NRK Meny
Normal

Brasil slet seg til semifinale

Brasil måtte ha ekstraomganger for å vinne kvartfinalen mot Kamerun i OL-fotballen lørdag, selv om motstanderen spilte lenge med ti mann.

Brasil jubler etter 2-0-scoringen mot Kamerun

Brasil jubler etter 2-0-scoringen mot Kamerun

Foto: Martin Mejia / AP

OL-favoritten imponerte ingen i kampen, der det mest dramatiske som skjedde i ordinær tid var at Kameruns Albert Banning fikk sitt annet gule kort og måtte forlate banen sju minutter etter pause.

Nydelig scoring

Men Brasil klarte ikke å utnytte overtallet resten av omgangen, og dermed ble det ekstraomganger, i en ufin kamp der det ble delt ut 13 gule kort; åtte til Kamerun og fem til Brasil.

Der ble det endelig nettkjenning for brasilianerne, først ved Rafael Sobis etter 11 minutter, og deretter ved Real Madrids Marcelo fire minutter senere.

Den siste scoringen var det nærmeste Brasil var å leve opp til forventningene.

Argentina eller Nederland

Et lynkjapt og presist en-touch-spill mellom Ronaldinho og Thiago Neves sendte den venstrebeinte backen gjennom, og Marcelo avsluttet med en enten svært elegant – eller maksimalt heldig – volley-hælflikk ned i hjørnet med høyrefoten.

OL er den eneste store fotballtittelen Brasil aldri har vunnet, og de har satset stort på denne turneringen, etter ikke å ha vært i semifinalen siden Atlanta 1996.

Nå venter Argentina i semifinalen tirsdag.

Siste nytt

 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag