Hopp til innhold

Forbannet etter ny Brann-kollaps: – Vi må gå i oss selv, det er for pinglete

MOLDE/OSLO (NRK): På to kamper har Molde rundspilt serieleder Brann. Søndag ble det nok et firemålstap for serielederen, og da kokte det over for Fredrik Haugen.

Fredrik Haugen

SKUFFET: Branns Fredrik Haugen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er f ... meg. Det er altfor lett. Det er flaut, sier Haugen til Eurosport etter kampen.

Det tok kun to minutter før det smalt i Molde. Erling Braut Håland kom seg alene gjennom og fikset straffe. Den satt han i mål, og da var målfesten i gang. Før halvtimen var spilt stod et 3–0 etter mål av Pawel Cibicki og Fredrik Aursnes.

– Det blir for pinglete, de får gjøre som de vil den første halvtimen. Kampen er ødelagt, og det er pinlig, sier Haugen.

Fredrik Haugen

FORBANNET: Fredrik Haugen, her i gang med å ta ett av Branns seks avspark i Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Steffen Lie Skålevik reduserte til 1–3 like før pause, men det ville seg ikke for Brann.

– Dette var en slett prestasjon. Vi møter et bra lag, men vi gir dem 0–3 på håpløse vurderinger. Vi var obs på det, og da er det skuffende at det skjer likevel, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til NRK.

1–9 på to kamper

Etter pause klarte aldri Brann å komme seg inn i kampen. Da Fredrik Aursnes satte inn 4–1 etter 69 minutter var det definitivt over. Like etter satte Kristoffer Haugen inn 5-1, som ble sluttresultatet.

Det betyr at Molde totalt har scoret ni mål på Brann i år.

Erling Braut Håland

SCORET: Erling Braut Håland banket inn 1–0 på straffe etter kun tre minutter.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Brann har virkelig fått kjørt seg mot Molde. De har sluppet inn 17 mål, fem av dem er scoret av Håland, og ni av dem er scoret av Molde, sier NRK-ekspert Morten Skjønsberg.

– Det er småflaut og surt. I dag ble vi rundspilt. Heldigvis skal vi ikke møte Brann flere ganger i år, sier Branns Steffen Lie Skålevik.

– Det er den beste prestasjonen av et lag jeg har trent. Jeg blir kjempeglad når jeg ser spillerne slippe seg løs på den måten, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær, til NRK.

– Årsverste

– Det er et godt lag. De slo Vålerenga 5-1, så akkurat nå er de Norges beste lag, og jeg er glad for at vi er ferdige med dem. Vi starter kampen ekstremt naivt, og var veldig dårlige, sier Brann-trener Nilsen til Eurosport.

 Erling Braut Håland felles av keeper Samuel Sahin-Radlinger

SLAPP INN FEM: Samuel Sahin-Radlinger, som her feller Erling Braut Håland.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Keeper Samuel Sahin-Radlinger stemplet som årsverste.

– Dette er den verste kampen vi har spilt mens jeg har vært her. Jeg er trist, vi fulgte ikke planen. Vi må se på alt vi gjorde galt, og må ha et helt annet kroppsspråk, sier Samuel Sahin-Radlinger til Eurosport.

Resultater, Eliteserien søndag:

Laster innhold, vennligst vent..

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norge tapte nøkkelkamp

  Norge kjempet, men det ble et 2-3-tap mot Latvia i ishockey-VM.

  Det norske laget kom under, men kjempet seg tilbake og var gode i starten på midtperioden. Så fikk Ludvig Hoff en matchstraff og laget en fem minutters utvisning å stri med. Det ødela. Latvierne scoret to ganger som følge av undertallsspillet.

  Det var Mats Rosseli Olsen og Max Krogdahl scoret de norske målene.

  Til tross for en spennende avslutning, klarte ikke Norge å score den viktige utligningen.

  Det norske laget har tapt 0-5 for Finland og slått Storbritannia 4-3 etter straffer tidligere i VM. Laget har igjen Østerrike (18/5), Tsjekkia (21/5), Sverige (22/5) og USA (24/5) i gruppespillet.

  (NRK/NTB)

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Vesa Moilanen / AP
 • Svahn bryter med landslaget: – En trist beskjed

  Linn Svahn (22) går ut av det svenske langrennslandslaget. Det opplyser det svenske skiforbundet i en pressemelding mandag.

  – Beslutningen skyldes at jeg vil jobbe tettere med mitt eget team på hjemmebane og legge opp en plan som er optimal for min opptrening etter skaden, og samtidig utviklende og motiverende for mine framtidige mesterskapsmål, sier Svahn i pressemeldingen.

  – Det er en trist beskjed, sier landslagssjef Anders Bystrøm. Han skulle gjerne hatt henne på landslaget, men uttrykker samtidig forståelse for beslutningen.

  Svahn var verdens klart beste sprinter før hun ble skadet i forkant av VM i Oberstdorf i 2021. Hun vant ni verdenscuprenn på to sesonger. Svahn gikk glipp av hele OL-sesongen som akkurat er avsluttet på grunn av skulderskaden.

  QHOkepNoUs4
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Mbappé varsler snarlig avklaring rundt egen fotballfremtid

  Kylian Mbappé er nær ved å offentliggjøre hvor han vil spille neste sesong. Klubbvalget skal stå mellom hans nåværende klubb Paris Saint-Germain og Real Madrid.

  Mbappés kontrakt med PSG utløper til sommeren, og det har lenge versert rykter om at franskmannen ønsker å forlate den franske storklubben til fordel for Real Madrid. Nå nærmer det seg en avklaring.

  – Jeg vil komme med min avgjørelse ganske raskt. Valget mitt er nesten tatt. Det vil komme før samlingen med det franske landslaget, i god tid før, sier Mbappé til L'Equipe.

  Frankrike spiller mot Danmark i nasjonsligaen 3. juni, og den franske troppen vil samles et par dager før det. (NTB)

  Champions League - Round of 16 First Leg - Paris St Germain v Real Madrid
  Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste