Mener Haaland ble snytt for straffe: – Hvis ikke det er VAR, er det komikveld

Erling Braut Haaland ble muligens snytt for en straffe da Borussia Dortmund tapte 1-0 mot serieleder Bayern München.

Bundesliga - Borussia Dortmund v Bayern Munich

BOMMET: Erling Braut Haaland klarte ikke score, til tross for flere store muligheter mot Bayern München.

Foto: Pool / Reuters

Erling Braut Haaland mot Robert Lewandowski. Det var duellen alle hadde snakket om før storkampen i Bundesliga tirsdag kveld.

Den var det Lewandowskis Bayern München som kom best ut av, selv om nordmannen var den som var involvert i mest. Braut Haaland sløste med sjansene, ble muligens snytt for straffe, og måtte halte av banen 20 minutter før slutt.

– Komikveld

I starten av andre omgang, kom situasjonen som blir diskutert etter kampen. Bayern ledet 1-0 da Haaland fikk ballen inne i sekstenmeteren.

Nordmannen skjøt, og ballen traff armen til Jérôme Boateng som hadde sklidd noen sekunder tidligere.

– Oi, den er interessant å diskutere. Ikke bare om det er hands, men straffbar hands, kommenterte Viasat-ekspert Lars Tjærnås da han så reprisen.

– Det Boateng gjør her... Han legger hånda inn, og det gjør at det ikke blir mål. De sjekker det ikke engang! Jeg er tilhenger av VAR, men hvis ikke dette er VAR, er det komikveld. mente Jan Åge Fjørtoft etter å ha sett reprisen.

Hverken dommeren eller VAR gjorde noe annet enn å gi hjørnespark til Dortmund.

Også Morten Langli mener det var en klar straffe.

– Vi ventet på at VAR skulle se på det. Han går ned og sklir. Ballen er på vei mot hjørnet, Boateng har hånda i unaturlig stilling og hindrer ballen i å gå i nota. Det er en bevisst handling, mener Langli.

Haltet av banen

Før straffesituasjonen, hadde Haaland vært involvert i en lang rekke situasjoner og sjanser. Allerede etter et halvt minutt, kunne Haaland sendt Dortmund i ledelsen.

Nordmannen vant først en hodeduell før han etter hvert fikk tak i en litt dårlig klarering. Bayern-keeper var ute på halvdistanse, og Haaland fikk ballen forbi Neuer, men ballen ble reddet på streken av en Bayern-forsvarer.

Etter det ble det en forrykende første omgang. Lagene kontret på hverandre gang på gang, og begge lag kom til flere store muligheter.

Braut Haaland kom til flere store muligheter. I løpet av omgangen kom han blant annet alene med keeper, men ble løpt opp før han rakk å avslutte.

Rett før pause var det Bayern som tok ledelsen. Joshua Kimmich fikk ballen på 20 meter, tok den med seg litt fremover, før han på en eller annen måte fikk lobbet ballen over Roman Burki i Dortmund-målet.

Etter straffesituasjonen, ble en haltende Haaland byttet ut. Reprisene viste at Haaland plutselig begynte å halte da han jaget en motstander. Han ble filmet med en teip rundt kneet mot slutten av kampen.

Ifølge Fjørtoft i Viasat-studio, krasjet Haaland med dommeren i en situasjon litt tidligere. Han skal ha fått seg en liten vridning i kneet i den situasjonen, mente Fjørtoft, og viste til at han hadde hatt kontakt med noen i støtteapparatet til Dortmund.

Det kom ikke flere mål. Dermed vant Bayern kampen 1–0. Det betyr samtidig at de tok et stort steg mot Bundesliga-tittelen denne sesongen. De leder nå med syv poeng ned til nettopp Borussia Dortmund.

Siste nytt

 • Signerte milliardkontrakt

  Patrick Mahomes har skrevet under på en 10 år lang kontraktsforlengelse med Kansas City Chiefs. Avtalen er den største som er inngått i idrettshistorien.

  Quarterbacken var den store stjerna da Kansas City Chiefs vant sin første Super Bowl siden 1970 i februar. Fram til kontraktsslutt i 2031 kan Mahomes tjene opptil 503 millioner dollar, over 4,7 milliarder kroner, og er garantert over 4 milliarder i løpet av kontraktsperioden.

  Den tidligere rekorden ble holdt av baseballspiller Mike Trout som signerte en kontrakt verdt 425 millioner dollar i 2019.

  Til sammenligning tjener Cristiano Ronaldo 1,2 milliarder kroner på sin fireårskontrakt med Juventus fram til 2022 .Den største kontrakten fotballhistorien til nå signerte Gareth Bale da han skrev under en 6-årskontrakt med Real Madrid verdt 146 millioner dollar i 2013.

  Super Bowl LIV - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs
  Foto: Andy Lyons / AFP
 • MLS-klubb trekker seg

  Major League Soccer (MLS) gjør comeback 9. juli etter viruspausen med en turnering for alle 26 klubber.

  Men ikke alle kommer til å delta. FC Dallas har nemlig valgt å trekke laget sitt ettersom flere i klubben har testet positivt for koronaviruset.

  Ronny Deila er trener i New Yorke City, mens Adama Diomandé (LAFC), Ola Kamara (DC United) og Jakob Glesnes (Philadelphia Union) alle spiller i den amerikanske ligaen.

  MLS
  Foto: JEWEL SAMAD
 • Amper stemning mellom Spurs-duo

  I Tottenhams 1-0-seier over Everton stjal Hugo Lloris og Son Heung-min overskriftene med en amper uenighet på vei inn til pause.

  Tottenham-kaptein Lloris var rasende på lagkameraten sin og dyttet til ham, noe som fikk Son til å reagere. Flere av Tottenham-spillerne fikk skilt kamphanene før situasjonen utviklet seg ytterligere.

  Årsaken er foreløpig ukjent, men TV-bildene kan tyde på at keeperen var misfornøyd med at Son ikke løp tilbake på en Everton-kontring. (NTB)

  GSbzKGIZsBc
  Foto: ADAM DAVY

Sendeplan

Kl. Program Kanal