NRK Meny
Normal

OL-yndlingen trekker seg fra friidretts-VM

Storbritannia gikk av hengslene da Jessica Ennis-Hill (27) innfridde forventningene og tok OL-gull i fjor sommer. Onsdag måtte syvkjemperen trekke seg fra årets friidretts-VM.

Jessica ENnis-Hill

Jessica Ennis-Hill er dronningen av syvkamp, men har slitt med å prestere i år. Nå har hun bestemt seg for å spare kroppen.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

– Å si at jeg er lei meg er en underdrivelse, sa en tydelig skuffet Ennis-Hill under en pressekonferanse i London onsdag ettermiddag.

Jessica Ennis

Jessica Ennis jubler under lengdekonkurransen i London-OL i august i fjor.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Den suverene syvkjemperen har slitt med en vond akilles i sommer, og har etter lang tids overveiing bestemt seg for å trekke seg fra VM.

Avgjørelsen ble tatt i samråd med trener Toni Minichiello.

– Det er 9 internasjonale medaljer å kjempe om de neste tre årene. Vi har bestemt oss for å stå over nå med tanke på fremtiden, sier han.

OLs ansikt utad

Ennis-Hill, som har giftet seg med Andy Hill siden fjorårets leker i London, var London-OLs store trekkplaster, og britenes aller største hjemmehåp.

Enorme plakater av den da 26 år gamle friidrettsutøveren prydet gatebildet i London i månedene før mesterskapet.

Les også: Hun er britenes yndling og OLs ansikt utad

Og Ennis innfridde så til de grader. Den vakre syvkjemperen leverte toppresultater i samtlige sju øvelser, og kunne til slutt gråte sine gledestårer etter å ha tatt OL-gullet hele Storbritannia hadde bestilt.

Mange av supporterne gråt gledestårer sammen med Ennis den kvelden.

Foran 80.000 tilskuere på olympiastadion i øst-London løp hun flere æresrunder med det britiske flagget på ryggen, og dagen etter ble hun hyllet foran 50.000 supportere i Hyde Park.

– Det er drøm som går i oppfyllelse. Presset har vært enormt, men jeg har klart å takle det. Publikum hadde hengt gullmedaljen rundt halsen på meg før jeg hadde begynt. Jeg er overlykkelig, sa Ennis den gangen.

I starten av 2013 ble hun også kåret til «Sportswoman of the year» under den årlige kåringen til Laureus - idrettens svar på Oscar-utdelingen.

Nå må hun altså se friidretts-VM i Moskva fra sofaen.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale