NRK Meny
Normal

Brandsdal falt fra pallplass

Først kom han til Valdidentro med hjelp av all verdens tilfeldigheter. Så ble han felt av seg selv i finalen.

Eirik Brandsdal
Foto: Sigurdsøn, Bjørn, Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

For Eirik Brandsdal ble det en dag som framkalte følelser på hele skalaen. Egentlig var han ikke tatt ut og vurdert god nok til sprinten i Italia, men siden Øystein Pettersen ble syk fikk han vise seg fram likevel.

- Jeg var uenig i det uttaket, men jeg må jo bare respektere det. Det er veldig mange gode sprintere i Norge, men jeg føte at jeg ikke fikk sjansen jeg fortjener, sier 22-åringen til NRKsporten.

Suveren prolog

Derfor stilte han til start med ønske om å vise seg fra sin beste side. Og det gjorde han til gangs - først med å vinne prologen med ett sekunds margin til andremann, deretter med å ta seg helt til finalen.

- Jeg hadde kjempedagen i dag, kommenterer han - og han var også fryktet av konkurrentene før det siste heatet.

- Eirik var den jeg frykta mest på forhånd. Han er veldig rask på oppløpet, kanskje Norges aller kjappeste, sier dagens vinner, og leder av sprintverdenscupen, Ola Vigen Hattestad.

- God nok for andreplass

Men nedturen kom. Kjelsås-løperen lå klokt plassert hele finaleheatet, og skulle bare komme seg fram til en topp tre-plassering på oppløpet.

- Jeg lå bak russeren, og tok et valg om å prøve å komme meg opp på siden og forbi. Men så ble jeg sperret inne, tråkket på noens ski og tryna. Det var så surt, siden jeg følte at jeg hadde masse krefter igjen, og at jeg var god nok for andreplassen, forteller Brandsdal.

Ola Vigen Hattestad vinner sprinten i Val di Dentro

Video: Se herrenes sprintfinale

Les: Hattestad sterkest på sprinten

Skal trene i alpinbakken

Dermed ble det bare sjetteplass for unggutten, som også tidligere i år har slitt med å holde seg på beina. I NM-sprinten på Gjøvik var han klart en av de beste, men han brakk staven i semifinalen, før han var overlegen vinner av B-finalen.

- Det har vært mye stang ut denne sesongen, så jeg får vel bare ta meg en tur i alpinbakken og trene på å holde meg på beina når jeg kommer hjem, smiler Brandsdal, som kan ta med seg noen oppløftende ord fra Vigen Hattestad i alpinbakken.

- De første årene jeg var med på dette, var det mye knall og fall. Men jeg tror Eirik vil komme mye sterkere framover, og holde seg på beina, sier Ola Vigen Hattestad.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal