Brennhet Haaland tilbake med klassemål og målgivende: – Jeg er ikke overrasket

Fotballeventyret Erling Braut Haaland (19) fortsatte da Bundesliga rullet i gang igjen i Tyskland. Og målet i derbyet mot Schalke 04 ble feiret på perfekt koronaavstand.

Erling Braut Haaland

LAR SEG IKKE STOPPE: Tomme tribuner, spesielle forhold, kamppause på to måneder, første Revierderby. Ingenting ser ut til å kunne stoppe Erling Braut Haaland.

Foto: MARTIN MEISSNER / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
 • Saken oppdateres.

Under spesielle omstendigheter der tomme tribuner ga ekko over den store Signal Iduna Park, skulle Erling Braut Haaland helst bevise at han har beholdt scoringsformen siden koronaviruset satte en stopper for den tyske fotballen 8. mars.

Og gjett hva? Det har han.

29 minutter var spilt. Borussia Dortmund rullet opp et nydelig angrep tatt ut fra læreboka. Nordmannen timet innlegget til Thorgan Hazard perfekt, og satte ballen kontakt i nettet på første berøring.

– Jeg er ikke i samme form som før pausen, for jeg har ikke spilt på sju uker, men jeg vet at jeg har jobbet hardt, så overrasket er jeg ikke, sier Haaland i seiersintervjuet vist på Viasat.

– En fantastisk touch. Bare å plassere den er en prestasjon, slo Åge Hareide fast i Viasat-studio.

Korona-feiring og gest til fansen

Og feiringen etter hans 10. bundesligamål på ni kamper: et stort glis og en liten dans med overkroppen og med lagkameratene på god avstand – helt etter den strenge regelboka.

Haaland dans

SOSIAL DISTANSERING: Litt nikking med hodet og små bevegelser med skuldrene var seiersdansen til Haaland.

Foto: Martin Meissner / REUTERS

Haaland var ikke den eneste som storspilte. Og Dortmund fikk en rekke muligheter til å feire på korrekt vis, for laget ga seg ikke før de hadde rundspilt rivalen og vunnet 4–0.

Og selv om de 80.000 tilskuerne manglet på stadion, gikk laget likevel til «den gule veggen» og takket etter kampen. På spørsmål om hvorfor, og om de ville sende en melding til fansen, svarer Haaland:

– Ja.

– Vil dere si at fansen betyr alt for dere? spør intervjueren.

– Ja, svarer Haaland - på sin typiske måte.

Første derby

Ikke bare blir helgens kamper fulgt av millioner verden over, oppgjøret var også Haalands første Revierderby – de spesielle kampene mellom Dortmund og Schalke 04.

– Det er litt som Viking – Bryne i gamle dager, fleipet pappa Alf-Inge Haaland på Viasat-sendingen før start.

19-åringen var involvert i mye fra start, og kom seg til en stor sjanse allerede etter fire minutter, men godt keeperarbeid forhindret drømmeåpning. Noen minutter senere vinket han på hands, men etter en runde med VAR kom dommeren frem til at det var offside i forkant.

Hjemmelaget presset på, og før det var spilt 30 minutter fikk Haaland scoringen sin.

Laster Twitter-innhold

Han var også involvert i spillet som førte til at de gule og sorte økte til 2–0 like før pause, men det var portugisiske Raphaël Guerreiro som stod for scoringen.

Haaland med målgivende

7jjO0IJ9IdI

RIKTIG: Thorgan Hazard og Julian Brandt, som storspilte, med albue-jubel etter Borussia Dortmunds tredje scoring.

Foto: Martin Meissner / Reuters

Fjorårets oppgjør endte 4–4. Det så ikke ut som Schalke hadde like mye å by på denne gangen. Haaland stjal med seg ballen like etter sidebyttet, fikk tuppet den videre før han ble lagt i bakken og Julian Brandt fant enkelt Thorgan Hazard, som økte ledelsen til Dortmund.

Vertene var derimot ikke ferdige.

– En fantastisk scoring! slo ekspert Lars Tjernås fast da Haaland la igjen til Guerreiro – som lekkert dundret inn 4–0, og hans andre for ettermiddagen.

Etter denne kampen gjenstår det åtte kamper i årets sesong. Dortmund er ett poeng bak serieleder Bayern München, som har en kamp mindre spilt.

– Vanligvis er det 80.000 tilskuere, men vi visste fansen støttet oss hjemmefra, så vi var aldri redd for noe. Vi visste vi kom til å vinne, og du så i dag at vi hadde full kontroll. Så det var en god start,​​​​​​, sier Haaland.

xith65qGOpc

KLARGJØR: Det er kun tillatt med fire ballgutter eller jenter under kampene, og de må være minst 16 år. Her desinfiserer de ballene før kampstart.

Foto: Martin Meissner / AP
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal