NRK Meny
Normal

Liverpool slo ut United: – Et magisk mål fra den lille mannen

Returoppgjøret mellom Manchester United og Liverpool ble ikke overraskende av den underholdende sorten, der Liverpool kunne gå jublende av banen.

SOC/ Manchester United v Liverpool - UEFA Europa League Round of 16 Second Leg

PENT: Her setter Philippe Coutinho inn 1-1 scoringen for Liverpool.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Manchester United måtte gå ut i hundre på Old Trafford, etter at Liverpool vant den første åttendedelsfinalen i Europaligaen 2-0.

Og som forventet ble det temperatur og itensitet. Da Anthony Martial scoret på straffe etter en drøy halvtime, øynet hjemmelaget håp. Det ble riktig nok knust i førsteomgangs siste spilleminutt, da Philippe Coutinho viste brasiliansk magi og sikret Liverpool-avansement.

– Det var et magisk mål fra den lille mannen og det var et nøkkeløyeblikk for oss, den scoringen. Det er et fint uavgjortresultat å gå videre med, sier Dejan Lovren i kampintervjuet vist på Max.

Store muligheter

SOC/ Manchester United v Liverpool - UEFA Europa League Round of 16 Second Leg

I TET: Anthony Martial satte inn ledelsen for Manchester United på straffe etter 32 minutter.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Hjemmelaget la seg høyt fra første spilleminutt, og den første store sjansen kom etter 19 minutter. Jesse Lingard kom seg forbi James Milner, men keeper Simon Mignolet fikk en hånd på skuddet.

Liverpool, som nå er ubeseiret på sine 10 kamper i europaligaen, hadde mer enn nok med å forsvare seg i åpningen, men med ett høytpressende lag, åpnet det seg også for kontringsmuligheter. Bare David de Gea hindret en Philippe Coutinho-scoring like før halvtimen var spilt.

Like etter gikk Anthony Martial ned i boksen, etter at Nathaniel Clyne gikk rett på mann og ikke ball. Dommeren pekte på straffemerket og unggutten satte ballen iskaldt i mål.

Utlignet

Det endret også kampbildet noe, og Jordan Henderson var nære en utligning da han satte ballen over alene med keeper. Og like etter skjøt Marcos Rojo rett i foten til Mignolet den andre veien.

Men så, i omgangens siste spilleminutt, viste Liverpools Coutinho klasse. Han kom seg forbi på venstrekanten og løftet ballen lekkert over De Gea. Det viktige bortemålet var sikret.

Laster Twitter-innhold

– Ikke nok

SOC/ Manchester United v Liverpool - UEFA Europa League Round of 16 Second Leg

ÉN JUBLET: Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Manchester United startet andreomgang, vel vitende om at de måtte score minst tre mål for å sikre avansement. Og de forsøkte, men det ble ikke det samme fyrverkeriet av en kamp førsteomgangen hadde vært.

Etter flere mislykkede forsøk, så det nesten ut som det var Liverpool som var mest interessert i å score flere. Coutinho kunne fint sikret seier også i returmøtet, men det ble ikke flere scoringer. Dermed er Liverpool klare for kvartfinalen, på bekostning av erkerivalen.

– Vi visste det ville bli vanskelig. jeg synes vi var ganske gode, og hadde supporterne i ryggen. Vi hadde selvtilliten i andre omgang også, og vi forsøkte, met var ikke nok, sier Blind.

Disse lagene er klare for kvartfinalen: Liverpool, Villarreal, Sparta Prague, Athletic Bilbao, Shakhtar Donetsk, Sevilla, Braga og Borussia Dortmund. Trekningen er fredag.

Siste nytt

 • Ajeti-mål i Allsvenskan

  Bajram Ajeti scoret for Brommapojkarna da de tapte 1–3 mot Malmö FF i et oppgjør i Allsvenskan mandag. Det er nordmannens andre mål denne sesongen.

  Ajetis lag ligger nest sist etter én seier på de fem første kampene.

  Bajram Ajeti
  Foto: Lillestrøm Sportsklubb
 • Seriemeister etter anke-avslag

  AEK er gresk seriemeister etter at PAOK i dag tapte anken etter banestorminga i mars.

  PAOK blei trekt 3 poeng etter at klubbeigaren demonstrerte mot ei dommaravgjerd ved å storme bana med ein pistol.

  No blir poengstraffa ståande, og AEK har 8 poengs leiing på PAOK med to kampar att.

  Ivan Savvides, PAOK-eier
  Foto: HANDOUT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal