NRK Meny
Normal

Brian Deane ferdig i Sarpsborg 08

Brian Deane er ferdig som hovedtrener i Sarpsborg 08 etter årets sesong.

Brian Deane

Brian Deane har trent Sarpsborg 08 i to sesonger.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Brian Deane og klubben har i fellesskap kommet frem til at kontrakten hans ikke forlenges etter denne sesongen.

Deane vil fortsette som klubbens hovedtrener ut sesongen, men forlater Sarpsborg i ved kontraktslutt i desember.

Verken Deane eller daglig leder i Sarpsborg 08, Richard Olsen, ønsker å kommentere årsaken til at treneren ikke fortsetter i klubben.

– Vi har hatt en dialog i en periode, kommet frem til at det er det beste for begge parter. Detaljene rundt avgangen får foreløpig bli mellom oss, sier Olsen.

Ønsker fokus fremover

– Et trenerskifte er en del av fotballen, og dette er en avgjørelse vi har vært kjent med lenge, sier Olsen.

Han sier avgjørelsen har skjedd uten dramatikk, og påpeker at klubben nå ønsker å ha fullt fokus på de gjenværende kampene i sesongen.

– Vi føler at klubben har tatt store steg i riktig retning de årene Brian har vært her. Vi er i et fint driv, og nå har vi mange viktige kamper og et åpent overgangsvindu foran oss. Det er det vi skal arbeide mot fremover, sier Olsen.

Brian Deane forsikrer at han ikke vil forlate byen og klubben før de resterende kampene er ferdigstilt.

– Ledelsen vet hva jeg føler for denne klubben, denne byen og folkene som bor her. Jeg vil ikke vil forlate klubben før kontrakten min går ut. Vi har fortsatt mulighet til å komme til kvartfinalen i cupen, og å få en fin plassering på tabellen. Det vil være feil av meg å tenke fremover når vi har så masse igjen å gjøre, sier han.

– En fantastisk tid

Brian Deane

Deane har i sin karriere som spiller vært innom klubber som Leeds, Middlesbrough, West Ham, Sunderland og Benfica.

Foto: ADAM BUTLER / AP

I 2012 skrev Deane under en toårskontrakt med klubben som går ut i desember.

– Jeg er takknemlig for det jeg har fått oppleve, og måten fansen og spillerne har møtt meg på vil alltid være spesiell for meg. Det har vært en fantastisk tid med en spillerstall som har gitt meg alt, selv når vi har tapt, sier Brian Deane.

Engelskmannen sier han er svært fornøyd med sin tid i Sarpsborg.

– Jeg har sett voksne menn gråte etter at vi kom seirende hjem fra Ranheim, og jeg liker å tro at jeg har hatt en positiv effekt på klubben og tatt den til et nytt nivå. Vi har utviklet oss, og fått frem en rekke fantastiske spillere.

Hvor veien går videre fra Sarpsborg skal treneren derimot ikke ha avklart.

– Av respekt for klubben har jeg enda ikke vært i kontakt med andre klubber. Jeg kom hit på en toårs-kontrakt og har hele tiden forholdt meg til den. Jeg vet ikke hva som skjer fremover, sier han.

Deane utelukker ikke at han har en fremtid i norsk fotball.

– Jeg vet ikke hva som skjer mellom nå og desember, og tiden for vise om jeg blir værende i Norge eller om jeg vender tilbake til England.

Tidligere Tottenham-manager David Pleat har uttalt til BBC at han tror Deane vil få muligheten til å trene en større klubb enn Sarpsborg 08 i fremtiden.

– Jeg beundrer Brian Deane. Det er mange forskjellige måter å komme seg oppover og bli lagt merke til i fotball. Hvis han gjør en god jobb i Norge over tid, så kommer det til å bli lagt merke til, sa han.

Uavklart for Burchnall

Eliteserie-klubben må nå på jakt etter en ny hovedtrener.

Den videre rollen til assistenttrener Ian Burchnall, som Deane tok med seg fra England, er foreløpig uavklart.

– Vi skal gjøre en grundig jobb som vi alltid gjør i arbeidet med å finne en ny trener til klubben. Vi får diskutere løsninger etter at sesongen er over, sier Richard Olsen.

Han understreker at klubben ikke har hastverk.

– Begge parter har ønsket at denne informasjonen skal komme ut tidlig, og derfor har vi ikke dårlig tid. Dette er en prosess vi får begynne med etter sommeren, sier Olsen.

Siste nytt

 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm