NRK Meny
Normal

– Vi har hatt noen tøffe uker. Da er det deilig å vise at vi fremdeles duger

BERGEN (NRK): Etter en poengmager sommer tok Lars Arne Nilsen og Brann sin første seier siden 19. juni. Da satt følelsene løst i Bergen.

Gilli Rólantsson feirer 1-0-ålet med Vidar Jonsson og Sivert Heltne Nilsen

JUBEL: Gilli Rólantsson vinker opp mot tribunen etter å ha satt inn 1–0.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har hatt noen tøffe uker. Da er det desto deiligere å vise at vi fremdeles duger, sier en småpreget Lars Arne Nilsen til NRK.

Både Brann og Odd sto med én seier på sine siste åtte kamper, og hjemmelaget Brann hadde ikke vunnet siden 19. juni før Odd kom på besøk søndag.

Etter 5-0-seieren over Stabæk 19. juni har Brann spilt fem kamper uten seier. Samtidig har de røket ut av Europa etter tap mot Ruzomberok. Denne uken røk de ut av cupen etter tap mot Mjøndalen.

– Vi har ventet på dette øyeblikket. Jeg bryr meg ikke om å holde nullen, men jeg har ventet på denne seieren og å få smile til kamera etter en kamp, sier keeper Alex Horwath til NRK.

– Helt perfekt

Mot et Odd-lag som også sliter i motbakke løsnet det omsider for Brann igjen, og etter en halvtimes spill fikk drøyt 10 000 tilskuere noe å juble for.

En klarering fra Olivier Occéan landet i beina på Gilli Rólantsson som hamret inn 1–0 for Brann.

– Vi har fin kontroll. Jeg synes vi var bra. Helt perfekt, oppsummerte Rólantsson til Eurosport i pausen.

Odd i ukjent formasjon

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo vraket 4-3-3 til fordel for 4-4-2 for første gang som Odd-trener, en svært tung avgjørelse for Odds trener. Hjemmelaget slet så tungt at de la om til 4-3-3 underveis i 1. omgang.

– Det er en grunn til at vi byttet til 4-3-3, det er det vi kan, sier Rashani til Eurosport.

Rashani fikk muligheten til å sette 1–1 i 1. omgang. Han utnyttet sløvt forsvarsspill av høyreback Vidar Ari Jónsson, og snappet kula. Alene med keeper trillet han ballen utenfor.

Doblet ledelsen med lekker scoring

Odd hadde flere gode muligheter etter hvilen, men dette var Branns kveld. 58 minutter var spilt da hjemmelaget viste fram finspillet.

Eliteserien fotball: Brann - Sandefjord

SCORET: Kristoffer Barmen. Her fra en tidligere kamp.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sivert Heltne Nilsen vippet ballen gjennom til Torgeir Børven. Han la ballen lekkert ned til Kristoffer Barmen, som satte ballen i mål bak et småsvimmelt Odd-forsvar som ikke greide å henge med.

Med 2–0 og tre poeng klatrer Brann forbi Molde og opp på tredjeplass i eliteserien.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Løperlegende fra New Zealand død

  Dick Quax (70) er død etter en årelang kamp mot kreftsykdom. I 1976 tok han OL-sølv bak Finlands Lasse Virén i Montreal. Noen år senere ble det verdensrekord med 13.12,9 i Stockholm. Quax ble diagnostisert med strupekreft i 2013, skriver NTB.

  Dick Quax
  Foto: AP
 • Ruud opp én plass på rankingen

  Favoritten Rafael Nadal åpner Roland-Garros-turneringen i tennis som verdensener. Det norske håpet Casper Ruud klatrer ett steg til 157.-plass, melder NTB. Nordmannens motstander Jordan Thompson går ned seks plasser og er nå nummer 91 på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Quarcoo løp under EM-kravet

  Friidrettsprofilen Jonathan Quarcoo (21) viste form allerede i sesongens første 200 meter. Tiden 20,69 er under EM-kravet. Tiden er Orion-løperens fjerde beste på distansen noen gang, melder NTB.

  VM i friidrett i London
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk