Brann knuste Fredrikstad: – Det er rett og slett skrekkelig

Brann nærmer seg eliteserien, mens Fredrikstad kjemper helt i andre enden av tabellen etter mandagens kamp.

Lars Arne Nilsen og Jonas Grønner

TOMÅLSSCORER: Brann-trener Lars Arne Nilsen kan være fornøyd med Jonas Grønner og de andre Brann-spillerne i dag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– I dag er vi ikke i nærheten av noe, og da smeller det slik som det har gjort nå. Det er pinlig, sa Fredrikstad-trener Arne Erlandsen til C More i pausen.

Erlandsen

SKUFFET: Arne Erlandsen har all grunn til å henge med hodet etter mandagens forestilling mot Brann.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Brann hadde full kontroll i den første omgangen og hadde puttet hele fire mål etter drøye 35 minutter. Rett før pause fikk østfoldingene et trøstemål, men det var en pinlig berørt Erlandsen som skulle motivere spillerne sine i pausen.

– Det er bare å legge seg flat. Vi er ikke i nærheten hverken med eller uten ball. Vi må løpe mye mer. Det er rett og slett skrekkelig, sa Erlandsen.

Kan rykke ned

Fredrikstad var nære en scoring rett etter hvilen, men det var Brann og Kristoffer Barmen som etter 65 minutter kunne fastsette sluttresultatet til 5-1.

– Vi spiller en veldig dårlig kamp fra start til mål. Vi er ikke med og gjør taktisk dårlige valg gjennom hele kampen. Jeg er overrasket over at vi faller samme slik, sier Arne Erlandsen etter kampen.

Fredrikstad er nå kun tre poeng over direkte nedrykk til andredivisjon.

– Nå kan vi rykke ned ja. Om vi skal vinne fotballkamper må vi løpe og duellere mer. Det mangler glød og vilje. I dag ser vi engstelige ut, sier en meget skuffet Erlandsen.

Ett skritt nærmere eliteserien

Sivert Heltne Nilsen

OPTIMISTISK: Sivert Heltne Nilsen kom til Brann fra Vålerenga tidligere i sommer. Nå håper han å rykke opp med klubben.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Brann kan glede seg over å være på den helt andre enden av tabellen. Bergenserne har nå spilt ti kamper på rad uten tap og er så absolutt med i kampen om direkte opprykksplass.

Brann har nå like mange poeng som Kristiansund på andreplass, og er kun ett fattig mål fra å gå forbi på tabellen.

– Det blir veldig spennende. Det blir en tøff fight mot Kristiansund, og vi vil jo veldig gjerne ha den andreplassen. Det blir som å spille cupfinale hver helg, sier Sivert Heltne Nilsen til NRK.

Han sier det er en helt annen stemning i Bergen nå.

– Vi har veldig god støtte fra folk her i byen. Det er absolutt bra trøkk på stadion og i byen nå, forteller Heltne Nilsen.

Serieleder Sogndal nærmer seg eliteserien. Mandag slo de Nest-Sotra 3-0. Sogndal er sju poeng foran Kristiansund og Brann.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mathis Bolly klar for Molde

  Den hurtige 28-åringen gjør comeback i norsk fotball og skal spille for Molde den kommende sesongen. Den tidligere Lillestrøm-spilleren har vært klubbløs siden kontrakten hans med tyske Greuther Fürth gikk ut i fjor sommer.

  Bolly.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Argentinsk motstander for Ruud

  Casper Ruud skal møte argentinske Carlos Berloq i sin 1.-rundekamp i ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Kampen starter klokken 17 norsk tid tirsdag.

  ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Klinsmann fikk 29 millioner

  Tyske Jürgen Klinsmann fikk et sluttvederlag på 29 millioner kroner etter at han fikk sparken som amerikansk landslagssjef, viser tall fra amerikanske skattemyndigheter. Det var i november 2016 at Klinsmann måtte gå etter at USA tapte for Costa Rica i VM-kvalifiseringen.

  Jürgen Klinsmann
  Foto: STRINGER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal