Bråthen tar forbundet til retten

Den betente konflikten mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund fortsetter med stor styrke.

Bråthens advokat Marit Håvemoen sier følgende til NRK lørdag:

– Vi hadde håpet at vi gjennom forhandlinger kunne kommet til enighet, slik at fokus ble rettet dit det skal være innen for toppidretten - nemlig mot utøverne og viktige konkurranser.

– Siden forhandlingene ikke har ledet frem, har vi kommet dit at vi har påbegynt arbeidet med en stevning til tingretten. Da blir det opp til domstolen å avgjøre om Bråthen er fast ansatt etter 17 år som sportssjef for hopp. Hvis ikke partene blir enige før det.

Hele konflikten de to partene imellom ble kjent for noen uker siden. Da kom det frem at Skiforbundet ikke ønsket å fornye kontrakten med Bråthen. Han hadde da vært sportssjef i 17 år. Forbundsledelsen har oppgitt samarbeidsproblemer og uakseptabel oppførsel som grunn.

Et samlet landslagsmiljø i Hopp-Norge har imidlertid gitt sin støtte til Bråthen. Det samme har grenens sponsorer.

Og siden saken ble kjener har saken tatt nye vendinger. Blant annet har Norges Skiforbund som arbeidsgiver etter hvert tilbudt Bråthen stillinger i forbundet, men uten de administrative oppgavene han i dag har.

Det har sportssjefen takket nei til ettersom han opplever det som en degradering. Nå jobbes det med en stevning og partene kan møtes i retten.

Sportsnyheter

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Gullballen gikk til Lionel Messi. Superstjernen sikret sin sjuende Ballon d'Or under mandagens prisutdeling. Ingen har vunnet prisen oftere enn argentineren.

Siste nytt

 • Klæbo nekter å gå med Viaplay-logo

  Langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo har ikke sans for Norges Skiforbunds kommersielle samarbeid med Viaplay.

  Derfor nektet han å gå med Viaplay-logoen på låret, slik de andre norske skiløperne gjorde, i helgens verdenscupåpning i Ruka. Det melder Adresseavisen.

  – Jeg mener at en slik avtale verken tjener skiforbundet eller Viaplay. I stedet kan den være skadelig, da det kan stilles spørsmål rundt temaet uavhengighet. Det er ikke bra for noen av partene, sier Klæbo til avisen.

  Viaplay-eier Nent Group har TV-rettighetene til verdenscupen i langrenn, og den norske skistjernen mener at det er problematisk at strømmetjenesten både skal dekke idretten journalistisk og være sponsor for skiforbundet.

  – Slikt kan det settes spørsmålstegn ved. Når spørsmål stilles rundt vår uavhengighet og troverdighet, må noen varsle. Det har jeg gjort, og jeg valgte å gå uten Viaplay-merke på konkurransedressen i Ruka fastslår Klæbo.

  Kommersiell sjef Børge S. Nielsen er uenig i begrunnelsen og sier at Viaplay skal ha et møte med skiforbundet om saken i løpet av de nærmeste dagene. (NTB)

  Høydetrening i Livigno
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Neymar ferdigspilt for i år

  Paris Saint-Germain må klare seg uten stjernespissen Neymar i seks til åtte uker som følge av en ankelskade.

  Det opplyser den franske storklubben på sitt nettsted. Neymar ble skadd i søndagens 3-1-seier over Saint-Étienne.

  – Tester utført i natt bekrefter at Neymar har fått en forstuet venstre ankel og leddbåndsskader. Det er ventet at han er utilgjengelig i seks til åtte uker. En ny undersøkelse skal gjøres om 72 timer, skriver PSG.

  France Soccer League One
  Foto: Laurent Cipriani / AP
 • Nilsson ute av troppen

  Stina Nilsson er ute av Sverige-troppen når verdscupen i skiskyting held fram i Östersund torsdag. Ho skal i staden gå IBU-cuprenn på norsk snø.

  Den svenske landslagsleiinga vel denne veka å gi Johanna Skottheim sjansen i verdscupen.

  Nilsson stiller i staden til start i IBU-cupen på Sjusjøen. Der skal det gåast supersprint (onsdag), sprint (fredag) og fellesstart (laurdag).

  – På Sjusjøen får Stina sjansen til å gå tre nye renn mot hard internasjonal motstand. Det trur eg er perfekt for hennar vidare utvikling, forklarer Lukas.

  Nilsson blei nummer 43 og 55 i dei to premiererenna i Östersund i helga. Ho hoppa over frå langrenn til skiskyting vinteren 2020.

  Stina Nilsson
  Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal