NRK Meny
Normal

Brennhete Kristoffersen flytter fra Norge

Henrik Kristoffersen (21) har sett seg lei av å bo i en bag. Nå skal flytting til Østerrike gjøre alpinesset enda bedre.

Kristoffersen

I KANONSLAG: Henrik Kristoffersen har vunnet begge slalåmrennene denne sesongen.

Foto: Michael Madrid / Reuters

Kristoffersen

HJEM TIL JUL: Alpinkometen Henrik Kristoffersen.

Foto: NRK

– Jeg melder flytting til Salzburg, men jeg blir ikke østerriker, ler Kristoffersen når NRK møter ham lille julaften.

21-åringen står i sportsbutikken på Torshov og leter etter en ny ishockeykølle. Jul betyr noen sårt tiltrengte fridager, som gjerne blir brukt på hockeyisen med broren og kamerater.

Det blir nemlig lenge mellom avkoblinger for alpinister, som gjerne har rundt 250 reisedøgn i året. Aksel Lund Svindal skaffet seg bosted i Østerrike allerede i 2007, og nå følger altså lagkameraten etter.

NRK har tidligere fortalt at Kristoffersen vurderte å flytte.

– Hirscher himlet med øynene

– Det blir ganske tungvint å komme seg hjem (til Norge). Det er for å ha et sted å hvile litt mellom slagene, sier Kristoffersen, som i første omgang vil leie en leilighet fra 1. januar.

Et hjemsted i nærheten av konkurransene er en fordel blant andre Marcel Hirscher har dratt nytte av hele karrieren. Kristoffersen forteller at østerrikeren ble satt ut da nordmannen nå fortalte at han ikke hadde vært hjemme på fem uker.

– Han bare himlet med øynene og sa at det var latterlig. Det er jo for å kunne hvile, og så slipper du å drasse med deg alt hele tiden, sier 21-åringen.

Artikkelen fortsetter.

Marcel Hirscher

DRONE-SKANDALE: Her blir Marcel Hirscher nesten truffet av en drone under slalåmrennet i Madonna, hvor Henrik Kristoffersen vant.

Det er heller ikke første gang Hirscher har blitt satt ut av nordmannen i sesonginnledningen. Østerrikeren, som har vunnet verdenscupen de fire siste sesongene, måtte se seg slått med over sekundet i både Val d'Isere og skandalerennet i Madonna.

Dét likte den seiersvante 26-åringen svært dårlig.

– Vi er ganske gode venner, så vi fleipet litt før start. «Gjør du sånn et par renn til, kommer jeg ikke til å like deg lenger». Han tullet jo, men det er absolutt en deilig følelse. Han så litt stum ut etterpå, gliser nordmannen.

Kjører med smertestillende

Kristoffersen trekker frem full klaff med utstyr og teknikk som hovedårsak til kanonformen, og han synes det er «utrolig stort» å vinne to renn på rad for første gang.

Samtidig forteller 21-åringen at de tidligere omtalte leggsmertene skyldes en betennelse, som han har tatt knekken på med smertestillende.

Slalåmesset har brukt smertestillende den siste måneden.

– Det har ikke hemmet meg på skiene, men det har gjort vondt. Og det hjalp ikke da jeg trynet i Val d'Isere (storslalåm). Hoften er ikke altfor god, så det blir bra å roe ned litt nå, sier Kristoffersen.

Han får fem dager fri før blikket rettes mot slalåmrennet i Zagreb 6. januar.

Og da har han altså overtatt leiligheten i Salzburg.

Siste nytt

 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland
 • Juventus-kamp utsatt etter snøvær

  Et banedekke bedre egnet til langrenn enn fotball gjorde at Juventus' hjemmekamp mot Atalanta ikke ble spilt søndag. Ny dato for Serie A-duellen er ikke satt. Etter at spillerne hadde varmet opp ble det besluttet at kampen flyttes til en annen dag.

  SOCCER-ITALY-JUV-ATA/
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters
 • Zucca-lagkamerat bytter klubb

  Rick Nash, som seks ganger har vært på All Star-laget i NHL, forlater New York Rangers. Han skal framover spille for Boston Bruins. Det bekrefter Zuccarellos klubb søndag. Nash forsvinner i bytte mot Ryan Spooner, Matt Beleske og Ryan Lindgren.

  NHL: Philadelphia Flyers at New York Rangers
  Foto: Brad Penner / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial