NRK Meny
Normal

Mexico-trener om Neymars skuespill: – En skam for fotballen

Neymar (26) forlenget Mexicos VM-forbannelse nærmest på egen hånd, men nok en gang havnet stjernens skuespill i fokus.

PINLIG: NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg mente det var pinlig å se hvor vondt Neymar fikk etter 70 minutter.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en skam for fotballen. Det ble kastet bort mye tid på grunn av en enkelt spiller, sier Mexicos trener Juan Carlos Osorio på pressekonferansen etter kampen og sikter til Brasils stjernespiller Neymar.

Det var etter at 70 minutter var spilt at en situasjon oppstod foran trenerbenken. Neymar vred seg i smerte etter at han ble tråkket på av Miguel Layún.

 • Se situasjonen i videvinduet øverst.

– Jeg synes dette er et dårlig eksempel for fotballen og for barna som følger spillet. Det er en sport for menn, og det burde ikke være så mye skuespill, fortsetter Osorio.

– Pinlig!

Neymar har under VM i fotball fått mye oppmerksomhet for bleket hår og skuespill.

Mot Mexico var de lyse hårtuppene borte, og 26-åringen viste hvorfor en hel nasjon forventer at han skal gi fotballgale Brasil en etterlengtet VM-tittel. Men overspillingen hadde ikke Neymar lagt igjen på frisørsalongen.

FBL-WC-2018-MATCH53-BRA-MEX

KRITISK: Mexicos trener Juan Carlos Osorio er meget kritisk til Neymars skuespill.

Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

– Det er pinlig å se på. Jeg blir rød på øra og litt lei meg for at Neymar skal holde på slik, mener NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

Selv lar stjernespilleren kritikken prelle av.

– Jeg tror det er et forsøk på å undergrave meg. Jeg bryr meg verken om kritikk eller ros, sa Neymar på pressekonferansen.

Brasils trener Tite tok stjernespilleren sin i forsvar.

– Jeg så hva som skjedde. Til alle som ser eller hører; du kan se på videoen, og det er ingenting å si. Bare analyser bildene.

Mål og målgivende

Neymar viste likevel i løpet av kampen at han kan mye mer enn skuespill.

Etter 51 minutter skar PSG-vingen inn fra venstre, og med en guddommelig hælflikk la han ballen tilbake til Willian, før han stormet inn i feltet og fikk ballen tilbake.

– Der viser Neymar virkelig at han er en spiller i verdensklasse. Både som arkitekt, tekniker og målsnik, mener Skjønsberg.

Like før slutt viste Neymar seg frem nok en gang, denne gang som servitør. Brasils nummer ti fosset frem på venstrekanten og spilte ballen inn foran mål. Der kunne innbytter Roberto Firmino enkelt fastsette sluttresultatet til 2–0.

Se høydepunktene her:

1 av 11
7,324 visninger

Neymar sender Brasil i ledelsen

 • Neymar sender Brasil i ledelsen

  0:17
 • Neymar overspiller nok en gang

  0:23
 • Neymar sjanse

  0:09
 • Sjanse til Gabriel Jesus og Brasil

  0:06
 • Neymar med frispark for Brasil

  0:12
 • Coutinho med en stor sjanse for Brasil

  0:05
 • Skuddforsøket til Neymar går rett på Ochoa

  0:03
 • Stor sjanse til Paulinho

  0:04
 • Willian skudd

  0:14
 • Neymar med skudd for Brasil

  0:04
 • Firmino øker ledelsen til Brasil

  0:21

Forlenget Mexicos VM-forbannelse

Mexico sjarmerte en hel fotballverden da de slo Tyskland 1–0 i åpningskampen av verdensmesterskapet, og det var også de som kom best i gang mot Brasil.

Oppskriften til mexicanerne var også den samme som mot Tyskland. Gang på gang brøt de Brasils oppbyggende spill og kom på farligere kontringer.

– Det er bare ett lag utpå her, kommenterte Skjønsberg etter 25 minutter.

Men så våknet Brasil, som spiste seg mer og mer inn i kampen og til slutt altså vant 2–0.

Tapet forlenger dermed en smått utrolig forbannelse for Mexico. I hele syv VM på rad har El Tri nådd åttedelsfinalen, og røket ut.

– Mexico har vært et spennende og morsomt lag, men ble for små mot Brasils stjernekorps, sa Skjønsberg.

Casemiro utestengt

Dermed møter Brasil enten Belgia eller Japan i kvartfinalen.

Der må Brasil klare seg uten sin defensive midtbanespiller Casemiro, som fikk gult kort etter seksti minutter.

Også Neymar og Coutinho var i faresonen for Brasil, men unngikk begge gult kort. I VM slettes de gule kortene etter kvartfinalene.

UTESTENGT: Casemiro får ikke spille kvartfinale etter denne taklingen.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale