Hopp til innhold

Brann-krisen fortsetter etter nytt tap: – Rett og slett helt jævlig

Rosenborg tok kontroll fra start i bortemøtet med Brann i Toppserien, og de tilreisende fra Trondheim vant 4-1 over fjorårets seriemestere.

Brann fikk pyntet på både mål- og sjansestatistikken mot slutten av kampen, men den ene scoringen holdt ikke mer enn til å pynte på resultatet for Brann.

– Jeg vet ikke helt hva man skal si eller hva man burde si. Det er ekstremt frustrerende og helt ærlig veldig utfordrende å stå i, sier Brann-keeper Aurora Mikalsen til NRK.

I fjor herjet Brann i Toppserien og tok seriegullet.

– Hvordan er kontrasten fra det, til å stå her nå på Stemmemyren og ha sluppet inn fire mål på hjemmebane?

– Det er helt jævlig. Rett og slett helt jævlig. Samtidig er det ny sesong, nytt prosjekt, ny gjeng. Vi må også jobbe med vår prosess og ikke sammenligne oss med i fjor, sier Mikalsen.

Scoringer av Emilie Nautnes, en dobbel av Anna Jøsendal og Brann-selvmål sendte Rosenborg opp i 4-0-ledelse før timen var spilt.

– Vi har slitt litt med å sette sjansene, men i dag føler jeg vi får god uttelling, sier Jøsendal til NRK.

– Jeg synes vi kjører over dem og jeg er utrolig godt fornøyd med det jentene presterer idag, sier Rosenborg-trener Steinar Lein til NRK.

Nautnes-scoringen og den første til Jøstendal kom tidlig i førsteomgang, mens selvmålet og det andre Jøsendal-målet kom tidlig i andreomgang. I det 87. minutt reduserte Marit Bratberg Lund for vertene.

Brann er for tiden uten trener, etter at klubben skilte lag med Olli Harder i starten av mai.

– De har en viktig jobb nå med å finne en ny trener, få spillere tilbake friske og raske og så må de bygge det derfra, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Sportsnyheter

U21 EM-kvalifisering i fotball: Norge - Latvia (7-0)

Solbakken tok ut Bobb – vraket sønnen

Manchester Citys Oscar Bobb (20) skal for første gang vise seg frem på A-landslaget. Markus Solbakken må bli hjemme denne gangen.

Siste nytt

 • Dette er U21-troppen mot Østerrike og Italia

  U21-landslagstrener i fotball Jan Peder Jalland har tatt ut troppen til kamp mot Østerrike og EM-kvalifiseringskamp mot Italia.

  Keepere: Sander Tangvik (Rosenborg), Magnus Sjøeng (Vålerenga)

  Backer: Leo Fuhr Hjelde (Leeds), Nikolai Hopland (Aalesund), Halvor Rødølen Opsahl (HamKam), Max Williamsen (Kristiansund), Eskil Edh (Lillestrøm), Fredrik Sjøvold (Bodø/Glimt), David Møller Wolfe (AZ Alkmaar), Mathias Løvik (Molde), Frederik Oppegård (PSV Eindhoven).

  Midtbanespillere: Alwande Roaldsøy (Atalanta U23), Isak Hansen-Aarøen (Manchester United), Kristian Malt Arnstad (Anderlecht), Christos Zafeiris (Slavia Praha), Tobias Fjeld Gulliksen (Bodø/Glimt), Odin Thiago Holm (Celtic).

  Spisser: Thelonious Aasgaard (Wigan), Andreas Schjelderup (Benfica), Joel Mvuka (Lorient), Daniel Karlsbakk (Heerenveen), Seedy Jatta (Sturm Graz).

  Norge møter Østerrike 12. oktober og bortekampen mot Italia går 17. oktober.

  (NTB)

  U21 EM-kvalifisering i fotball: Norge - Latvia (7-0)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Australian Open tar grep etter kritikk – får én ekstra dag

  Australian Open skal for første gang starte på en søndag og utvides til 15 dager. Tiltaket gjøres for å unngå tenniskamper som varer hele natten.

  Det opplyser Grand Slam-arrangøren tre og en halv måned før turneringen går i gang. Grepet betyr at åpningsdagen framskyndes med ett døgn og legges til 14. januar.

  – Vi har lyttet til tilbakemeldingene fra spillere og fans, og vi er glade over å kunne gi en løsning på sene kampavslutninger, sier Australian Open-direktør Craig Tiley.

  Han mener den ene ekstradagen vil gi et mer rettferdig oppsett. Nattkampene forsvinner ikke helt, men det blir færre av dem. Håpet er at man unngår oppgjør som strekker seg mot morgentimene.

  I årets utgave spilte veteranen Andy Murray og Thanasi Kokkinakis til klokken 04.05. Etterpå omtalte Murray det som «en farse».

  Australian Open er ikke den første Grand Slam-turneringen til å utvide til 15 dager. Roland-Garros har allerede det antallet, mens Wimbledon og US Open fortsatt holder seg på 14 dager. (NTB)

  Australian Open Djokovic
  Foto: Andrew Brownbill / AP
 • Ødegaard og Arsenal skal ha ventet fem timer på flyplassen

  Først sent mandag kveld kom Martin Ødegaard og resten av Arsenal-leiren seg av gårde til Frankrike. Dårlig vær forsinket avreisen kraftig.

  Opprinnelig skulle Premier League-lagets fly ha tatt av klokken 16.15 britisk tid, men det tok fem timer før det faktisk skjedde. Det melder Arsenal-kjenneren Kaya Kaynak i Football.London.

  Ettermiddagen og kvelden ble tilbrakt på flyplassen i Luton. Forsinkelsen førte til at Arsenals obligatoriske pressekonferanse dagen før mesterligakampen mot franske Lens måtte avlyses.

  Heldigvis for Arsenal-leiren skulle de ikke ut på en langtur. Selve flyreisen til Lille ble gjort unna på under tre kvarter.

  Arsenal fikk en pangåpning på Champions League-comebacket etter over seks år utenfor turneringen. PSV Eindhoven ble knust 4-0 i den første puljekampen. Lens og Sevilla er de to andre lagene i gruppen. (NTB)

  Martin Ødegaard
  Foto: HENRY NICHOLLS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste