Hopp til innhold

Brækhus vil møte «monsteret» Cyborg: – Hun er brutal

Minutter etter lørdagens seier utfordret Cecilia Brækhus Cris Cyborg til gigantoppgjør. Den dopingdømte, brasilianske MMA-stjernen har knust alle motstandere i over ti år.

Cris Cyborg

Cris Cyborg under en av de brutale kampene i MMA. Her slår hun mot en liggende Gina Carano.

Foto: Jeff Chiu / AP

Beskjeden var klar da Cecilia Brækhus grep mikrofonen i Oslo Spektrum etter knockouten mot Anne Sophie Mathis: Hun vil utfordre Cris Cyborg.

– Det er drømmen min. Jeg har lyst på en megakamp mot Cyborg. Vi setter i gang forhandlingene med én gang, annonserte Brækhus til jubel fra de 10.000 tilskuerene.

Brasiliansk stjerne

Som Cyborg selv skrev på Twitter etterpå: Det er ikke hver dag noen står på TV og utfordrer henne.

Cris Cyborg, som egentlig heter Cristiane Justino, er nemlig ingen hvem som helst. Hun har blitt stor stjerne i Brasil ved å vinne alle sine 17 kamper i kampsporten mixed martial arts (MMA), hvor både slag og bryteteknikker er tillatt.

– Cyborg er en verdensstjerne. Det er den kampen jeg vil ha, det er den som pirrer meg. Hun knocker ut alle motstanderne sine. Hun er rå, hun er brutal, sier Brækhus.

Cris Cyborg

Cris Cyborg under innveiingen før møtet med svenske Lina Länsberg.

Foto: Eraldo Peres / Ap

Dopingdømt

Brækhus har rett i at Cyborg er en knockout-maskin. 31-åringen har vunnet 15 av sine 17 kamper på knockout. Siden debuten i 2005 har hun blitt så overlegen at hun nå skal være villig til å prøve boksing.

– Det er så mange MMA-utøvere som sier at de kunne tatt boksere. Så la oss gjøre dette, sier Brækhus.

Cristiane Justino, Lina Lansberg

Cris Cyborg slår en liggende Lina Länsberg til blods under møtet i høst.

Foto: Eraldo Peres / Ap

Cyborg har tidligere vært utestengt i ett år for hormondoping, og kalles gjerne «Monsteret». Etter svenske Lina Länsberg ble knust av henne i høst, anklaget hun Cyborg for årelang doping.

– Mange sier jeg møtte en mann, og ja. Så mange år som hun har vært dopet. Det er vanskelig å vite hvor stor effekt det har, men det er klart det gir henne fordeler, sa svensken til Expressen, uten å komme med konkrete beviser.

Cecilie Brækhus sier til VG at Cyborg må innrette seg etter Wada-reglementet hvis det skal bli noen kamp. Det er også mulig Brækhus må møte svensken Klara Svensson først.

Enorm oppmerksomhet

Brækhus tror kampen kan ta kvinneboksing til et nytt nivå.

– Denne kampen vil bli enorm. Det vil åpne markedet for meg både i USA og Brasil, men også ta kvinneboksing til nye høyder, sier Brækhus.

NRKs bokseekspert Anders Øfsti er enig.

– Cyborg er en superstjerne i MMA, en kampsport i stor framvekst i USA. Dette vil gi diskusjoner og spenning rundt hva som er best av boksing og MMA. Det vil være mye penger i det, og enda mer hype, sier Øfsti.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus var enormt glad etter sin første boksekamp på norsk jord, men hva er neste steg?

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Han beskriver en tøff utøver.

– Cyborg har en aggressiv stil. Hvis folk synes det er brutalt med proffboksing, er MMA enda tøffere. Der slår man også når motstanderen ligger nede.

Cyborg er faktisk også tidligere håndballspiller, ifølge Wikipedia helt oppe på landslagsnivå.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Spansk boikott fortsetter før Norge-møte

    Spania stiller uten 15 av sine beste spillere mot Norge kommende torsdag.

    Disse spillerne har siden september boikottet landslaget på grunn av trener Jorge Vildas. Da han fredag offentliggjorde troppen til de kommende kampene, var fortsatt ikke disse å finne.

    Irene Paredes vekker imidlertidig oppsikt med sin retur. Hun har tidligere uttrykt støtte til de 15 utbryterne, men vender nå tilbake.

    I et brev i fjor forklarte de 15 spillerne at situasjonen på landslaget gikk ut over deres mentale helse. Det spanske fotballforbundet har satt hardt mot hardt, og sagt at spillerne ikke får bestemme hvem som skal være trener.

    35ETkoP91rQ
    Foto: JAVIER SORIANO / AFP
  • Dette er neste sesongs landslag i skiskyting

    Norges Skiskytterforbund har tatt ut landslagene for kommende sesong.

    – Uttak er utfordrende, og det skal det være. Det er kamp om plassene på alle landslag, men vi har landet på et oppsett vi er fornøyde med. Vi tror vi har gode sjanser til å hevde oss både i Norge og internasjonalt neste sesong, sier landslagssjef Per Arne Botnan i pressemeldingen.

    Elite kvinner:

    Juni Arnekleiv, Ragnhild Femsteinevik, Maren Hjelmeset Kirkeeide, Karoline Knotten, Ida Lien, Ingrid Landmark Tandrevold.

    Elite menn:

    Filip Fjeld Andersen, Johannes Thingnes Bø,Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Dale, Sturla Holm Lægreid, Sivert Guttorm Bakken.

    Verdenscup skiskyting i Holmenkollen
    Foto: Javad Parsa / NTB
  • Udnes Weng inn til suverent NM-gull

    Tiril Udnes Weng knuste konkurrentene og tok NM-gull på Tolga. Det var Margrethe Bergane som var nærmes, og hun endte med sølv.

    – Det var ikke så spennende, hun gikk veldig fort. Hun var stort sett best, og jeg er godt fornøyd med sølv, sier Bergane til NRK.

    Marte Skaanes imponerte nok en gang, og tok den siste medaljen som tredje best.

    – Motivasjonen er litt bedre enn tidligere. Det er veldig artig å vise at jeg kan gå fort på ski, sier Skaanes.

    Med det har Udnes Weng avsluttet en utrolig sesong, der hun også vant verdenscupen sammenlagt. Hun fikk også med seg to stafettmedaljer fra VM i Planica.

    Udnes Weng tok ledelsen fra start og økte etter hvert forspranget. Midtveis hadde hun en ledelse på over nesten ett minutt ned til Bergane. Det forspranget minsket noe da Bergane satte opp farten med seks kilometer igjen, men Nes-løperen holdt unna og vant.

    Ragnhild Haga kjørte på sin side sitt siste renn. Resultatet ble ikke det store, men hun ble hyllet av lagvenninner da hun krysset målstreken for siste gang som profesjonell langrensløper.

    NM-ski del 2: 30 km klassisk kvinner

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste