Brasil frykter Chile: – Det blir vanskelig

BRASILIA/OSLO (NRK.no): Dani Alves møter nære venner når Chile og Brasil skal gjøre opp om en kvartfinaleplass i VM.

Dani Alves

scolari

Luiz Felipe Scolari skulle gjerne vært foruten et oppgjør mot Chile. Kunne han valgt motstander, hadde det ikke blitt Chile.

Foto: UESLEI MARCELINO / Reuters

– Den kampen vil bli vanskelig av flere grunner. Det er to søramerikanske lag som spiller offensivt, kjenner hverandre og som begge vil ha støtte fra fansen, sier Dani Alves til NRK etter kampen mot Kamerun.

Etter at Brasil vant gruppe A venter Chile i åttedelsfinalen.

– Vi har noen virkelig nære venner i Chile, spesielt en av deres beste spillere, Alexis Sánchez, sier Dani Alves som kjenner Sanchez fra Barcelona.

Brasil ble mandag klar for åttedelsfinalen etter at de knuste Kamerun 4–1 i den siste gruppespillskampen. To av målene scoret lagets store stjerne, Neymar, som totalt er oppe i fire mål i årets VM.

– Vi kan slå Brasil

Skal brasilianerne gå videre til kvartfinalen, kan de være avhengig av at unggutten presterer. 22 år gammel står Neymar med 52 landskamper, 35 mål og 20 målgivende pasninger, men også han frykter Chile.

– Det blir en vanskelig kamp. Alle som ser på VM, vet at det ikke finnes noen svake lag i mesterskapet, sier han, vel vitende om at flere andre storlag allerede er slått ut av mesterskapet.

Brasil og Chile har møttes to ganger siden Scolari ble landslagssjef. Det har endt med en Brasil-seier og en uavgjort kamp. Ikke siden 2000 har Chile vunnet over Brasil, men lagets midtbanestjerne, Arturo Vidal, lover Brasil en tøff kamp.

vidal

Arturo Vidal er klar for til å gi Brasil hard kamp i åttedelsfinalen.

Foto: YASUYOSHI CHIBA / Afp

– Brasil har ofte vært Chiles erkefiende, men fotballen forandrer seg. Nye generasjoner kommer, og nye spillere dukker opp. Å slå Brasil? Det er drømmen vår. Chile kan overraske. Vi har slått verdensmestrene (Spania), så vi kan slå Brasil, sier han.

– Har ikke råd til å bomme nå

Brasil-trener, Luiz Felipe Scolari, mener også det vil bli vanskelig å slå den søramerikanske naboen i vest.

– Noen tror vi slår Chile lett, men de er et bra lag og velorganisert. Hvis jeg kunne ha valgt motstanderen vår, ville jeg ikke ha valgt Chile, sier Scolari etter kampen.

Presset på Brasils landslag har vært enormt både før og under fotball-VM. Luiz Felipe Scolari mener laget har respondert bra på presset og at formutviklingen har vært bra gjennom mesterskapet.

– Vi er nesten på et ideelt nivå, og det er viktig å være på det nivået når vi går inn i cupspillet. Vi må sørge for å gjøre færre feil. I gruppespillet slipper du unna med å bomme en gang så lenge du vinner de to andre kampene. Nå har du ikke råd til det, for ett mål kan avgjøre en kamp. I dag scoret vi mål og forbedret oss igjen. I den neste kampen må vi forbedre oss enda litt til for å slå et svært godt Chile-lag, sier treneren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO
 • Stiller i VM i terrengløp

  Jakob Ingebrigtsen deltar i VM i terrengløp i Aarhus neste helg. 18-åringen stiller til start i U20-klassen.

  2000-modellen står på startstreken om seks dager, der han skal være med og kjempe om VM-gull. Det ble klart på søndag.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Erik Simander/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal