Brasils største fan solgte restauranten for å følge landslaget verden rundt

Denne triste Brasil-supporteren rørte et helt fotballpublikum, men kanskje var det ikke bare tilfeldig at Clovis Acosta Fernandes ble fanget opp av tv-kameraene. 58-åringen har fulgt Brasil i 24 år og fått betalt for å være en slags maskot.

Her gråter Brasils største fan

Den gråtende Brasil-supporteren er ikke en hvilken som helst supporter.

Laster innhold, vennligst vent..
fernandes

Som regel er han ikke trist og lei seg, men veldig glad for å få se og heie på hjemlandet sitt.

Foto: DAMIR SAGOLJ / Reuters

Han har vært til stede under sju VM, og har sett over 150 Brasil-kamper. Clovis Acosta Fernandes beskrives som Brasils 12 mann og støtter laget uansett hvor de drar.

Da Brasil ble knust 7-1 av Tyskland plukket TV-kameraene opp mange triste supportere på tribunen. Spesielt én av de la mange merke til - den triste mannen med hatt, bart og et VM-trofé i hånden.

Han ga trofeet til en tysk supporter etter at tapet var klart, noe som skapte overskrifter verden over.

Mannens navn er Clovis Acosta Fernandes, og er ikke en hvilken som helst Brasil-supporter. Fernandes har sett 154 Brasil-kamper i 66 ulike land og beskrives som Brasils 12 mann.

– Jeg fulgte drømmen min. Med VM på hjemmebane får mange flere sjansen til å bli med på den, sa han før årets VM.

Drømmen startet i 1970

Den 58 år gamle mannen har fulgt landslaget verden rundt siden 1990 og har vært til stede i de sju siste verdensmesterskapene. I tillegg har han vært med på en rekke sør-amerikanske mesterskap, prøve-VM og OL.

Drømmen om å følge landslaget startet allerede i 1970.

– Jeg husker jeg så VM i 1970 i Mexico på TV og lidenskapen min for sporten startet å vokse. Da alle følelsene strømmet gjennom kroppen min, lovet jeg meg selv at jeg en dag skulle være til stede under et VM-sluttspill, sier han i et intervju med FIFA.

Fikk godkjenning av konen

fernandes2

Clovis Acosta Fernandes holder godt fast rundt VM-troféet sitt. Hjemlandet Brasil får ikke sjansen til det i årets VM.

Foto: DAMIR SAGOLJ / Reuters

Den ekstremt engasjerte supporteren solgte pizzarestauranten og gjorde det til sin livs oppgave å følge Brasil, med støtte fra konen.

– Da konen min sa at jeg kunne dra, dro jeg. Hadde hun sagt nei, hadde jeg fortsatt dratt og aldri kommet tilbake, spøker super-supporteren.

Kallenavnet hans er «Gaúcho da Copa», eller cowboy-kronen, etter hans karakteristiske cowboyhat.

Vanligvis leier han og noen reisekamerater en bil når de kommer til et nytt land og dit kampen spilles med den. Under VM i Sør-Korea og Japan i 2002 dekket derimot ikke forsikringen hans billeien. Løsningen? Han kjøpte en bruktbil i stedet.

– Da VM var ferdig byttet jeg den mot en PlayStation, som en gave til sønnen min, sier han.

Sponset av styresmaktene

Etter å ha blitt en profilert supporter, har Fernandes etter hvert fått økonomisk støtte av styresmaktene til reisene sine. Det ble avslørt at han i 2009 ble sendt til prøve-VM i Sør-Afrika for å promotere brasiliansk kultur.

Det er uvisst om den dedikerte supporteren får betalt under årets VM, men han har bekreftet at han er en del av en komité dannet av regjeringen.

Siste nytt

 • Hovland tangerte PGA-rekord

  Med sin 64-runde på avslutninga av sesongopninga i PGA-touren søndag, tangerte Viktor Hovland ein PGA-rekord.

  Ifølgje ei twittermelding frå golfkommentator Ron Mintz var dette Hovlands 17. runde på rad under 70 slag, tangering av Bob Estes PGA-rekord frå 2001.

  Hovland enda på 10.-plass i turneringa som blei vunnen av Joaquin Niemann – Chiles første siger i PGA-turneringa nokosinne.

  Kommande helg skal Hovland debutere på europatouren i det europeiske PGA-meisterskapet i engelske Wentworth.

  Laster Twitter-innhold
 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde. Det plasserte ham på 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Et par timer senere var han nede på delt 8.-plass. Det er flere spillere som ikke er ferdig med sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal