Mexico-trener om Neymars skuespill: – En skam for fotballen

Neymar (26) forlenget Mexicos VM-forbannelse nærmest på egen hånd, men nok en gang havnet stjernens skuespill i fokus.

PINLIG: NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg mente det var pinlig å se hvor vondt Neymar fikk etter 70 minutter.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en skam for fotballen. Det ble kastet bort mye tid på grunn av en enkelt spiller, sier Mexicos trener Juan Carlos Osorio på pressekonferansen etter kampen og sikter til Brasils stjernespiller Neymar.

Det var etter at 70 minutter var spilt at en situasjon oppstod foran trenerbenken. Neymar vred seg i smerte etter at han ble tråkket på av Miguel Layún.

 • Se situasjonen i videvinduet øverst.

– Jeg synes dette er et dårlig eksempel for fotballen og for barna som følger spillet. Det er en sport for menn, og det burde ikke være så mye skuespill, fortsetter Osorio.

– Pinlig!

Neymar har under VM i fotball fått mye oppmerksomhet for bleket hår og skuespill.

Mot Mexico var de lyse hårtuppene borte, og 26-åringen viste hvorfor en hel nasjon forventer at han skal gi fotballgale Brasil en etterlengtet VM-tittel. Men overspillingen hadde ikke Neymar lagt igjen på frisørsalongen.

FBL-WC-2018-MATCH53-BRA-MEX

KRITISK: Mexicos trener Juan Carlos Osorio er meget kritisk til Neymars skuespill.

Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

– Det er pinlig å se på. Jeg blir rød på øra og litt lei meg for at Neymar skal holde på slik, mener NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

Selv lar stjernespilleren kritikken prelle av.

– Jeg tror det er et forsøk på å undergrave meg. Jeg bryr meg verken om kritikk eller ros, sa Neymar på pressekonferansen.

Brasils trener Tite tok stjernespilleren sin i forsvar.

– Jeg så hva som skjedde. Til alle som ser eller hører; du kan se på videoen, og det er ingenting å si. Bare analyser bildene.

Mål og målgivende

Neymar viste likevel i løpet av kampen at han kan mye mer enn skuespill.

Etter 51 minutter skar PSG-vingen inn fra venstre, og med en guddommelig hælflikk la han ballen tilbake til Willian, før han stormet inn i feltet og fikk ballen tilbake.

– Der viser Neymar virkelig at han er en spiller i verdensklasse. Både som arkitekt, tekniker og målsnik, mener Skjønsberg.

Like før slutt viste Neymar seg frem nok en gang, denne gang som servitør. Brasils nummer ti fosset frem på venstrekanten og spilte ballen inn foran mål. Der kunne innbytter Roberto Firmino enkelt fastsette sluttresultatet til 2–0.

Se høydepunktene her:

1 av 11
7,346 visninger

Neymar sender Brasil i ledelsen

 • Neymar sender Brasil i ledelsen

  0:17
 • Neymar overspiller nok en gang

  0:23
 • Neymar sjanse

  0:09
 • Sjanse til Gabriel Jesus og Brasil

  0:06
 • Neymar med frispark for Brasil

  0:12
 • Coutinho med en stor sjanse for Brasil

  0:05
 • Skuddforsøket til Neymar går rett på Ochoa

  0:03
 • Stor sjanse til Paulinho

  0:04
 • Willian skudd

  0:14
 • Neymar med skudd for Brasil

  0:04
 • Firmino øker ledelsen til Brasil

  0:21

Forlenget Mexicos VM-forbannelse

Mexico sjarmerte en hel fotballverden da de slo Tyskland 1–0 i åpningskampen av verdensmesterskapet, og det var også de som kom best i gang mot Brasil.

Oppskriften til mexicanerne var også den samme som mot Tyskland. Gang på gang brøt de Brasils oppbyggende spill og kom på farligere kontringer.

– Det er bare ett lag utpå her, kommenterte Skjønsberg etter 25 minutter.

Men så våknet Brasil, som spiste seg mer og mer inn i kampen og til slutt altså vant 2–0.

Tapet forlenger dermed en smått utrolig forbannelse for Mexico. I hele syv VM på rad har El Tri nådd åttedelsfinalen, og røket ut.

– Mexico har vært et spennende og morsomt lag, men ble for små mot Brasils stjernekorps, sa Skjønsberg.

Casemiro utestengt

Dermed møter Brasil enten Belgia eller Japan i kvartfinalen.

Der må Brasil klare seg uten sin defensive midtbanespiller Casemiro, som fikk gult kort etter seksti minutter.

Også Neymar og Coutinho var i faresonen for Brasil, men unngikk begge gult kort. I VM slettes de gule kortene etter kvartfinalene.

UTESTENGT: Casemiro får ikke spille kvartfinale etter denne taklingen.

Siste nytt

 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

 • Pinlig tap for Real Madrid

  Real Madrids gullsjanser er i ferd med å forsvinne etter at de rotet bort en 1-0-ledelse og tapte 1–2 hjemme mot bunnlaget Girona søndag. Hovedstadsklubben ligger på en tredjeplass i den spanske ligaen og har nå ni poeng opp til ledende Barcelona.

  Spain La Liga
  Foto: Andrea Comas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal