Hopp til innhold

– Jeg er redd Cecilia kan tape

GRAND HOTEL (NRK.no): Cecilia Brækhus (31) innrømmer at hun ikke aner hva hun begir seg ut på i boksemøtet med 18 år gamle Oxandia Castillo. Hennes egen promotor er bekymret.

Cecilia Brækhus på Grand Hotel

MYE PÅ SPILL: Cecilia Brækhus setter alle sine tre verdensmesterbelter på spill når hun møter Oxandia Castillo i danske Frederikshavn på lørdag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi tar en sjanse, ja. Jeg vet ikke helt hvor god hun er eller hvem hun er, erkjenner Cecilia Brækhus til NRK.no.

– Det kan fort bli karrierens tøffeste kamp, sier hun videre.

Den norske boksedronningen tok en svipptur innom Oslo for å møte den norske pressen før helgens tittelkamp mot den hardtslående Oxandia Castillo fra Den Dominikanske Republikk i Arena Nord i danske Frederikshavn.

Ubeskrevet blad

Oxandia Castillo

Oxandia Castillo (stående) viste enorm slagkraft da hun sendte verdensmester Hanna Gabriels i bakken i februar. 18-åringen ble verdensmester.

Foto: JUAN CARLOS ULATE / Reuters

Castillo, som står med 9 knock out-seire på sine 14 kamper, tok bokseverden med storm da hun ble verdensmester i lett mellomvekt i vinter.

Allerede i andre runde sendte hun verdensmester Hanna Gabriels i kanvasen med en fulltreffer.

Før det var det få som visste hvem hun var. Heller ikke Brækhus.

Les også: Oxandia (18) banker gutter på trening

– Jeg har bare sett den ene kampen, og da gikk hun jo inn og dunket ut verdensmesteren. Det er jo et kvalitetstegn. En av oss kommer til tape vår første kamp. Det er veldig spesielt, sier 31-åringen, som altså står med 22 seire på sine 22 proffkamper.

– Frykter du «knock-out», Cecilia?

– Jeg går ikke inn i en kamp og tror jeg kan bli slått i bakken. Da har du tapt på forhånd. Så lenge jeg holder meg til planen, er lett i kroppen og bokser min stil, så skal dette gå bra. Jeg har vært ute en vinternatt før, forsikrer boksejenta, som er regnet som storfavoritt hos bookmakerne.

Promotøren bekymret

Men Brækhus er åpenbart sterkere i troen på seier enn hennes egen promotor. Nisse Sauerland bekrefter overfor NRK.no at Castillo fort kan bli i tøffeste laget for Brækhus.

– Dette kommer til å bli en knalltøff kamp. Jeg legger ikke skjul på at jeg er litt bekymret, medgir Sauerland overfor NRK.no.

Den 18 år gamle jenta er større enn Cecilia, og tyngre. Castillo har derfor gått med på å gå ned i vekt for å kunne møte Brækhus i weltervekt-klassen.

– Er Castillo kanskje er litt for sterk for Cecilia, med tanke på at hun kommer fra en tyngre vektklasse?

– Jeg er redd for det, ja. Men det er Cecilia som har lyst på denne type motstand. Hun vil møte hvem som helst, det sier hun til meg hele tiden. Cecilia ville møte Castillo, og da er det min jobb å se til at det skjer, sier Sauerland.

– Hun er 18 år, hun er sulten. Hun er et dyr i ringen, sier promotoren med en alvorlig tone i stemmen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Nisse Sauerland og Cecilia Brækhus

Nisse Sauerland har ordnet boksekamper for Cecilia Brækhus i en årrekke. Denne gang er tyskeren mer bekymret enn vanlig.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Alt å tape

Brækhus setter samtidig alle sine tre verdensmesterbelter på spill. Castillo, som riktignok er tittelholder i klassen over weltervekt, har altså ingenting å tape.

– Det gir meg motivasjon. Vi må jo «spice det opp» litt, sier Brækhus og ler sin sedvanlige latter.

Cecilia Brækhus avfeier alle spørsmål om at hun skal ha vært usikker på å møte Castillo.

– Ikke i det hele tatt. Jeg kan møte hvem som helst, når som helst. Denne gangen går jeg «all-in» - og hvordan det går får vi vite på lørdag, sier Brækhus.

– Det her kan bli tøft

Oxandia Castillo

Oxandia Castillo kan by Cecilia Brækhus på i overkant hard motstand.

Foto: EZEQUIEL BECERRA / Afp

Tidligere tungvektsbokser Thomas Hansvoll skal kommentere kampen for Viasat 4. Han frykter Brækhus kan ha tatt seg vann over hodet i møtet med Castillo.

– Castillo er meget solid, til tross for sin unge alder. Det her kan bli tøft, sier Hansvoll, før han fortsetter:

– Hun har en livsfarlig høyrearm. Hun er en av få kvinneboksere som har styrke nok til å knocke deg ut. Det er stor sannsynlighet for at dette blir avgjort før de 10 rundene har gått, sier han.

Kampen utkjempes lørdag kveld. Det er ventet at Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo går i ringen rundt kl 23.

I tillegg til Brækhus, skal også nordmennene Simen Smaadal og Tim-Robin Lihaug i ringen lørdag kveld.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP
 • Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»

  Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok.

  I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre.

  Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep.

  – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT.

  Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen.

  Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse.

  Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev:

  «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik».

  (NTB)

  Nilla Fischer
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste