NRK Meny
Normal

Hangeland gir seg på landslaget: – Trygg på at det er en riktig avgjørelse

Landslagskaptein Brede Hangeland gir seg på landslaget etter å ha spilt 91 kamper med flagget på brystet.

hangeland

Brede Hangeland takker av på det norske landslaget.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Brede Hangeland mot Island

91 kamper og fire mål er fasiten for midtstopperen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Etter lengre tids overveielser, har jeg i dag gitt landslagssjef Per Mathias Høgmo beskjed om at jeg gir meg som landslagsspiller for Norge.

Det skriver Brede Hangeland i en pressemelding som går ut via Hangelands rådgiver Jon Mørland.

Samme dag som Høgmo tar ut rekordunge Martin Ødegaard (15) i sin landslagstropp kommer også nyheten om at kapteinen ikke skal fortsette.

– Jeg har stor respekt for avgjørelsen. Brede har hatt en strålende karriere på landslaget, og har vært kaptein med stor K, sier landslagssjefen til fotballforbundets twitterkonto.

– Aldri et godt tidspunkt

– Jeg har over mange år hatt en svært høy belastning på kroppen, og i en alder av 33 år kjennes det helt nødvendig å fatte denne avgjørelsen. Det er en tung avgjørelse, sier Hangeland.

Hangeland tok over som landslagskaptein i 2008 og har vært kaptein siden det.

– Det er aldri et godt tidspunkt for denne type avgjørelser, men før inngangen til en ny landslagskvalifisering og i en ny klubbhverdag for eget vedkommende, er jeg helt trygg på at det er en riktig avgjørelse, sier den tidligere landslagskapteinen.

Midtstopperen har spilt 91 landskamper og scoret fire mål.

– Jeg er veldig ydmyk, stolt og takknemlig for å ha fått representere Norge innen idretten min ved så mange anledninger. Å spille for Norge har gitt meg noen av mine beste opplevelser på fotballbanen.

12 år med landslagsfotball

Hangeland debuterte for landslaget i 2002, men fikk aldri lede Norge i et mesterskap.

– Jeg vil takke landslagssjefene Nils Johan Semb, Åge Hareide, Egil Olsen og Per Mathias Høgmo, støtteapparat, lagkamerater og ikke minst de norske supporterne. Jeg ønsker laget alt godt i den kommende EM-kvalifiseringen. Jeg gir meg som landslagsspiller, men fortsetter som trofast og engasjert supporter for det norske landslaget.

Brede Hangeland gikk i sommer fra Fulham til Crystal Palace og er den eneste gjenværende norske spilleren i Premier League.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld