NRK Meny
Normal

Brann med «enormt stor og gyllen mulighet» for Europa-avansement

Bergenslaget tok første stikk da de sto Ruzomberok borte i kvalifiseringen til europaligaen, torsdag.

Bismar Acosta

SØRGET FOR GODT UTGANGSPUNKT: Bismar Acosta, her med lagkamerat Vito Wormgoor, scoret i Slovakia. Det ga godt utgangspunkt.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Brann fikk et godt utgangspunkt foran returkampen i Bergen om en uke, da de slo Ruzomberok i Slovakia i kveld.

Bortelaget tok ledelsen få minutter ut i andreomgangen, da Bismar Acosta dukket opp bakerst og pirket ballen i mål etter et hjørnespark.

– Nå har Brann fått enormt stor og gyllen mulighet til å dra i land et avansement, sa Eurosport-kommentator Kjetil Rekdal da Acosta og Brann feiret scoringen på Stadión pod Cebratom.

Barmen-bom

Brann hadde fått tidenes mulighet til å ta ledelsen tidlig i førsteomgangen også, men Kristoffer Barmens forsøk ble enkelt snappet opp av Ruzomberok-målvakt Matus Macik.

Barmen fikk muligheten fra fem meter etter at Macik hadde gitt retur på et skudd fra Gilli Rólantsson, men headingen fra Barmen gikk altså lett i klypene på målvakta.

Bortelaget startet best og fikk ha mye ball de første 20 minuttene, før hjemmelaget tok litt mer initiativ utover i kampen.

Det ga Ruzomberok flere muligheter på dødball, og de hvitkledde presset mer og mer i førsteomgangen.

Takket være to superredninger av Piotr Leciejewski på tampen av den første omgangen gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Kunne økt ledelsen

Etter hvilen kom altså bortelaget svært godt i gang med en scoring etter to minutter, og utover i omgangen holdt Brann unna de få forsøkene hjemmelaget hadde.

Ti minutter før full tid kjempet Ruben Kristiansen seg inn i 16-meteren på herlig vis, men da han skulle legge inn var det verken Brann- eller Ruzomberok-spillere i nærheten, og ballen gikk ut på motsatt side av feltet.

Det kunne dermed virke som at Brann var fornøyde med å lede, men her kunne altså bortelaget ha fått et enda bedre utgangspunkt om de hadde satt 2-0-målet.

Ruzomberok våknet på slutten av kampen, men tross misforståelser i Brann og flere dødballer til hjemmelaget, holdt Brann unna. Også på slutten av andreomgangen var Leciejewski god og sørget for at Brann holdt nullen.

– Dette er perfekt, sa kommentator Asbjørn Myhre da dommeren blåste av kampen.

Returkampen spilles på Brann Stadion 20. juli.

God dag for norske lag i Europa

Også Haugesund og Odd spilte kamper i kvalifiseringen til europaligaen i dag. Haugesund spilte hjemme mot Lech Poznan, og gikk mot en komfortabel seier da gjestene reduserte to ganger på 15 minutter. Kampen endte 3-2 til hjemmelaget.

Skienslaget Odd spilte borte mot Vaduz fra Liechtenstein, torsdag kveld. Olivier Occéan sendte gjestene i ledelsen etter 42 minutter, et resultat som sto kampen ut.

Dermed har de tre norske lagene gode utgangspunkt foran returkampene neste uke.

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal