NRK Meny
Normal

Breddefotballen kritiserer NFF: – Maktarrogante og respektløse!

Breddefotballforeningen mener klubbene ikke har fått nok tid til å sette seg inn i forslaget om nytt serieoppsett. Det kan føre til at ingen rykker opp fra 3. divisjon i år.

Yngve Hallén
Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Fotballforbundet tar ikke hensyn til breddefotballen. Det er altfor dårlig dialog mellom forbundet og klubbene på breddenivå, sier leder i foreningen for breddefotball, Gunn Heidi Henriksen.

I et nytt forslag, som skal behandles på forbundstinget, foreslås det at antall 3. divisjonsavdelinger skal reduseres fra tolv til seks. Det innebærer at ingen vil rykke opp fra 3. divisjon denne sesongen.

NRK har tidligere skrevet om at klubbene både er kritiske til selve forslaget og at eventuelle endringer i ligastrukturen skal tre i kraft allerede i år.

Mener fristen var for kort

Nå går klubbene ut mot det de mener er en altfor kort høringsfrist. Mange mener de ikke har hatt tid til å gjøre seg opp en mening om hvordan de vil stemme på fotballtinget

– Vi trenger bedre tid til å diskutere dette og gi klubbene bedre omstillingstid. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra klubbene. En del klubber er ikke fornøyd med dette, sier Henriksen.

Gunn Heidi Henriksen

TRENGER MER TID: Henriksen mener klubbene må få mer tid, og at den korte fristen ikke hadde blitt godtatt i toppfotballen.

Foto: NRK

Den offisielle høringsfristen var fra 20. oktober til 20. november i fjor, men i praksis mener klubbene at de fikk mindre tid. Årsaken er blant annet at det tar tid for kretsene å gi beskjeden videre til klubbene. Dessuten kom forslaget i en periode der mange breddeklubber har lav aktivitet.

Greier ikke samle styrene så raskt

– Dette er selvfølgelig ikke god nok tid, sier lederen av breddefotballforeningen.

47 av de 1935 klubbene sendte tilbakemeldinger.

– Jeg synes det er maktarrogant og respektløst overfor breddefotballen, sier Henriksen.

– Toppfotballen har mulighet til å samle styret i løpet av kort tid. Slik er det ikke med breddefotballen, hvor det meste drives av frivillige.

Hallén: – Vi har ikke vært arrogante

Fotballpresident Yngve Hallén ønsker ikke å stille til intervju med NRK. Han skriver følgende i en tekstmelding:

Hallén

IKKE ARROGANTE: Hallén mener fotballforbundet ikke er arrogante. De har bare gjort jobben sin.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Forbundsstyret har ikke vært maktarrogante. Dette er et forslag fra en komité forbundstinget i fjor ba om. Forbundsstyret har sendt forslagene på høring, og fått tydelige tilbakemeldinger. Forslaget som er fremmet er det samme som var på høring og som ble støttet der. Det ville vært feil av forbundsstyret å ikke fremme saken. Tinget får avgjøre hva som skjer videre.

– Forbundsstyret har ingen sterke føringer om de ulike forslagene sakene som kommer opp i tinget og når eventuelle endringer skal gjennomføres. Om ikke saken hadde vært fremmet ville ikke tinget fått sagt sitt. Det ville vært feil maktbruk.

Siste nytt

 • Real vann også returkampen

  Real Madrid utan suspenderte Cristiano Ronaldo slo Barcelona 2-0 i returkampen i den spanske supercupen i går kveld. Asensio og Benzema scora.

  Real vann 5-1 samanlagt. Det er første gong på 30 år at Barcelona taper sine to første konkurransekampar i ein sesong.

  Barcelonas sportsdirektør sa etter kampen at signeringane av Liverpools Philippe Coutinho og Dortmunds Ousmane Dembele snart er klare.

  Den spanske ligaen sesongopnar laurdag.

  Real jubel
  Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: EM feltritt - dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint