italia for Linda McCartney Food i 2000, er overrasket over beskyldningene.

Syklet Giroen

– Ja, jeg må jo si at jeg blir overrasket over det, sier Vestøl til procycling.no.

– Jeg har ikke sett noe som helst til dette, men om det har skjedd, har det nok vært opp til den enkelte rytter, fortsetter nordmannen.

I tillegg til å sykle Giro d'Italia for det britiske sykkellaget, vant han også Ronde Van Noord-Holland i oppkjøringen til rittet.

– Har ikke dopet meg

Én av rytterne som har fortalt sin historie om det han mener var utbredt dopingbruk, er Vestøls tidligere lagkamerat i Linda McCartney Food, amerikaneren Matt DeCanio.

Han sier at han ikke fikk sykle Giro d'Italia i 2000 fordi han ikke var dopet.

– Legen visste at jeg var ren. Derfor tok de meg ikke ut på laget, sier DeCanio til The Times.

Dermed rettes det også mistanke mot Vestøl. Nordmannen er klar på at hans deltakelse i Giroen skjedde uten forbudte stoffer i kroppen.

– Jeg syklet Giroen det året og vant et av de største løpene i karrieren min i forkant. Det var tidlig klart at jeg skulle kjøre Giro d'Italia. De valgte ut meg, og jeg hadde ikke tatt noen ting, sier nordmannen.

Han meldte overgang til Telekom Malaysia i 2001, da Linda McCartney Food ble lagt ned.

Kjente navn

I tillegg til norske Vestøl, var det flere kjente navn på Landa McCartney Food-laget. Mark Cavendish' nære venn Maximillian Sciandri syklet for laget på denne tiden.

Dessuten var Sean Yates, som så sent som i sommer var med å lede Bradley Wiggins og Team Sky til sammenlagtseier i Tour de France, sportsdirektør i sykkellaget.

– Det var aldri snakk om doping, og jeg snakket vel aldri med Yates om doping, heller. Og jeg har aldri blitt oppfordret til å bruke det heller, sier Vestøl.

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Houston, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld