NRK Meny
Normal

"Kongen av Stavanger" vant i Kristiansand

Emanuel tok revansje etter fiaskoen i Stavanger tidligere i år.

Emanuel Rego

Emanuel Rego i aksjon i Kristiansand

Foto: FIVB

Han kalles "Kongen av Vågen" og er den store publikumsfavoritten i Stavanger, men sviktet totalt i årets turnering: Emanuel Rego leverte sin dårligste turnering noensinne.

Nett-TV: Se avslutningen av kampen

Dermed ble det en passende revansje da Emanuel tok en knusende seier i årets andre world tour-turnering på norsk sand - i Kristiansand.

Det var hans 65. seier i karrieren og den 28. på 66 forsøk med makker Ricardo. Laget er regjerende olympiske mestere og har vunnet flere world tour-turneringer enn noen annet lag.

Enkel seier i finalen

Det ble en enkel 2-0 seier i finalen for Emanuel og Ricardo mot Jonas Reckermann/Mischa Urbatzka fra Tyskland.

Finalen var bare jevn til 8-8 i første sett. Derfra og ut styrte Emanuel og Ricardo alt, mens tyskerne ikke fikk til noe.

Tyskerne var ubeseiret før finalen, men sprakk fullstendig da det gjaldt som mest.

Begynte denne sesongen

Reckermann/Urbatzka har bare spilt 13 turneringer som lag, og andreplassen i Kristiansand var uansett det beste de har prestert etter at de begynte å spille sammen denne sesongen.

Marcio Araujo/Fabio fra Brasil tok tredjeplassen i Kristiansand etter seier i en meget jevn bronsekamp mot årets sølvvinnere i VM, Igor Kolodinskij/Dmitri Barsouk fra Russland.

Siste nytt

 • Enger nummer to på siste etappe

  Ingen klarte å gjøre noe med Mathieu van der Poel i spurten på avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Alta. Sondre Holst Enger ble nummer to. Van der Poel var sterkest i avslutningen og tok sin andre etappeseier i firedagersrittet.

  Sondre Holst Enger
  Foto: Alstad, Terje / NTB scanpix
 • Suverent NM-gull til Lundanes

  En uke etter VM-seieren på langdistanse tok Olav Lundnes et suverent gull i NM orientering ultralangdistanse søndag. Gaute Hallan Steiwer på sølvplass ble slått med 8.14 minutter. Audun Heimdal ble nummer tre. Marianne Andersen vant kvinneklassen.

  Olav Lundanes vant i dag prøve-VM i orientering i Latvia.
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld