NRK Meny
Normal

Brandsdal falt fra pallplass

Først kom han til Valdidentro med hjelp av all verdens tilfeldigheter. Så ble han felt av seg selv i finalen.

Eirik Brandsdal
Foto: Sigurdsøn, Bjørn, Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

For Eirik Brandsdal ble det en dag som framkalte følelser på hele skalaen. Egentlig var han ikke tatt ut og vurdert god nok til sprinten i Italia, men siden Øystein Pettersen ble syk fikk han vise seg fram likevel.

- Jeg var uenig i det uttaket, men jeg må jo bare respektere det. Det er veldig mange gode sprintere i Norge, men jeg føte at jeg ikke fikk sjansen jeg fortjener, sier 22-åringen til NRKsporten.

Suveren prolog

Derfor stilte han til start med ønske om å vise seg fra sin beste side. Og det gjorde han til gangs - først med å vinne prologen med ett sekunds margin til andremann, deretter med å ta seg helt til finalen.

- Jeg hadde kjempedagen i dag, kommenterer han - og han var også fryktet av konkurrentene før det siste heatet.

- Eirik var den jeg frykta mest på forhånd. Han er veldig rask på oppløpet, kanskje Norges aller kjappeste, sier dagens vinner, og leder av sprintverdenscupen, Ola Vigen Hattestad.

- God nok for andreplass

Men nedturen kom. Kjelsås-løperen lå klokt plassert hele finaleheatet, og skulle bare komme seg fram til en topp tre-plassering på oppløpet.

- Jeg lå bak russeren, og tok et valg om å prøve å komme meg opp på siden og forbi. Men så ble jeg sperret inne, tråkket på noens ski og tryna. Det var så surt, siden jeg følte at jeg hadde masse krefter igjen, og at jeg var god nok for andreplassen, forteller Brandsdal.

Ola Vigen Hattestad vinner sprinten i Val di Dentro

Video: Se herrenes sprintfinale

Les: Hattestad sterkest på sprinten

Skal trene i alpinbakken

Dermed ble det bare sjetteplass for unggutten, som også tidligere i år har slitt med å holde seg på beina. I NM-sprinten på Gjøvik var han klart en av de beste, men han brakk staven i semifinalen, før han var overlegen vinner av B-finalen.

- Det har vært mye stang ut denne sesongen, så jeg får vel bare ta meg en tur i alpinbakken og trene på å holde meg på beina når jeg kommer hjem, smiler Brandsdal, som kan ta med seg noen oppløftende ord fra Vigen Hattestad i alpinbakken.

- De første årene jeg var med på dette, var det mye knall og fall. Men jeg tror Eirik vil komme mye sterkere framover, og holde seg på beina, sier Ola Vigen Hattestad.

Siste nytt

 • Patrick Thoresen melder seg OL-klar

  Patrick Thoresen og de andre proffene i ishockeyligaen KHL har fått grønt lys til å delta i OL. Det ble offisielt klart da Russlands olympiske komité tirsdag ga sin støtte til at russiske idrettsutøvere kan delta i OL under nøytralt flagg.

  Patrick Thoresen
  Foto: NRK
 • Bohinen aktuell for Viking

  Lars Bohinen er favoritt til jobben som ny trenar i Viking, melder Stavanger Aftenblad. Viking vil ikkje kommentere saka.

  48-åringen har eitt år igjen av avtalen med Sandefjord, men det skal det vere håp om å løyse, skriv avisa.

  Viking rykka ned i haust, og skal for første gong sidan 1987 spele på nivå to neste år.

  Lars Bohinen intervjues av NRK
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Russisk OL-komité støttar deltaking

  Russlands OL-komite vil støtte utøvarar som deltar i OL i Korea under nøytralt flagg, melder nyheitsbyrået RIA.

  IOC har utestengt Russland frå OL på grunn av dopingjukset i Sotsji i 2014, men vil tillate at inviterte russiske utøvarar får delta under nøytralt flagg.

  Alexander Zhukov
  Foto: Ivan Sekretarev / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal