- Jacobsen en av fem som kan vinne

Espen Bredesen mener at Anders Jacobsen har vist seg frem som et av medaljehåpene før lørdagens OL-renn.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen har imponert under treningen i Whistler. Her svinger han ut på sletta etter prøveomgangen fredag.

Norge stiller med Anders Bardal , Tom Hilde , Bjørn Einar Romøren , og Anders Jacobsen i hopprennet i normalbakken lørdag. Rennet starter kl 18.45 norsk tid.

Anders Jacobsen i ovarennet under treningen i normalbakken i Whistler.

- Anders Jacobsen er kanskje vårt eneste medaljehåp. Han er en av de fem som kan vinne rennet lørdag, sier NRKs ekspertkommentator Espen Bredesen.

Bredesen viser til at Jacobsen har vist form i det siste, både i de siste verdenscuprennene og på trening.

- Han har vært lengst på flere av treningene og han er flink til å sette nedslag på lange hopp. Det er en viktig egenskap, sier Bredesen.

- Dommerne avgjør

Simon Ammann

Simon Ammann på vei ut fra hoppkanten på trening i normalbakken i Whistler fredag.

Sammen med Jacobsen nevner Bredesen sveitsiske Simon Ammann, østerrikerne Gregor Schlierenzauer og Wolfgang Loitzl, samt polske Adam Malysz som favoritter i rennet.

Startliste, hopp 1. omgang

- Det blir veldig mange som hopper omtrent like langt, og da blir dommerne avgjørende. Jeg skal holde fokus på dem, sier Bredesen.

Hilde nest beste nordmann

Når det gjelder de andre nordmennene mener Bredesen det ikke er realistisk å tro på noen medalje.

Han spår at Tom Hilde blir nest best av de norske hopperne.

- Hilde har hatt en veldig opptur på trening og vært stabil rundt 10. plass. Jeg tror han kan havne der også i rennet.

Adam Malysz

Polske Adam Malysz under trening i normalbakken i Whistler fredag, mens fjellene i bakgrunnen titter frem fra tåken.

Bredesen sier at både Tom Hilde og Anders Bardal vil tape hos dommerne på at de har tidlige startnummere, fordi dommerne holder litt igjen på karakterene til de presumptivt beste kommer mot slutten av rennet.

Sterk norsk øvelse

Normalbakken har vært en av Norges beste OL-øvelser de siste årene.

Lars Bystøl vant og Roar Ljøkelsøy tok bronse i Torino for fire år siden, og i Lillehammer-OL ble det dobbeltseier ved Espen Bredesen og Lasse Ottesen.

Les: Radiokommentatore i kamp i 1994