Reagerte på rasistiske tilrop – ble utvist og forlot banen i tårer

Sjakhtar Donetsk-spilleren Taison Freda ble utsatt for rasisme under søndagens oppgjør mot Dynamo Kiev. Til slutt rant begeret over for 31-åringen, og for kampens dommer.

H2gpzowVRhk

I TÅRER: Brasilianeren Taison oppløst i tårer forlater banen da dommeren midlertidig stoppet kampen.

Foto: Oleksandr Osipov / Oleksandr Osipov

– Jeg vil aldri tie i møte med en så umenneskelig og foraktelig handling, skrev Taison på Instagram etter kampen mot den ukrainske ligarivalen.

For etter gjentatte rasistiske tilrop fra bortesupporterne, fikk Taison nok. I det 73. spilleminutt satte brasilianeren kursen i retning bortesvingen, og gav dem fingeren. Like etter fikk han tak i ballen, og sparket den opp på tribunen og mot Dynamo-tilhengerne.

Den ukrainske dommeren tok lagene av banen i fem minutter. Da de kom utpå igjen, ga han Taison det røde kortet for hans reaksjon mot tilropene.

– Rasistisk oppførsel er rett og slett uakseptabelt

Taison som forlot banen i tårer da kampen ble midlertidig stoppet, ble tilsynelatende perpleks da dommeren ga han marsjordre i det kampen skulle startes opp igjen.

3dDpg5VBUpU

FINGEREN: Taison så seg lei av de rasistiske tilropene, og ga Dynamo-tilhengerne fingeren.

Foto: Oleksandr Osipov

– Tårene mine var av indignasjon, avvisning og hjelpeløshet. Hjelpeløshet over at jeg ikke kunne gjøre noe i det øyeblikket, fortsatte Taison i innlegget på Instagram.

Etter kampen var Sjakhtars trener, Luis Castro, klar på hva han mente om hendelsen.

– Jeg ønsker å støtte alle som lider av rasisme, inkludert dem som har lidd i dag. Rasistisk oppførsel er rett og slett uakseptabelt. Det var, er og vil alltid være skamfullt, sa Castro på pressekonferansen etter kampen, ifølge Reuters.

«For rasisme»

Dynamo Kiev har tidligere mottatt sanksjoner mot rasisme, da deres supportere angrep fire mørkhudete tilskuere under en mesterligakamp mot Chelsea i 2015.

Tilskuerbilde fra Ukraina

RASISME: Dynamo-tilhengere med kort som sier «For rasisme», under kampen mot Sjakhtar Donetsk

Foto: Fare network

Ifølge organisasjonen Fare, som jobber mot rasisme og diskriminering i europeisk fotball, skal Dynamo-tilhengere ha trykket opp kort med budskapet: «For rasisme».

Dette som et svar på at en av draktsponsorene ble byttet ut med utsagnet «nei til rasisme».

Klubben som etter hendelsen mot Chelsea måtte spille to kamper for tomme tribuner, understreker i et innlegg på sine hjemmesider, sin dedikasjon til fair play-prinsippene og menneskelige verdier.

Siste nytt

 • Inge André Olsen til dansk klubb

  Inge André Olsen blir sportssjef i den danske Superliga-klubben Aalborg. Det skriver danske ekstrabladet. Den tidligere Stabæk-spilleren har vært sportssjef i Stabæk i flere år, og begynner nå i ny jobb i Danmark.

  Fotball: Stabæk - Tromsø (0-3)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Skarstein starta med pallplass

  Birgit Skarstein tok tredjeplassen på 5 km då verdscupen i para-lagrenn opna på Lillehammer. – Birgit stadfestar at ho er i godt slag, seier landslagstrenar Magnus Evenby.

  USA tok dobbelsiger ved Oksana Masters og Kendall Gretsch. Skarstein var 50 sekund bak vinnaren.

  Verdscupen på Lillehammer er samstundes ein test for para-VM i dei same løypene neste år.

  Birgit Skarstein
  Foto: Norges Skiforbund
 • 15.000 Serbia-billettar selde

  Billettsalet til playoff-semifinalen mot Serbia 26. mars tok til i går, og allereie er 15.000 billettar selde, melder NFF. Begge langsidene på Ullevaal er så godt som utselde.

  Kampen er første steget i EM-kvalifiseringa via nasjonsligaen. Om Norge slår Serbia, ventar ny Ullevaal-kamp mot enten Skottland eller Israel 31. mai, om ein plass i EM-sluttspelet til sommaren.

  Mulige endringer i nasjonsligaen i fotball
  Foto: Håkon Mosvold Larsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal