Mener Haaland ble snytt for straffe: – Hvis ikke det er VAR, er det komikveld

Erling Braut Haaland ble muligens snytt for en straffe da Borussia Dortmund tapte 1-0 mot serieleder Bayern München.

Bundesliga - Borussia Dortmund v Bayern Munich

BOMMET: Erling Braut Haaland klarte ikke score, til tross for flere store muligheter mot Bayern München.

Foto: Pool / Reuters

Erling Braut Haaland mot Robert Lewandowski. Det var duellen alle hadde snakket om før storkampen i Bundesliga tirsdag kveld.

Den var det Lewandowskis Bayern München som kom best ut av, selv om nordmannen var den som var involvert i mest. Braut Haaland sløste med sjansene, ble muligens snytt for straffe, og måtte halte av banen 20 minutter før slutt.

– Komikveld

I starten av andre omgang, kom situasjonen som blir diskutert etter kampen. Bayern ledet 1-0 da Haaland fikk ballen inne i sekstenmeteren.

Nordmannen skjøt, og ballen traff armen til Jérôme Boateng som hadde sklidd noen sekunder tidligere.

– Oi, den er interessant å diskutere. Ikke bare om det er hands, men straffbar hands, kommenterte Viasat-ekspert Lars Tjærnås da han så reprisen.

– Det Boateng gjør her... Han legger hånda inn, og det gjør at det ikke blir mål. De sjekker det ikke engang! Jeg er tilhenger av VAR, men hvis ikke dette er VAR, er det komikveld. mente Jan Åge Fjørtoft etter å ha sett reprisen.

Hverken dommeren eller VAR gjorde noe annet enn å gi hjørnespark til Dortmund.

Også Morten Langli mener det var en klar straffe.

– Vi ventet på at VAR skulle se på det. Han går ned og sklir. Ballen er på vei mot hjørnet, Boateng har hånda i unaturlig stilling og hindrer ballen i å gå i nota. Det er en bevisst handling, mener Langli.

Haltet av banen

Før straffesituasjonen, hadde Haaland vært involvert i en lang rekke situasjoner og sjanser. Allerede etter et halvt minutt, kunne Haaland sendt Dortmund i ledelsen.

Nordmannen vant først en hodeduell før han etter hvert fikk tak i en litt dårlig klarering. Bayern-keeper var ute på halvdistanse, og Haaland fikk ballen forbi Neuer, men ballen ble reddet på streken av en Bayern-forsvarer.

Etter det ble det en forrykende første omgang. Lagene kontret på hverandre gang på gang, og begge lag kom til flere store muligheter.

Braut Haaland kom til flere store muligheter. I løpet av omgangen kom han blant annet alene med keeper, men ble løpt opp før han rakk å avslutte.

Rett før pause var det Bayern som tok ledelsen. Joshua Kimmich fikk ballen på 20 meter, tok den med seg litt fremover, før han på en eller annen måte fikk lobbet ballen over Roman Burki i Dortmund-målet.

Etter straffesituasjonen, ble en haltende Haaland byttet ut. Reprisene viste at Haaland plutselig begynte å halte da han jaget en motstander. Han ble filmet med en teip rundt kneet mot slutten av kampen.

Ifølge Fjørtoft i Viasat-studio, krasjet Haaland med dommeren i en situasjon litt tidligere. Han skal ha fått seg en liten vridning i kneet i den situasjonen, mente Fjørtoft, og viste til at han hadde hatt kontakt med noen i støtteapparatet til Dortmund.

Det kom ikke flere mål. Dermed vant Bayern kampen 1–0. Det betyr samtidig at de tok et stort steg mot Bundesliga-tittelen denne sesongen. De leder nå med syv poeng ned til nettopp Borussia Dortmund.

Siste nytt

 • Utforrenn avlyst grunnet sterk vind

  Verdenscuprennet i utfor for herrer er avlyst på grunn av sterk vind. Rennet ble utsatt tre ganger, før juryen kl. 21 fattet en endelig avgjørelse om å avlyse rennet.

  Aleksander Aamodt Kilde var favoritt før søndagens utfor etter at han vant både fredagens super-G og lørdagens utfor, og kunne dermed tatt sin tredje verdenscupseier på rad. Søndagens avlysning gjør at det ikke er mulig.

  WCUP Mens Downhill Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP
 • Mowinckel så vidt utenfor topp ti

  Ragnhild Mowinckel endte på 12.-plass på søndagens super-G. Det er hennes beste plassering i løpet av helgen i kanadiske Lake Louise.

  Seieren gikk nok en gang til italienske Sofia Goggia. Det var hennes tredje verdenscupseier på tre forsøk på helgens renn i Lake Louise. To i utfor, og én i super-G. Lara Gut-Behrami ble nummer to, foran Mirjam Puchner på tredje.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup Women's Event
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Poengdeling i Drammen

  Verken Strømsgodset eller Haugesund maktet å finne veien til nettmaskene, da de to møttes til dyst i Eliteserien søndag ettermiddag.

  Med det holder Strømsgodset Haugesund bak seg, og holder seg på 10. plass før siste serierunde.

  Haugesund følger hakk i hæl på 11. plass med like mange poeng, men med to mål dårligere målforskjell.

  Eliteserien fotball 2021, Strømsgodset - FK Haugesund
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal