Brennhet King svarte kritikerne: – Får bare motbevise dem

ULLEVAAL (NRK): Lars Lagerbäck ba Joshua King bli en lederskikkelse for Norge. Mot Aserbajdsjan svarte 25-åringen med å spille en av sine beste landskamper

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Aserbajdsjan.

HAR FÅTT KRITIKK: Joshua King har de siste dagene svart på kritikk om at flere av målene hans i Premier League rett og slett kom som følge av flaks. Mot Aserbajdsjan gikk han i bresjen for Norge.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Den følelsen av å vinne igjen, den var deilig, sier Joshua King.

Han var høyt og lavt i VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan på Ullevaal, som endte med 2-0 seier til Norge.

Bournemouth-spissen spilte generelt en god kamp, og både skaffet og scoret på straffesparket som ga 1-0-ledelse.

Aserbajdsjan-trener (og tidligere storspiller for Kroatia) Robert Prosinečki sa rett ut at King var tungen på vektskålen i kampen.

– Vi klarte ikke å stå imot King, han var veldig god. Norge var det klart beste laget og vant fortjent, sa han etter kampen.

Sparket i brystet

Etterpå vanket det ros også fra sjefen.

– Hans aktivitet var kjempebra, bevegelsene hans, og han jobbet bra på alle vis. Noen ganger synes jeg han er for ambisiøs, men han jobber veldig hardt for laget, roser landslagstrener Lars Lagerbäck.

Aserbajdsjans forsvarsspiller bommet da han skulle prøve å fange ballen foran King etter 32 minutters spill, og sparket i stedet nordmannen hardt i brystet.

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Aserbajdsjan

King ble sparket i brystet.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dermed pekte dommeren på straffemerket. King gikk selv frem for å ta straffen, og satte den hardt nede til høyre.

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Aserbajdsjan.

King var iskald da han tok straffe for Norge.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Lagerbäck har bedt King stå frem som en lederskikkelse i det norske laget, og mye tyder på at han har tatt til seg den beskjeden.

King fremsto som spillesugen og innstilt på å gå foran hjemme på Ullevaal, og det endte i en av hans beste landskamper.

Svarte på kritikken

De siste dagene har det vært en del snakk om kritikken King har fått fra TV 2-ekspert Erik Thorstvedt, som mener statistikk viser at mange av spissens mål i Premier League i fjor skyldtes flaks.

King scoret 16 mål for Bournemouth i fjorårets Premier League-sesong, men har ikke scoret på de tre første kampene i høst. Det er ikke første gang King får kritikk. Han har også måttet tåle kritiske røster de gangene han har hatt lengre perioder uten mål.

– Jeg legger den død nå. Han har sagt det han har sagt, så jeg får bare prøve å motbevise han og de som ikke tror på meg, sier King bestemt, før han utdyper:

– Jeg spiller ikke fotball for deres skyld, jeg spiller for meg og familien min. Jeg har blitt en mye bedre spiller siden jeg kom til Bournemouth, og jeg føler jeg gror hvert eneste år.

King måtte stå over de siste landskampene med skade, og har derfor ikke spilt for Norge siden mars. Både seieren og målet var derfor etterlengtet.

– Det føles godt å få den seieren. Vi har tapt noen kamper nå, så det gjorde godt, sier King til NRK.

– Hva synes du om din egen innsats?

– Jeg spiller mitt spill. Jeg har en litt annen rolle her, og jeg blir nok litt for lav i forhold til det Lars vil. Jeg glemmer meg litt av og til, og blir sikkert litt utålmodig, men jeg skapte en del og alt i alt synes jeg vi spilte en god kamp, sier han.

Selv om King var god, var kampen ellers tidvis en litt tafatt forestilling - men det norske spillet tok seg godt opp i andre omgang.

Nordlie: – Fremgang

Norges andre mål startet med et godt initiativ av Haitam Aleesami. Han dro med seg ballen inn i boksen og forsøkte å slå en hard pasning mot Alexander Sørloth. Den havnet i beina på en uheldig forsvarsspiller, som endte med å sette ballen i mål til 2-0-ledelse til Norge.

selvmålet

Rashad Farhad Sadygov var uheldig og satte ballen i eget mål.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det var Lars Lagerbäcks fjerde kamp som norsk landslagssjef, og endelig kom seieren. De tre siste kampene har endt med ett tap og to uavgjorte.

NRK-ekspert Tom Nordlie mener han ser klar fremgang i det norske laget.

– Skal jeg pirke på noe, så er det at det går litt sakte i vendinga av spill. Men jeg synes Sander Berge er god til å vekte dette. Så er det mange sjanser, og jeg synes vi skulle vunnet mer. Det er fremgang, selv om det også har litt med motstander å gjøre. Men vi må ikke tro at Aserbajdsjan er et drittlag, men det er et lag vi skal slå hvis skal ha noe å gjøre her, sier han.

Det er likevel bare syltynn teori som gjenstår i håpet om at Norge skal ta seg til VM, og det toget er trolig gått for lengst. Mandag møter Norge Tyskland på bortebane.

Intervju med Joshua King.
Intervju med Mats Møller Dæhli.

Siste nytt

 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix
 • Carlsen fortsatt verdensener

  Magnus Carlsen var presset før møtet med Shakhriyar Mamedyarov, men med remis i europacup-kampen topper han fortsatt verdensrankingen.

  Carlsen måtte unngå tap for ikke å miste posisjonen han har hatt siden 2011. Det greide han uten store problemer.

  Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • FA vil straffe Mourinho

  Det engelske fotballforbundet (FA) har åpnet sak mot Manchester United-manager José Mourinho etter seieren mot Newcastle. Mourinho kom med uttalelser på portugisisk foran et TV-kamera. Uttalelsene var ifølge FA «fornærmende og grove, og var upassende».

  Jose Mourinho
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal