Brasil sendte Norge ut av OL

Norge er ferdig i fotballturneringen i OL. Brasil ble for sterke for det norske laget i kvartfinalen.

Norge - Brasil

Det norske laget må nå gi opp håpet om en medalje i Beijing-OL. Brasil vant kampen etter en dramatisk avslutning.

Les: NRKsport.no fulgte kampen

Forsiktig åpning

Norge åpnet forsiktig mot Brasil, men det virket som de norske kvinnene hadde god kontroll. Brasil med verdensstjerner som Marta og Cristiane på laget sleit lenge med å skape noe som helst mot et kompakt norsk forsvar.

Det var på ingen som helst måte noen underholdende kamp for den nøytrale tilskuer, men Norge måtte ligge lavt og satse på kontringer for å ha noen som helst sjanse mot raske brasilianske angrepsspillere.

Taktikken til Norge fungerte nesten en hel omgang.

Mål like før pause

To minutter før pause sprakk den norske-nullen. Daniela ladet skuddfoten og smalt til fra 25 meter. Skuddet fikk en fin bue og gikk i mål bak Erika Skarbø. Det er kanskje mulig å stille spørsmålstegn ved målvaktspillet til Skarbø ved den anledningen ettersom skuddet gikk midt i mål, men noen stor keeper-tabbe var det ikke.

Daniela (t h) og Cristiane (t v) feirer 1-0 målet mot Norge.

Brasil gikk til pause med en viktig 1-0 ledelse og det norske laget måtte satse fremover etter pause.

Brasil doblet ledelsen

Norge trengte scoring og satset fremover, men det var Brasil som doblet sin ledelse etter svakt norsk forsvarsspill.

Etter 57 minutter skulle Marit Fiane Christensen spille hjem til Erika Skarbø. Tilbakesspillet ble alt for løst og Marta snappet ballen. Verdens beste kvinnelige fotballspiller lobbet ballen lekkert over Skarbø og veien til kvartfinalen så med ett lang ut for Norge.

Spennende avslutning

Mot slutten satset Norge alt fremover og de norske kvinnene skulle få betalt like før fulltid.

Elise Thorsnes ble lagt i bakken av den brasilianske målvakten Barbara og Norge fikk straffe. Siri Nordby gikk frem og satte straffen kontant til venstre for keeper.

Men Norge kom aldri nærmere selv om de kastet alt fremover i de siste minuttene. Brasil holdt unna og Norge må tilbringe resten av tiden i Kina som tilskure.

• Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

– Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

Sivert Mannsverk
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)