NRK Meny
Normal

Beroliger Neymar-fansen: – Spiller mot Colombia

Det brasilianske fotballforbundet beroliger engstelige supportere: Neymar blir klar til kampen mot Colombia.

neyney

Dommer Howard Webb stopper spillet for å se om alt står bra til med Neymar som ligger nede med smerter.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

neymar og scolari

Luis Felipe Scolari jubler sammen med Neymar.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Landslagssjef Luis Felipe Scolari skapte tvil om Neymars helsesituasjon da han raste mot behandlingen Neymar fikk i kampen mot Chile.

Han fryktet at kvartfinalen mot Colombia måtte spilles uten lagets største stjerne.

– Låret hans er hovent, det er et stort problem, sa Brasils landslagssjef, Luis Felipe Scolari, ifølge Independent, og var bekymret for om Neymar ville rekke lagets kvartfinale mot Colombia.

– Må kanskje trene mindre

Mandag kveld kommer imidlertid det brasilianske fotballforbundet med en uttalelse for å dempe speskulasjonene rundt Neymar.

– Det er ikke et problem for kampen. Han er under behandling, og det vil kanskje føre til at han må trene mindre. Men det er ingen fare når det gjelder kampen, sier en talsperson for forbundet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Neymar har til tider vært briljant for vertsnasjonen, og står med fire scoringer så langt i mesterskapet. I tillegg satt gullgutten én av Brasils straffer i straffekonken mot Chile i åttedelsfinalen.

Fikk hard behandling av Chile

I den kampen gjorde Chile alt de kunne for at Neymar ikke skulle få spille som han ville, og var til tider hard i taklingene mot 22-åringen.

Det fikk Scolari til å trekke paralleller til da han var portugisisk landslagstrener.

– Jeg husker i kampen mot Nederland da Khalid Boulahrouz knakk Cristiano Ronaldo i to allerede etter fem minutter, og Ronaldo måtte gå av banen ti minutter senere, sa Scolari.

– Da jeg så Neymar etter kampen mot Chile, kom jeg på den hendelsen.

Colombias stjerne skinner videre

Brasil haltet videre mot Chile og det er ikke ventet at kvartfinalen mot Colombia vil bli noe enklere. Colombia har spilt et fantastisk VM og har vunnet samtlige av sine kamper.

Det er mye takket være James Rodriguez. Midtbanespilleren er toppscorer i VM med sine fem mål.

– Lionel Messi har vært rå til å avgjøre kamper, det samme har Arjen Robben. Rodriguez har derimot vært den som har vært med å preget kampene mest, og har vært toneangivende hele tiden, skrøt Lise Klaveness, etter at Rodriguez nesten på egenhånd hadde sendt Colombia til kvartfinalen.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal