Hopp til innhold

Brennhet King svarte kritikerne: – Får bare motbevise dem

ULLEVAAL (NRK): Lars Lagerbäck ba Joshua King bli en lederskikkelse for Norge. Mot Aserbajdsjan svarte 25-åringen med å spille en av sine beste landskamper

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Aserbajdsjan.

HAR FÅTT KRITIKK: Joshua King har de siste dagene svart på kritikk om at flere av målene hans i Premier League rett og slett kom som følge av flaks. Mot Aserbajdsjan gikk han i bresjen for Norge.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Den følelsen av å vinne igjen, den var deilig, sier Joshua King.

Han var høyt og lavt i VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan på Ullevaal, som endte med 2-0 seier til Norge.

Bournemouth-spissen spilte generelt en god kamp, og både skaffet og scoret på straffesparket som ga 1-0-ledelse.

Aserbajdsjan-trener (og tidligere storspiller for Kroatia) Robert Prosinečki sa rett ut at King var tungen på vektskålen i kampen.

– Vi klarte ikke å stå imot King, han var veldig god. Norge var det klart beste laget og vant fortjent, sa han etter kampen.

Sparket i brystet

Etterpå vanket det ros også fra sjefen.

– Hans aktivitet var kjempebra, bevegelsene hans, og han jobbet bra på alle vis. Noen ganger synes jeg han er for ambisiøs, men han jobber veldig hardt for laget, roser landslagstrener Lars Lagerbäck.

Aserbajdsjans forsvarsspiller bommet da han skulle prøve å fange ballen foran King etter 32 minutters spill, og sparket i stedet nordmannen hardt i brystet.

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Aserbajdsjan

King ble sparket i brystet.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dermed pekte dommeren på straffemerket. King gikk selv frem for å ta straffen, og satte den hardt nede til høyre.

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Aserbajdsjan.

King var iskald da han tok straffe for Norge.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Lagerbäck har bedt King stå frem som en lederskikkelse i det norske laget, og mye tyder på at han har tatt til seg den beskjeden.

King fremsto som spillesugen og innstilt på å gå foran hjemme på Ullevaal, og det endte i en av hans beste landskamper.

Svarte på kritikken

De siste dagene har det vært en del snakk om kritikken King har fått fra TV 2-ekspert Erik Thorstvedt, som mener statistikk viser at mange av spissens mål i Premier League i fjor skyldtes flaks.

King scoret 16 mål for Bournemouth i fjorårets Premier League-sesong, men har ikke scoret på de tre første kampene i høst. Det er ikke første gang King får kritikk. Han har også måttet tåle kritiske røster de gangene han har hatt lengre perioder uten mål.

– Jeg legger den død nå. Han har sagt det han har sagt, så jeg får bare prøve å motbevise han og de som ikke tror på meg, sier King bestemt, før han utdyper:

– Jeg spiller ikke fotball for deres skyld, jeg spiller for meg og familien min. Jeg har blitt en mye bedre spiller siden jeg kom til Bournemouth, og jeg føler jeg gror hvert eneste år.

King måtte stå over de siste landskampene med skade, og har derfor ikke spilt for Norge siden mars. Både seieren og målet var derfor etterlengtet.

– Det føles godt å få den seieren. Vi har tapt noen kamper nå, så det gjorde godt, sier King til NRK.

– Hva synes du om din egen innsats?

– Jeg spiller mitt spill. Jeg har en litt annen rolle her, og jeg blir nok litt for lav i forhold til det Lars vil. Jeg glemmer meg litt av og til, og blir sikkert litt utålmodig, men jeg skapte en del og alt i alt synes jeg vi spilte en god kamp, sier han.

Selv om King var god, var kampen ellers tidvis en litt tafatt forestilling - men det norske spillet tok seg godt opp i andre omgang.

Nordlie: – Fremgang

Norges andre mål startet med et godt initiativ av Haitam Aleesami. Han dro med seg ballen inn i boksen og forsøkte å slå en hard pasning mot Alexander Sørloth. Den havnet i beina på en uheldig forsvarsspiller, som endte med å sette ballen i mål til 2-0-ledelse til Norge.

selvmålet

Rashad Farhad Sadygov var uheldig og satte ballen i eget mål.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det var Lars Lagerbäcks fjerde kamp som norsk landslagssjef, og endelig kom seieren. De tre siste kampene har endt med ett tap og to uavgjorte.

NRK-ekspert Tom Nordlie mener han ser klar fremgang i det norske laget.

– Skal jeg pirke på noe, så er det at det går litt sakte i vendinga av spill. Men jeg synes Sander Berge er god til å vekte dette. Så er det mange sjanser, og jeg synes vi skulle vunnet mer. Det er fremgang, selv om det også har litt med motstander å gjøre. Men vi må ikke tro at Aserbajdsjan er et drittlag, men det er et lag vi skal slå hvis skal ha noe å gjøre her, sier han.

Det er likevel bare syltynn teori som gjenstår i håpet om at Norge skal ta seg til VM, og det toget er trolig gått for lengst. Mandag møter Norge Tyskland på bortebane.

Intervju med Joshua King.
Intervju med Mats Møller Dæhli.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal