Pellegrino prøvde å bremse feiring: – Ikke meningen å være slem

BODØ/OSLO (NRK): Amahl Pellegrino (31) scoret likeså godt hat trick som innbytter i sin første seriekamp for Bodø/Glimt. Så roste han gamleklubben.

Pellegrino

PANGSTART: Nysigneringen Amahl Pellegrino fikk virkelig presentert seg for publikummet på Aspmyra søndag kveld.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

For Pellegrino-showet gikk «selvsagt» utover Kristiansund, som 31-åringen forlot etter den forrykende 2020-sesongen.

– Spesielt

31-åringen forklarer til Eurosport at han «prøvde å ta det rolig» etter den første scoringen.

Pellegrino

KUNNE SMILE: Amahl Pellegrino.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

– På 2-0 bruser det litt, og etter hat tricket, går det av seg selv. Det er ikke meningen å være slem mot gamle kjente. Beklager hvis noen følte seg tråkket på, eller noe sånt. Men jeg spiller for Bodø/Glimt nå, og jeg er her for å gjøre en jobb. Selvfølgelig har jeg KBK i bakhodet, sa Pellegrino.

Pellegrino utdyper overfor NRK at det ble blandede følelser etter kampslutt.

– Der og da var det fantastisk. Etter kamp var det litt spesielt. Det er jo veldig gode kompiser på det andre laget. Fotballen er brutal noen ganger. I dag var den fantastisk for min del, og litt brutal for dem, sier Pellegrino.

Kristiansund-trener Christian Michelsen var slettes ikke overrasket over prestasjonen til hans tidligere elev.

– Vi hadde gleden av ham i 1,5 år. Da var det vi som hadde glede av ham, og nå er det Glimt, smiler Michelsen til NRK.

47 mål?

Pellegrino scoret hele 25 mål for kristiansunderne, og nå spørs det hvor mange han rekker i løpet av høstsesongen i Bodø.

I fjor høst uttalte storscoreren til Tidens Krav at han ville scoret 47 mål hvis han spilte for Glimt.

– Jeg prøver. Jeg står for det. Hadde jeg spilt for dem i fjor, skulle jeg hatt mange flere mål enn jeg fikk, sier Pellegrino til NRK.

Samtidig legger 31-åringen til at han per nå er langt fra toppformen. Han anslår selv at han er «70 prosent» med blant annet en stiv hamstring.

– Jeg merker at jeg ikke har spilt fotballkamp på en stund, sier Pellegrino.

Det er bare åtte måneder siden han ble solgt til Saudi-Arabia, hvor han fikk 12 kamper. 31-åringen ble presentert tidligere i uka med en kontrakt som varer ut sesongen.

Foreløpig er det for tidlig å si hva som skjer til neste år.

– Det er litt gi og ta. Jeg har en familiesituasjon. Fruen har ikke jobbet så lenge jeg har spilt fotball, og jeg har en datter på to år som ikke har gått i barnehage. Vi setter oss ned etter sesongen, og tar en lengre prat da. Akkurat nå tenker vi på det som skjer foran oss på tabellen, og Europa, sier Pellegrino til NRK.

Pelle

TAKKET PUBLIKUM: Alfons Sampsted (f.v.), Amahl Pellegrino og Ulrik Saltnes.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Siste nytt

 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Lorentzen nære verdenscuppallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen har hatt en tung sesongstart, men søndag kviknet han til med fjerdeplass på 1000 meter i verdenscupen på skøyter i Salt Lake City.

  Bergenseren klokket inn til 1.07,00 og endte fire hundredeler bak Hein Otterspeer på tredjeplass. Pallen besto bare av nederlandske løpere. Thomas Krol vant foran Kjeld Nuis med tiden 1.06,44.

  Prestasjonen er en opptur for Lorentzen. Inntil søndag hadde 29-åringen denne sesongen vært langt unna de beste. For to uker siden ble han bare nummer 14 på 1000-meteren i Stavanger.

  Lorentzen tok i 2018 OL-sølv på distansen, mens han ble mester på 500 meter.

  World Cup Skøyter
  Foto: CARINA JOHANSEN / NTB
 • Utforrenn avlyst grunnet sterk vind

  Verdenscuprennet i utfor for herrer er avlyst på grunn av sterk vind. Rennet ble utsatt tre ganger, før juryen kl. 21 fattet en endelig avgjørelse om å avlyse rennet.

  Aleksander Aamodt Kilde var favoritt før søndagens utfor etter at han vant både fredagens super-G og lørdagens utfor, og kunne dermed tatt sin tredje verdenscupseier på rad. Søndagens avlysning gjør at det ikke er mulig.

  WCUP Mens Downhill Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal