NRK Meny
Normal

Brian Deane ferdig i Sarpsborg 08

Brian Deane er ferdig som hovedtrener i Sarpsborg 08 etter årets sesong.

Brian Deane

Brian Deane har trent Sarpsborg 08 i to sesonger.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Brian Deane og klubben har i fellesskap kommet frem til at kontrakten hans ikke forlenges etter denne sesongen.

Deane vil fortsette som klubbens hovedtrener ut sesongen, men forlater Sarpsborg i ved kontraktslutt i desember.

Verken Deane eller daglig leder i Sarpsborg 08, Richard Olsen, ønsker å kommentere årsaken til at treneren ikke fortsetter i klubben.

– Vi har hatt en dialog i en periode, kommet frem til at det er det beste for begge parter. Detaljene rundt avgangen får foreløpig bli mellom oss, sier Olsen.

Ønsker fokus fremover

– Et trenerskifte er en del av fotballen, og dette er en avgjørelse vi har vært kjent med lenge, sier Olsen.

Han sier avgjørelsen har skjedd uten dramatikk, og påpeker at klubben nå ønsker å ha fullt fokus på de gjenværende kampene i sesongen.

– Vi føler at klubben har tatt store steg i riktig retning de årene Brian har vært her. Vi er i et fint driv, og nå har vi mange viktige kamper og et åpent overgangsvindu foran oss. Det er det vi skal arbeide mot fremover, sier Olsen.

Brian Deane forsikrer at han ikke vil forlate byen og klubben før de resterende kampene er ferdigstilt.

– Ledelsen vet hva jeg føler for denne klubben, denne byen og folkene som bor her. Jeg vil ikke vil forlate klubben før kontrakten min går ut. Vi har fortsatt mulighet til å komme til kvartfinalen i cupen, og å få en fin plassering på tabellen. Det vil være feil av meg å tenke fremover når vi har så masse igjen å gjøre, sier han.

– En fantastisk tid

Brian Deane

Deane har i sin karriere som spiller vært innom klubber som Leeds, Middlesbrough, West Ham, Sunderland og Benfica.

Foto: ADAM BUTLER / AP

I 2012 skrev Deane under en toårskontrakt med klubben som går ut i desember.

– Jeg er takknemlig for det jeg har fått oppleve, og måten fansen og spillerne har møtt meg på vil alltid være spesiell for meg. Det har vært en fantastisk tid med en spillerstall som har gitt meg alt, selv når vi har tapt, sier Brian Deane.

Engelskmannen sier han er svært fornøyd med sin tid i Sarpsborg.

– Jeg har sett voksne menn gråte etter at vi kom seirende hjem fra Ranheim, og jeg liker å tro at jeg har hatt en positiv effekt på klubben og tatt den til et nytt nivå. Vi har utviklet oss, og fått frem en rekke fantastiske spillere.

Hvor veien går videre fra Sarpsborg skal treneren derimot ikke ha avklart.

– Av respekt for klubben har jeg enda ikke vært i kontakt med andre klubber. Jeg kom hit på en toårs-kontrakt og har hele tiden forholdt meg til den. Jeg vet ikke hva som skjer fremover, sier han.

Deane utelukker ikke at han har en fremtid i norsk fotball.

– Jeg vet ikke hva som skjer mellom nå og desember, og tiden for vise om jeg blir værende i Norge eller om jeg vender tilbake til England.

Tidligere Tottenham-manager David Pleat har uttalt til BBC at han tror Deane vil få muligheten til å trene en større klubb enn Sarpsborg 08 i fremtiden.

– Jeg beundrer Brian Deane. Det er mange forskjellige måter å komme seg oppover og bli lagt merke til i fotball. Hvis han gjør en god jobb i Norge over tid, så kommer det til å bli lagt merke til, sa han.

Uavklart for Burchnall

Eliteserie-klubben må nå på jakt etter en ny hovedtrener.

Den videre rollen til assistenttrener Ian Burchnall, som Deane tok med seg fra England, er foreløpig uavklart.

– Vi skal gjøre en grundig jobb som vi alltid gjør i arbeidet med å finne en ny trener til klubben. Vi får diskutere løsninger etter at sesongen er over, sier Richard Olsen.

Han understreker at klubben ikke har hastverk.

– Begge parter har ønsket at denne informasjonen skal komme ut tidlig, og derfor har vi ikke dårlig tid. Dette er en prosess vi får begynne med etter sommeren, sier Olsen.

Siste nytt

 • FA skal undersøke Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic risikerer å bli straffet av det engelske fotballforbundet (FA) etter at han har involvert seg i et nytt spillselskap. Den svenske fotballstjernen har reklamert for det nye spillselskapet BetHard, skriver den engelske avisen Mirror.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

  Den norske golfspilleren Viktor Hovland fra Miklagard Golfklubb og Oklahoma State University blir historisk.
  Foto: Benjamin A. Ward/ngf / NTB scanpix
 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag