Bråthen tar forbundet til retten

Den betente konflikten mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund fortsetter med stor styrke.

Bråthens advokat Marit Håvemoen sier følgende til NRK lørdag:

– Vi hadde håpet at vi gjennom forhandlinger kunne kommet til enighet, slik at fokus ble rettet dit det skal være innen for toppidretten - nemlig mot utøverne og viktige konkurranser.

– Siden forhandlingene ikke har ledet frem, har vi kommet dit at vi har påbegynt arbeidet med en stevning til tingretten. Da blir det opp til domstolen å avgjøre om Bråthen er fast ansatt etter 17 år som sportssjef for hopp. Hvis ikke partene blir enige før det.

Hele konflikten de to partene imellom ble kjent for noen uker siden. Da kom det frem at Skiforbundet ikke ønsket å fornye kontrakten med Bråthen. Han hadde da vært sportssjef i 17 år. Forbundsledelsen har oppgitt samarbeidsproblemer og uakseptabel oppførsel som grunn.

Et samlet landslagsmiljø i Hopp-Norge har imidlertid gitt sin støtte til Bråthen. Det samme har grenens sponsorer.

Og siden saken ble kjener har saken tatt nye vendinger. Blant annet har Norges Skiforbund som arbeidsgiver etter hvert tilbudt Bråthen stillinger i forbundet, men uten de administrative oppgavene han i dag har.

Det har sportssjefen takket nei til ettersom han opplever det som en degradering. Nå jobbes det med en stevning og partene kan møtes i retten.

Siste nytt

 • Ronaldo slår tilbake mot kritikk

  Cristiano Ronaldo har den siste tiden fått kritikk om at han ikke gjør jobben sin i det defensive for Manchester United.

  Analyse viser at superstjernen er blant ligaens dårligste angrepsspillere når det gjelder å gå i press.

  Overfor Sky Sports fnyser portugiseren av kritikken.

  – Jeg vet når laget trenger min hjelp defensivt. Men min rolle i klubben er å vinne, å hjelpe laget vinne og score mål, sier han.

  Ronaldo mener det ikke er noe nytt at han får høre det.

  – Kritikk er alltid en del av gamet. Jeg er ikke bekymret for det. Og jeg ser det som en god ting å være ærlig. Hvis de bekymrer seg for meg eller de snakker om meg, er det fordi de kjenner potensialet og verdien jeg har i fotball fortsatt. Så det er bra, sier Ronaldo.

  Han kommer også med et eksempel:

  – Hvis du er den beste eleven på en skole, og spør den dårligste eleven om han liker den beste, kommer svaret til å være nei.

  United møter Liverpool på Old Trafford søndag klokken 17.30.

  rExygfqwgeM
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Støtter Glimts stadionplaner

  Bodø/Glimt herjet foran over 5000 tilskuere på et fullsatt Aspmyra i 6-1-seieren over Roma torsdag. Nå ønsker klubben ny storstue og støttes av byens ordfører.

  Bodø/Glimt ønsker seg ny bærekraftig stadion som står i stil med klubbens ambisjoner, som bare stiger og stiger. Ordføreren i Bodø, Ida Pinnerød (Ap), sier i et intervju med TV 2 at de har tro på at de kan få det til.

  – Jeg er ganske sikker på at bystyret blir enige om noe som er bra for Glimt når man finner et sted som fungerer godt. Vi har hatt flere samtaler med dem (Glimt) de siste ukene, så vi skal gjøre alt vi kan for å få gjort dette fort nok, sier Pinnerød.

  Hun presiserer imidlertid at finansieringen av stadion må Glimt stå for selv og ikke komme fra offentlige midler.

  Tj-AqR3mk1M
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Fire norske til finalen

  Etter den første omgangen av verdenscupåpningen i Sölden er det klart at fire av de norske storslalåmkvinnene skal kjøre finale lørdag klokken 13.10.

  Ragnhild Mowinckel og Maria Therese Tviberg ligger på foreløpig 13.-og 14.-plass, 1.42 og 1.46 bak ledende Lara Gut-Behrami.

  Thea Louise Stjernesund er klar for finale etter en 18.-plass, 1,77 bak lederen, det samme er Mina Fürst Holtmann som ligger på 21.-plass, 1.94 bak.

  Marte Monsen og Kristin Lysdahl kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

  Topp 3 etter første omgang:

  1: Lara Gut-Behrami
  2: Mikaela Shiffrin + 0.02
  3: Stephanie Brunner + 0.54

Sendeplan

Kl. Program Kanal