Norsk supertalent forbløffer: – Vet ikke om det er mulig å stanse ham

RUKA/OSLO (NRK): Junioren Jens Lurås Oftebro (19) gikk inn til en tredjeplass i Ruka, og tuktet seniorene for andre dag på rad.

Q_WVVi9kvNQ

IMPONERTE: Jens Lurås Oftebro imponerte nok en gang.

– Det er utrolig gøy, det er over all forventning. Jeg viste det ville bli samlet, så jeg prøvede å spare mest mulig de to-tre første rundene, og jeg følte jeg traff bra med taktikken, sa Oftebro etter nok en pallplass.

For andre dag på rad både hoppet og gikk 19-åringen fenomenalt, det resulterte i en ny tredjeplass.

QFFnXCyFDwk

IMPONERT: Sportssjef Ivar Stuan lar seg imponere av junioren Oftebro.

Foto: Terje Pedersen / NTB scan

– Han er jo som en senior å regne snart, han herjer jo, sa sportssjef Ivar Stuan til NRK etter målgang.

– Må dere bremse ham?

– Jeg vet ikke om det er mulig å stagge ham. Jeg tror han skal få kjøre full fart fremover, så får vi legge inn en god treningsperiode senere.

Riiber aldri i kjelleren

Til tross for et nytt sterkt renn av Oftebro og de andre nordmennene, var det ingen som kunne ta seieren fra Jarl Magnus Riiber.

– Jeg gikk aldri i kjelleren, jeg prøvde bare å få en god opplevelse og en fin start på rennet, sa Riiber til NRK etter målgang

TlEexEDapK8

NY SEIER: Jarl Magnus Riiber fortsetter der han slapp forrige sesong, og fortsetter å vinne.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanp

Forrige sesongs verdenscupvinner startet med et forsprang på elleve sekunder, i mål var det blitt til 48 sekunder.

Selv var ikke 22-åringen skremt av egen gåing.

– Jeg synes det svarte helt ok, jeg kjenner at en gjennomkjøring ikke er nok til å holde et høyt og jevnt tempo, men jeg synes jeg svarer greit til de bak meg, avsluttet Riiber.

– Et eventyr av en åpning

Og det var ikke bare Oftebro som imponerte. Gårsdagens andremann, Espen Bjørnstad, gikk inn til en fjerdeplass.

– Det er et eventyr av en åpning for kombinertgutta, kommenterte Bjørn.

Like bak fulgte Jørgen Graabak, og samtlige av de norske løperne plasserte seg blant de 19 beste på dagens 10 kilometer.

U2wB0YkYmwo

PÅ PALLEN IGJEN: Jens Lurås Oftebro leverte for andre dag på rad, og sikret seg tredjeplassen på 10 kilometeren.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Du ser det på resultatlista at vi har vært flinke alle sammen, og vi har fokusert på hvordan vi kan bli bedre, fortalte Riiber.

Det sier junioren Oftebro seg enig i.

– Den er utrolig bra om dagen. Vi er helt råe i bakken, og vi går bra på ski, så det er utrolig gøy å være en del av det her, avsluttet Oftebro.

 • Søndag er det duket for ny kombinertkonkurranse fra Ruka. Hoppdelen følger du på 09:05 på NRK 1, og langrennet fra klokken 13:55.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Forbyr barn å heade fotballen

  Flere fotballforbund i Storbritannia forbyr barn under 12 år å heade baller på trening for å minimere risikoen for hodeskader senere i livet.

  Det gjelder fotballforbundene i England, Nord Irland og Skottland, skriver blant annet Sky Sports.

  De tre forbundene sendte mandag ut en felles uttalelse. Der refererer de til den skotske studien som viste at tidligere fotballspillere hadde tre og en halv gang så høy sannsynlighet for å dø av nevrodegenerative sykdommer enn befolkningen ellers.

  I uttalelsen heter det at barn under 12 år ikke skal heade ballen på trening, for så å få en gradvis tilnærming fram til 16-årsalderen. USA innførte et headeforbud for barn allerede i 2014.

 • Tidligere Solskjær-elev til AaFK

  Aalesund har signert midtbanespilleren Jordon Mutch fra sørkoreanske Gyeongnam FC. 28-åringen har tidligere spilt for blant andre Cardiff. Der hadde han Ole Gunnar Solskjær som manager. Kontrakten Mutch har signert strekker seg ut 2020-sesongen.

  Cardiff City's Mutch celebrates scoring a goal against Sunderland during their English Premier League soccer match in Cardiff
  Foto: Rebecca Naden / Reuters
 • Påstand om fire år for Srour

  Påtalenemnden i Antidoping Norge (ADN) innstiller på fire års utestengelse for bokseren Hadi Srour. Han avla i høst en positiv dopingprøve med spor av syntetisk EPO.

  I en pressemelding skriver ADN at Srour også har brutt reglementet for meldeplikt flere ganger.

  – Også B-prøven bekreftet funnet i A-prøven, sier Katharina Rise, leder av påtalenemnda i ADN til NTB.

  – Det har tatt litt tid før saken ble endelig avgjort fra vår side. Det er fordi Srour har anmodet om at vi skulle gjøre ytterligere undersøkelser. Basert på det har vi også fått denne prøven vurdert av andre internasjonale akkrediterte laboratorier, i tillegg til det norske laboratoriet som er akkreditert av Wada. De har kommet til samme resultat, uavhengig av hverandre, sier Rise


  Srour var raskt ute med kritikk av Antidoping Norge da saken ble offentlig i fjor.

  – Etterforskerne forhørte meg, men de var ikke ute etter å høre min versjon eller å få sannheten. De anmodet meg to ganger om å tilstå. Den siste gangen slo de også av lydopptakeren, sa Srour på en pressekonferanse 4. september.

  Srour var ansett som en mulig OL-deltaker i Tokyo-lekene senere i år.

  Hadi Srour tilknyttet Norges Bokseforbund har avgitt positiv dopingprøve.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal