Brann tapte alt på overtid: – Går ikke an å sette ord på skuffelsen

Nedturen fortsetter for Brann. Tre minutter før slutt hadde de tre etterlengtede poeng i bagasjen, men mistet alt da de kollapset på overtid.

Glede

Det var Lillestrøm som kunne juble til slutt. Brann ledet 3-2 med tre minutter igjen å spille, men tapte alt på overtid.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
norling

Rikard Norling så eget lag tape alle poengene på overtid mot Lillestrøm.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

For å unngå nedrykk må Brann starte å vinne kamper. Lenge så de ut til å gjøre akkurat det, men laget mistet seiren da både Fred Friday og Petter Vaagan Moen scoret på overtid for Lillestrøm.

Lillestrøm ledet 2-0, Brann snudde til 2-3, før Lillestrøm igjen snudde kampen og vant 4-3. Brann-spillerne lå strødd på gresset etter sjokktapet mot Lillestrøm.

– Det går ikke an å sette ord på skuffelsen. Vi gjør mye bra, men har ikke flyten i viktige situasjoner på slutten av kampen. Det er litt symptomatisk at det blir slik, sa Brann-trener Rikard Norling, som nesten ikke kunne forstå hva som hadde skjedd.

Det gjorde heller ikke Jakob Orlov, som lenge så ut til å bli matchvinner.

– Stemningen i garderoben er ikke helt på topp. Det er tungt å tape kampen, sa Orlov, som slet med å uttrykke seg etter overtidstapet.

Petter Vaagan Moen spilte i Brann fra 2006 til 2010, og føler med gamleklubben i den tøffe perioden de er inne i.

– Det er tøft å se at de er der de er. Jeg føler selvfølgelig med dem, men vi trengte denne seieren og akkurat nå er det veldig deilig, sa han da seieren var et faktum.

Tente håpet før pause

Ti minutter før pause ble Lillestrøm tildelt et soleklart straffespark. Stephane Badji felte Petter Vaagan Moen på en klønete måte og «Mjøsas Beckham», som Vaagan Moen er blitt kalt, stilte seg opp for ta straffesparket. Han plasserte ballen sikkert helt nede i keepers høyre hjørne.

Fem minutter senere økte Lillestrøm ledelsen med nok et dødballmål – denne gangen på frispark. Marius Lundemoen viste frem sin ypperlige frisparkfot og skrudde ballen lekkert i hjørnet fra 20 meter. Piotr Leciejewski fikk en finger på ballen, men til ingen nytte.

Like før pause tente Brann håpet om å komme tilbake. Erik Huseklepp gikk ut til hjørneflagget i håp om å kunne assistere enn av medspillerne som stod klar i feltet. I stedet skrudde ballen via LSK-keeper Arnold Origi og rett i mål. Origi gikk i en duell med en lagkamerat og sammen ødela de for hverandre.

Brann snudde kampen

Brann var friske i starten av andreomgang og kom til en stor sjanse med en gang. Amin Askar fyrte av mot lengste hjørne, men en Origi i full strekk fikk avverget.

Brann opprettholdte presset utover i omgangen og kom til flere farligheter. Etter 70 minutter fikk bergenserne uttelling ved 20 år gamle Kristoffer Barmen. Unggutten fikk stå umarkert i feltet og satt ballen enkelt i mål.

Minuttet etter smalt det igjen fra Brann. Denne gangen var det Amin Askar som på flott vis crosset ballen inn i feltet til Jakob Orlov. Svensken var sterk i lufta og headet ballen kontrollert i hjørnet. Brann hadde snudd kampen fra 2-0 til 2-3 på bortebane.

Straffet etter utvisning

Ti minutter før slutt ødela muligens Daniel Mosjov det for Brann. Han fikk sitt andre gule kort for kvelden og ble sendt i garderoben.

På overtid scoret Lillestrøm to mål og Brann fortsetter veien mot nedrykk. Fred Friday scoret sitt første eliteseriemål da han skøt via Erlend Hanstveits fot og i mål i det 91 minutt. To minutter senere senket Petter Vaagan Moen sine tidligere lagkamerater. Midtbanespilleren vendte opp og banket ballen uttagbart i lengste hjørne.

Brann beholder 15. plassen og styrer mot nedrykk, mens Lillestrøm tok tre poeng som gjør at de nærmer seg en medaljeplass.

Siste nytt

 • Norsk lag brøt Ungarn rundt

  Det norske sykkellaget Uno-X får ikke fortsette Ungarn rundt etter en positiv koronatest hos «en ekstern medarbeider».

  Det oppgir laget selv via Twitter. Alle rytterne har avgitt negativ prøve, men det blir ikke mer sykling i etapperittet i Ungarn. «Vi er ute av Tour de Hongrie», står det i en av twittermeldingene fra laget.

  – Vi fikk vite om dette lørdag. Vi forberedte likevel laget som om vi skulle starte. Vi har tidligere i sesongen opplevd at en positiv prøve var falsk, sier Uno X-leder Jens Haugland til NTB.

  – Når det så ble slått fast at prøven var positiv, var det ikke noe annet å gjøre enn å gi seg. Vi følger selvfølgelig de protokollene som gjelder i de landene vi oppholder oss i. Nå blir det flere tester på rytterne våre, sier Haugland.

  Det skal være snakk om «en ekstern» medarbeider som har jobbet inne i lagets boble under rittet. Vedkommende avla positiv koronatest, og dermed blir hele Uno-X-laget definert som mulige nærkontakter.

  Rittet avsluttes med etapper lørdag og søndag. (NTB)

  NM sykkel fellestart
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Stabilt for Lunde Pedersen

  Skøytestjernen Sverre Lunde Pedersen er våken og klar etter fredagens operasjon. Han blir værende på Ullevål sykehus til videre observasjon.

  Norges Skøyteforbund skriver i en kort statusoppdatering at det «etter forholdene går fint» med Pedersen. Torsdag pådro han seg flere skader i en sykkelulykke.

  Videre blir det opplyst at skøyteløperen fra Os har litt smerter i nakken. Plagene blir vurdert nærmere i løpet av de neste dagene.

  28-åringen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm. Han har også et mindre brudd i kinnbeinet, men den skaden krever ingen operasjon.

  I tillegg har Pedersen en rift i leveren. Han skal fortsatt ligge på Ullevål sykehus til observasjon.

  Landslagsløperen pådro seg skadene da han veltet ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag. Han mistet kontrollen over sykkelen etter å ha kjørt i et hull i veien.

  Pedersen ble fraktet til Arendal sykehus i luftambulanse. På kvelden samme dag ble han fløyet til Oslo for videre behandling. (NTB)

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Landskamper flyttes til Spania

  Det blir ingen landskamper i fotball på Ullevaal stadion i juni. Herrelandslagets kamper mot Luxembourg og Hellas skal spilles i spanske Málaga.

  Norges Fotballforbund bekrefter flyttingen i en pressemelding. Det er norske karanteneregler for innreise som gjør det vanskelig å gjennomføre kampene i Norge.

  Også i mars spilte Ståle Solbakkens lag «hjemmekamp» i Málaga. Den gang ble det 0–3-tap for Tyrkia i VM-kvalifiseringen.

  – Vi håpet i det lengste at vi kunne spille på Ullevaal, men tar de norske myndighetenes avgjørelse til etterretning. Som på forrige samling gjør vi det beste ut av situasjonen og reiser til Marbella, sier landslagssjef Solbakken.

  Haaland
  Foto: Jorge Guerrero / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal