Pedersen: – Holdt meg for god til å juble

Marcus Pedersen og resten av Brann-laget er over streken for første gang siden mai.

Marcus Pedersen scorer mot Godset

SENKET GAMLEKLUBBEN: Marcus Pedersen holdt feiringen tilbake mot gamleklubben Strømsgodset. Med Pedersens 0-1-scoring snudde hele kampen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Branns nyeste spiss nektet å slippe jubelen løs da han startet målshowet mot gamlelaget Strømsgodset.

I en kamp der begge lag trengte poengene i hver sin ende av tabellen, var det bare ett lag som viste det på banen.

Med kveldens 1-4-tap for Brann på hjemmebane er Strømsgodset i ferd med å bli hektet av i medaljekampen. Mens bortelaget, som til tider rundspilte et rotete Godset-forsvar, med seieren har klatret opp til trygg plass på tabellen.

Dermed er Brann over nedrykksstreken for første gang siden midten av mai.

Pedersen holdt feiringen tilbake

Og det skulle bli en gammel Godset-helt som startet det hele. Marcus Pedersen har det med å score på Marienlyst – og viste det nok en gang i dag.

Jeg sa før kampen at jeg ikke kom til å juble, det holdt jeg meg for god til.

Marcus Pedersen, Brann
Skaanes og Huseklepp jubler mot Godset

FIRE BAKLENGS: Adam Larsen Kwarasey måtte plukke ballen ut av nettet fire ganger i dag. Her jubler Kasper Skaanes og Erik Huseklepp etter 0-2-scoringen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Strømsgodset hadde styrt det første kvarteret av kampen, da Pedersen fikk Branns første store sjanse. Mot spillets gang kom han alene med Adam Larsen Kwarasey og lobbet ballen på iskaldt vis inn til 0–1.

Mens lagkameratene stormet til, nektet 24-åringen å slippe jubelen løs. Et smil og en knyttet neve mot Brann-fansen var alt den tidligere Strømsgodset-spissen viste av glede.

– Jeg sa før kampen at jeg ikke kom til å juble, det holdt jeg meg for god til, sa Pedersen til C More like etter kampslutt.

– Det er veldig viktig med tre poeng her i dag, rett og slett deilig. Hver kamp nå er som en cupfinale, og fortsetter det som i dag berger vi plassen, la han til.

Første Brann-seier på syv år

Med 1–4 er det første Brann-seier på Marienlyst på syv år. Det er Strømsgodsets største tap på hjemmebane siden 5. mai 2010.

Kampen sender Brann forbi Sogndal og Haugesund på tabellen, men begge nedrykksrivalene har kamper igjen i denne runden. Sist Brann lå over på trygg plass var i 10. runde, 20. mai.

– Alle kampene fremover nå er like viktige, sier Pedersen.

Med Pedersen sin scoring skulle kampbildet snu fullstendig i de resterende 75 minuttene.

Nielsen: – Må slutte å se mot Molde

David Nielsen mot Brann

TØFF START: Ting har ikke gått helt David Nielsens vei etter at han tok over for Ronny Deila. Nå vil han slutte å fokusere på gulljakten.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Mens Pedersen fikk en herlig opplevelse mot sin gamle klubb, ble det en selsom affære for David Nielsen mot et lag han har tette bånd til. En lidelse, ifølge ham selv.

– Det ble etter hvert en lidelse. Vi begynte bra og skaper sjanser, men igjen slipper vi inn mål og blir fryktelig shaky. Luften går helt ut av ballongen når de får 1-4, sier Nielsen til C More.

De første tilskuerne begynte å gå hjem etter 0–3 og 70 minutter. Spillerne selv så ut til å ha gitt helt opp fem minutt senere, da 1-4 var et faktum.

– Det er selvfølgelig mitt ansvar. Det er litt generasjonsskifte i klubben nå, men det er ikke godt nok å tape på hjemmekamper på rad, sier Nielsen.

På spørsmål om alle står samlet i Godset, svarer han slik:

– Det er klart at ingen trives når vi taper. Gjør du det, er det noe som er galt. Vi må slutte å snakke om hvor langt det er til Molde og medaljejakten, vi må nå stable oss på beina igjen, sier Nielsen.

Norling: – En alvorlig situasjon

Norling mot Strømsgodset

IKKE TRYGG: – Det er en alvorlig situasjon vi er i, sier Brann-trener Rikard Norling, tross tre poeng i dag.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Brann-trener Rikard Norling var en tydelig glad og lettet mann etter kampen.

– Dette føles deilig, var hans første kommentar til C More.

Brann må først og fremst holde Haugesund og Sogndal bak seg på tabellen. Skjebnen vil ha også ha det slik at det er nettopp disse to lagene Brann skal møte i de to siste rundene.

I neste kamp venter den tredje nedrykksrivalen, Sandnes Ulf, på hjemmebane. Norling føler seg på ingen måte trygg på tilværelsen over nedrykksstreken.

– Det er en alvorlig situasjon vi er i, sier Norling.

Slik kollapset Godset

Bare få minutter etter Pedersens mål, satte en av kampens to tenåringer, Branns Kasper Skaanes, inn 0–2. Erik Huseklepp spilte Skaanes igjennom, og i likhet med Pedersen lobbet også han ballen over keeper Kwarasey.

Amin Askar scorer mot Strømsgodset

EFFEKTIVE: Tidligere i sesongen har Brann slitt med å score på sine mange sjanser. I dag var det motsatt; Det meste så ut til å gå inn. Amin Askar trengte bare ett minutt på banen på å sete 0–3 etter pause.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Strømsgodset-trener David Nielsen fikk et tøft gjensyn med Brann, som han var vært både trener og spiller i. Nielsen å valgte å gi 17 år gamle Mathias Berg Gjerstrøm tillit fra start, og midtbanespilleren fikk dermed sin debut for Nielsen.

Men det ble en trist åpning for 17-åringen. Nielsen tok ham av banen i pausen, samtidig som Amin Askar ble byttet inn for Brann.

Med Gjerstrøm som tilskuer på benken, brukte Askar bare ett minutt på å sette 0–3.

Strømsgodset så et lite øyeblikk ut til å skape ny spenning i kampen, da Flamur Kastrati reduserte til 1–3 i 65. minutt. Men Erik Huseklepp brukte bare ett minutt på å slukke Strømsgodset-håpet.

Kristoffer Barmen fant Huseklepp i bakrom, og Huseklepp sendte ballen i det lengste hjørnet og forbi Larsen Kwarasey.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kampen om topp fire lever

  Leicester hadde skjebnen i egne hender og kunne beholdt den med seier, men i stedet var det Chelsea som ledet an og vant 2–1. Det betyr at det fortsatt er åpent hvilke to lag av Chelsea, Leicester og Liverpool som sikrer seg mesterligaspill neste sesong.

  Det ble ordentlig høy temperatur på tampen av kampen. Antonio Rüdiger og Ricardo Pereira havnet i en skikkelig konfrontasjon etter at sistnevnte stemplet Ben Chilwell, og flere spillere melde seg på. Flere fra benken strømmet også til for å hjelpe til. Likevel endte det hele kun i to gule kort, ett til Pereira og ett til Daniel Amartey som bidro fra benken.

  Slik tabellen ser ut nå har Chelsea 67 poeng, Leicester 66 og Liverpool har 63 – men med en kamp mindre spilt. Vinner Liverpool mot Burnley onsdag har de like mange poeng som Leicester, men bedre målforskjell. Da avgjøres alt i siste runde.

  Antonio Rüdiger sendte Chelsea i føringen, hjemmelaget dominerte i store deler av kampen og doblet med drøye 20 minutter igjen. Werner gikk i bakken innenfor sekstenmeteren og en iskald Jorginho trillet straffen i mål.

  Kelechi Iheanacho tente et håp for Leicester-seier med 15 ordinære minutter igjen, men selv om ikke det ikke var en kampavgjørende scoring så hjelper det på Leicesters målforskjell. Ayoze Pérez hadde også en gigantmulighet for gjestene på tampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Cziiborra / AP
 • Brigton snudde mot ligamesteren

  Tilskuerne ble vitne til et fyrverkeri av en fotballkamp da Brigton snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Manchester City.

  Brighton fikk en tung start på kampen da Ilkay Gündogan scoret etter et knapt minutt. City ble så redusert til ti mann da João Cancelo fikk det røde kortet. Likevel økte Foden til 2-0 etter pause, og det så litt mørkt ut for vertene.

  Men like etter at Foden scoret puttet Leandro Trossard for Brigton og snuoperasjonen var i gang. Adam Webster utlignet til 2-2 og Dan Burn sikret 3-2 seier med sin scoring i det 76. minutt.

  Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester City
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Landslagsspiller legger opp

  Ingrid Moe Wold (31) legger opp etter sesongen. Backen spiller for Everton og har 59 landskamper for Norge siden debuten i 2012.

  – Jeg føler bare at tiden er inne nå. Jeg er 31, så det er ikke sånn at jeg er 25 og fortsatt har mange år på meg. Jeg har hatt en lang, god og innholdsrik karriere. Og i løpet av dette året her så har man fått tid til å tenke og føle på en del ting, så da bare følte jeg at tiden var inne, sier Wold til NRK.

  På spørsmål om koronaåret har hatt noe å si for avgjørelsen, svarer hun både óg.

  – Det har jo sikkert påvirket litt, men samtidig så er det en naturlig del av dette føler jeg. Jeg hadde EM som mål og det skulle egentlig vært i sommer, ikke sant, sier Wold.

  Hun har også 68 aldersbestemte landskamper og har vært en markant skikkelse i norsk kvinnefotball i 15 år. Hun har sju seriemesterskap og fem cuptitler for LSK Kvinner.

  – Jeg har oppnådd mer enn jeg kunne drømme om og er stolt og ydmyk over karrieren min, skriver Wold i innlegg på Twitter og Instagram, der hun først annonserte at hun velger å legge opp.

  Belgium Norway Soccer
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal