Vil prøve seg mot tungvekteren Sonya (97 kg)

Det høres kanskje usannsynlig ut, men et boksemøte mellom Cecilia Brækhus og den greskfødte tungvekteren Sonya Lamonakis er faktisk ingen umulighet.

Cecilia Brækhus og Nisse Sauerland

Cecilia Brækhus og hennes tyske promotor Nisse Sauerland har startet jakten på den norske bokserinnens neste motstander.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Sonya Lamonakis

Tungvekteren Sonya Lamonakis er positiv til å møte Cecilia Brækhus.

Den norske boksedronningens ønske om å møte drømmemotstander Holly Holm gikk i vasken, og hennes promotor-team jobber på spreng for å finne nye motstandere til Cecilia Brækhus.

– Vi har flere navn på blokka, bekrefter Nisse Sauerland overfor NRK.no, uten å ville utdype hvem de eventuelt ser på som Brækhus' neste bytte.

Les også: Svenske Frida (30) krever kamp mot Brækhus

97 kg muskler...

Tidligere denne uka kunne VG Nett fortelle at Sauerland har sett på tungvekteren Sonya Lamonakis, som nærmest har blitt en kultheltinne for sine fyldige former, som en mulig motstander.

Det uortodokse forslaget ble møtt med latter fra Cecilia Brækhus - som antakeligvis ikke helt klarte å se for seg et faktisk møte med den kraftige tungvektsbokseren.

– Hun er omtrent like høy som deg, sa Sauerland til VGTV mens promotoren viste frem bilder av den storvokste greske jenta til Brækhus.

 • Se video av Sonya Lamonakis her! (ekstern lenke)

Positiv Lamonakis

Men fra spøk til alvor - etter det NRK.no erfarer har Team Sauerland reelle planer om å forsøke å ordne et møte mellom Brækhus og Sonya Lamonakis.

Hvor? I amerikanernes storstue Madison Square Garden i New York.

Greskfødte Lamonakis, som ble adoptert av et amerikansk ektepar bare fire måneder gammel, har base i den amerikanske storbyen, og har utkjempet flere av sine 10 proffkamper i New Yorks mindre boksearenaer.

NRK.no vet at Team Sauerland i nær fremtid kommer til å sende et forslag til Lamonakis' kjente promotor Lou DiBella, for å høre om et møte er av interesse også for den greske jenta.

Og interessen finnes, skal vi tro Sonya Lamonakis selv.

På spørsmål om hun har lyst å møte Brækhus i ringen svarer hun nemlig følgende:

– Klart det. Skal vi møtes på en vekt midt i mellom kanskje? skriver Lamonakis i en e-post til NRK.no.

Lou DiBella

Boksepromotor Lou DiBella vil snart få oversendt et forslag fra Brækhus-leiren om et møte med Sonya Lamonakis.

Foto: Ethan Miller / Getty Images

– Vet du hvem Cecilia er?

– Ja, hun er av de «classy» bokserne. Akkurat som meg.

Ønsker seg USA-fans

Cecilia Brækhus har gjort det meget klart at hun har ambisjoner om å erobre det amerikanske boksepublikummet - og et møte med Lamonakis kan være første steg på veien.

Dersom de to bokserne - som har en vektforskjell på over 30 kg - faktisk skulle møtes i ringen, ville det vært uten VM-belter på spill.

Lamonakis er rangert som verdens beste kvinnelige tungvektsbokser. Hun var ubeseiret før hun forrige helg tapte på poeng for Martha Salazar.

Lamonakis jobber som lærer til daglig - derav klengenavnet «The Scholar».

Siste nytt

 • Tyskland slo Nederland i EM-kvalik

  Tyskland vant 3-2 over Nederland i EM-kvalifiseringen søndag. Gjestene ledet 2-0 til pause i Amsterdam, men i den andre omgangen scoret Nederland to ganger. Det gikk mot poengdeling, men ett minutt før slutt ble Nico Schulz matchvinner for Tyskland.

  Nico Schulz og lagkameratene feirer etter Tysklands 3-2-scoring mot Nederland
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO

Sendeplan

Kl. Program Kanal