– Jeg er redd Cecilia kan tape

GRAND HOTEL (NRK.no): Cecilia Brækhus (31) innrømmer at hun ikke aner hva hun begir seg ut på i boksemøtet med 18 år gamle Oxandia Castillo. Hennes egen promotor er bekymret.

Cecilia Brækhus på Grand Hotel

MYE PÅ SPILL: Cecilia Brækhus setter alle sine tre verdensmesterbelter på spill når hun møter Oxandia Castillo i danske Frederikshavn på lørdag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi tar en sjanse, ja. Jeg vet ikke helt hvor god hun er eller hvem hun er, erkjenner Cecilia Brækhus til NRK.no.

– Det kan fort bli karrierens tøffeste kamp, sier hun videre.

Den norske boksedronningen tok en svipptur innom Oslo for å møte den norske pressen før helgens tittelkamp mot den hardtslående Oxandia Castillo fra Den Dominikanske Republikk i Arena Nord i danske Frederikshavn.

Ubeskrevet blad

Oxandia Castillo

Oxandia Castillo (stående) viste enorm slagkraft da hun sendte verdensmester Hanna Gabriels i bakken i februar. 18-åringen ble verdensmester.

Foto: JUAN CARLOS ULATE / Reuters

Castillo, som står med 9 knock out-seire på sine 14 kamper, tok bokseverden med storm da hun ble verdensmester i lett mellomvekt i vinter.

Allerede i andre runde sendte hun verdensmester Hanna Gabriels i kanvasen med en fulltreffer.

Før det var det få som visste hvem hun var. Heller ikke Brækhus.

Les også: Oxandia (18) banker gutter på trening

– Jeg har bare sett den ene kampen, og da gikk hun jo inn og dunket ut verdensmesteren. Det er jo et kvalitetstegn. En av oss kommer til tape vår første kamp. Det er veldig spesielt, sier 31-åringen, som altså står med 22 seire på sine 22 proffkamper.

– Frykter du «knock-out», Cecilia?

– Jeg går ikke inn i en kamp og tror jeg kan bli slått i bakken. Da har du tapt på forhånd. Så lenge jeg holder meg til planen, er lett i kroppen og bokser min stil, så skal dette gå bra. Jeg har vært ute en vinternatt før, forsikrer boksejenta, som er regnet som storfavoritt hos bookmakerne.

Promotøren bekymret

Men Brækhus er åpenbart sterkere i troen på seier enn hennes egen promotor. Nisse Sauerland bekrefter overfor NRK.no at Castillo fort kan bli i tøffeste laget for Brækhus.

– Dette kommer til å bli en knalltøff kamp. Jeg legger ikke skjul på at jeg er litt bekymret, medgir Sauerland overfor NRK.no.

Den 18 år gamle jenta er større enn Cecilia, og tyngre. Castillo har derfor gått med på å gå ned i vekt for å kunne møte Brækhus i weltervekt-klassen.

– Er Castillo kanskje er litt for sterk for Cecilia, med tanke på at hun kommer fra en tyngre vektklasse?

– Jeg er redd for det, ja. Men det er Cecilia som har lyst på denne type motstand. Hun vil møte hvem som helst, det sier hun til meg hele tiden. Cecilia ville møte Castillo, og da er det min jobb å se til at det skjer, sier Sauerland.

– Hun er 18 år, hun er sulten. Hun er et dyr i ringen, sier promotoren med en alvorlig tone i stemmen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Nisse Sauerland og Cecilia Brækhus

Nisse Sauerland har ordnet boksekamper for Cecilia Brækhus i en årrekke. Denne gang er tyskeren mer bekymret enn vanlig.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Alt å tape

Brækhus setter samtidig alle sine tre verdensmesterbelter på spill. Castillo, som riktignok er tittelholder i klassen over weltervekt, har altså ingenting å tape.

– Det gir meg motivasjon. Vi må jo «spice det opp» litt, sier Brækhus og ler sin sedvanlige latter.

Cecilia Brækhus avfeier alle spørsmål om at hun skal ha vært usikker på å møte Castillo.

– Ikke i det hele tatt. Jeg kan møte hvem som helst, når som helst. Denne gangen går jeg «all-in» - og hvordan det går får vi vite på lørdag, sier Brækhus.

– Det her kan bli tøft

Oxandia Castillo

Oxandia Castillo kan by Cecilia Brækhus på i overkant hard motstand.

Foto: EZEQUIEL BECERRA / Afp

Tidligere tungvektsbokser Thomas Hansvoll skal kommentere kampen for Viasat 4. Han frykter Brækhus kan ha tatt seg vann over hodet i møtet med Castillo.

– Castillo er meget solid, til tross for sin unge alder. Det her kan bli tøft, sier Hansvoll, før han fortsetter:

– Hun har en livsfarlig høyrearm. Hun er en av få kvinneboksere som har styrke nok til å knocke deg ut. Det er stor sannsynlighet for at dette blir avgjort før de 10 rundene har gått, sier han.

Kampen utkjempes lørdag kveld. Det er ventet at Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo går i ringen rundt kl 23.

I tillegg til Brækhus, skal også nordmennene Simen Smaadal og Tim-Robin Lihaug i ringen lørdag kveld.

Siste nytt

 • Tromsø fikk luke i 1.-divisjon

  Sakarias Opsahl ble matchvinner da Tromsø slo Åsane 1–0 borte i 1.-divisjon mandag. TIL hadde tre stolpetreff i kampen, men målet kom først etter 88 minutter.

  Ranheim tapte 1–2 mot Sandnes Ulf, og TIL har nå seks poengs luke til serietoer Ranheim.

  1.divisjonen i fotball 2020: Tromsø - Stjørdals-Blink 4-2.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Carlsen vant første finaledag

  Magnus Carlsen trengte omspill for å vinne første dag av finalen i Legends of Chess. I omspillet slo Carlsen russiske Jan Nepomnjasjtsjij i to strake partier, og han vant første dag 4–2.

  Carlsen hadde muligheten til å gå for seier med de hvite brikkene i parti fire, men valgte å spille en rask remis og sikte seg inn mot seier i omspillet. Det viste seg å være en klok avgjørelse.

  Dermed leder Carlsen 1-0 i finaleserien der de spiller best av tre kamper. Turneringen fortsetter med fire hurtigsjakkpartier tirsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Kwarasey ferdig i Vålerenga

  Keeper Adam Larsen Kwarasey forlater Vålerenga med umiddelbar virkning. Vålerenga har valgt å satse på unge Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug som første- og andrekeeper, og Kwarasey står med null minutter eliteseriefotball hittil i år.

  Vålerenga fotball
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal