Hopp til innhold

Brattset Dale tilbake for Norge etter fødsel – tre debutanter tatt ut

Kari Brattset Dale gjør landslagscomeback etter at hun ble mor i fjor høst. Tre ny fjes er med i uttaket til håndballkvinnenes dobbeltkamp mot Montenegro.

Troppen til landslagssjef Thorir Hergeirsson ble sluppet torsdag. I alt 22 spillere er tatt ut til kampene mot Montenegro 6. og 8. april.

Samlingen blir den første for Brattset Dale etter at hun i november fikk en sønn. Linjespilleren har ikke spilt for Norge siden mars i fjor.

Eli Marie Raasok, Live Rushfeldt Deila og Kristiane Knutsen er debutanter i uttaket.

– Det er en tropp med de aller fleste av våre sentrale spillere tilgjengelig. Samtidig får noen av våre rekrutter mulighet til å vise seg fram og samtidig skaffe seg gode referanser og læring. Vi gleder oss stort til samling og folkefest i Ørsta og Volda, sier Hergeirsson.

Han gir også fornyet tillit til Olivia Lykke Nygard og Oda Mastad. Begge var med A-landslaget for første gang under Golden League-turneringen i Nederland tidligere i måneden.

Norge er allerede sikret en plass og slipper å spille kvalifisering til VM-sluttspillet senere i år. Dermed blir det testkjøring mot Montenegro når andre nasjoner spiller kvalikkamper. (NTB)

Håndball, kvinner, Eurocup, Norge - Montenegro (40-23)
Foto: Javad Parsa / NTB

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • TV 2: Landslagssjefen operert etter sykkelulykke

  Landslagssjef Ståle Solbakken har pådratt seg flere brudd etter en sykkelvelt i helgen. Det forteller han til TV 2.

  Solbakken bekrefter overfor kanalen at han pådro seg brudd i albuen på en sykkeltur søndag. I etterkant ble han operert på Elverum sykehus.

  – Et stort og et lite brudd etter en stygg velt på min sykkeløkt. Men snart klar for viktige kamper, sier han til TV 2.

  Norge skal spille flere viktige EM-kvalifiseringskamper i sommer. Den første er mot Skottland 17. juni.

  NFF pressekonferanse
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Hovland ned på verdensrankingen

  Viktor Hovland gjør et lite fall og er nummer sju på den nyeste spillerrangeringen i golf. Topp fem er uendret siden sist.

  Max Homa er mannen som har dyttet Hovland ned fra 6.-plassen. Søndag leverte amerikaneren en bedre sisterunde og havnet foran Norges golfproff i PGA-turneringen i Fort Worth.

  Der falt Hovland ut av tetkampen og endte på delt 16.-plass.

  For andre uke på rad topper Scottie Scheffler verdensrankingen. USA-stjernen er foran spanjolen Jon Rahm og nordiren Rory McIlroy.

  Viktor Hovland
  Foto: JONATHAN BACHMAN / AFP
 • AIK-sjef går av etter skandalederby

  Den sportslige krisen i AIK har fått sine første konsekvenser. Manuel Lindberg er ferdig i jobben som klubbens administrerende direktør.

  Han valgte selv å gi seg etter søndagens 0-1-tap borte mot Djurgården. Stockholmsderbyet bød på skandalescener og nesten en time lang stopp i spillet.

  – Jeg tar mitt ansvar som en del av situasjonen, og jeg har derfor valgt å tre til side. Å bli værende som administrerende direktør gagner ikke klubben akkurat nå, sier Lindberg i en pressemelding.

  AIK har kun vunnet én av ti kamper i Allsvenskan denne sesongen. Laget ligger nest sist på tabellen med seks poeng.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste