Hopp til innhold

Breddestoppen fortsetter – idretten må prioritere før mulig åpning

OSLO/FØRDE (NRK): Regjeringen ber Idrettspresident Berit Kjøll og forbundspresidentene om å prioritere hvem som får begynne å trene organisert først – dersom det åpnes opp for trening.

Abid Raja og Bein Høie

MØTTE BREDDEN: Abid Raja (t.v.) og Bent Høie møtte representanter fra fem av forbundene som har reagert på at breddeidretten ikke har startet igjen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Myndighetene vil fortsatt ikke gi noen åpningsdato for kamper og treninger for voksne i breddeidretten, men ber idretten om innspill for videre åpning.

Allerede fredag ble det bekreftet at det ikke åpnes for breddeidretten 1. september.

Etter mandagens møte mellom kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og idretten ble det klart at bredden kanskje kan begynne med organisert trening snart.

Abid Q. Raja og Bent Høie møter idrettsforbundene

Mandag 19. august møtte Abid Raja og Bent Høie idrettspresident Berit Kjøll sammen med andre forbundspresidenter.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi skulle gjerne sett at vi kunne fortsette den gradvise gjenåpningen av samfunnet, og vi håper vi kan det snart. Men med den smitteøkningen som er i samfunnet nå, kan vi ikke ta sjanser. Gjenåpningen av breddeidretten må settes på vent, sa Abid Raja på pressekonferansen etter møtet.

Til NRK forteller han at idretten får være med på å bestemme hvordan åpningen av treninger vil bli, men de må prioritere.

– Nå har jeg og Bent Høie gitt ett oppdrag til idrettspresidenten og idretten. Det er å lage en prioritering av hvilken type idrettsaktiviteter og treninger kan åpnes opp fra 1. september.

Ny vurdering i september

– Idretten vil kunne gi et veldig viktig innspill på hva som er viktigst. Så har vi gitt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i oppdrag å vurdere om det kan være mulig å starte med noe begrenset trening i breddeidretten for voksne, sier Bent Høie til NTB

Ministeren legger til at barn og unge er regjeringens prioritet når det kommer til idrett, og at en ny vurdering blir tatt i september.

Abid Q. Raja og Bent Høie møter idrettsforbundene

Bent Høie (t.v.), Berit Kjøll og Abid Raja (t.h.) snakket med pressen etter møtet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi får en ny vurdering av smittesituasjonen den første uken i september. Da vil vi vurdere om vi kan ta ytterligere steg i åpningen av Norge. Da er idretten og breddeidretten en del av de vurderingene.

– En stor parodi

Breddeidretten og særlig breddefotballen hadde forhåpninger om mer positive svar fra regjeringen.

Robert Endestad, som er styreleder i Sogn og Fjordane fotballkrets, forventet andre signaler.

Robert Endestad

SKUFFET: Styreleder Robert Endestad i Sogn og Fjordane fotballkrets.

Foto: Ola Weel Skram / NRK

– Det som er mest skuffende, er at de har åpnet opp for utenlandsreise, at folk kan gå på pub, og at det kan være tusenvis av folk på handlesentre. Men det er ikke greit at 22 stykker spiller fotball på en sju mål stor fotballbane. Det er for meg en stor parodi, sier Endestad til NRK.

Endestad mener det nå ikke blir mulig å fullføre en kampsesong, og håpet er dermed å få gode treningskamper og turneringer.

– Vi setter pris på at barn og unge er kommet i gang, men det er tydelig at signalet om hvor viktig breddeidretten er, ikke har nådd gjennom til regjeringen, mener Endestad.

– Vær smittevernambassadører

Endestad er langt fra alene om å være skuffet.

Idrettspresident Berit Kjøll minner imidlertid om at man først og fremst må følge smittevernreglene.

Berit Kjøll

Idrettspresident Berit Kjøll minner om at idretten også er rammet av situasjonen vi er i.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Idretten er også rammet. På Nøtterøy er samtlige spillere i 1.-divisjonslaget i karantene. Dette påminner oss om hvor sårbare vi er, og hvor alvorlig situasjonen er, sa Kjøll.

– Jeg ber alle i norsk idrett om å være smittevernambassadører. Vi må sammen bekjempe denne koronaepidemien, la hun til.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal