NRK Meny
Normal

Brækhus må legge på seg for å finne jevngode boksere

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Cecilia Brækhus (31) sliter med å finne gode nok motstandere i weltervekt-klassen. Nå vil hun bli tyngre. Eller lettere.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus er forberedt på å endre kroppen for å få mer interessante motstandere.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Den norske jenta bokset amerikanske Mia St. John nesten ut av bokseringen i Danmark lørdag kveld, og innrømmet etterpå at motstanden fra den amerikanske playboy-modellen var særdeles liten.

– Jeg tror ikke hun traff meg én gang, sa Brækhus like etter kampen.

Maktdemonstrasjonen til tross – kritikken fra norske bokseeksperter har ikke uteblitt. Boksedronningen har blitt kritisert for å stille opp i altfor ujevne boksekamper, der utfallet nærmest er bestemt på forhånd.

LES OGSÅ: - Blendet av stjernestatusen

Tynt i rekkene bak Brækhus

Brækhus legger ikke skjul på at det er få jenter i hennes vektklasse, kalt weltervektklassen, som kan matche hennes nivå.

– Det begynner å bli tynt i rekkene, ja. Etter Anne-Sophie Mathis (som Brækhus slo på poeng i september i fjor), er det ikke mange boksere som holder nivået, sier Brækhus.

Også påtroppende generalsekretær i Norges Bokseforbund, Erik Nilsen, ser en lei tendens blant Brækhus sine motstandere.

– Promotøren til Cecilia sliter rett og slett med å finne jenter som ønsker å møte henne. Det er egentlig bare Holly Holm som kan gi Cecilia reell kamp i weltervekt, sier Nilsen.

Må bli tyngre

Og ettersom kampen mot amerikanske Holly Holm, den eneste reelle konkurrenten Brækhus ennå ikke har bokset mot, blir forskjøvet gang på gang, har Brækhus allerede begynt å kikke mot andre vektklasser. I hovedsak tyngre boksere, for å finne jevngode konkurrenter.

– Det er helt naturlig for meg å se til andre vektklasser nå. Det er motiverende at det finnes motstandere jeg fortsatt ikke har møtt. Men jeg må legge på meg, sier Brækhus, som heller ikke utelukker en returkamp mot franske Anne-Sophie Mathis.

I hovedsak tenker hun på bokserne Layla McCarter, verdensmester i klassen over Brækhus, og Christina Hammer, som er verdensmester to klasser over Brækhus.

Skal Brækhus få møte dem, må hun imidlertid legge på seg en god del vekt. Per i dag veier Brækhus et sted mellom 66-67 kg, som er 3-5 kg for lite for å få bokse i vektklassen over.

– Hater å slanke meg

– Det skal ikke bli noe problem. Jeg går veldig lett opp i vekt, ler Brækhus til NRK.no.

– Jeg er en sterk bokser, så det er ikke noe problem å gå opp 2-3 kg i muskler, legger hun til.

Verre blir det om hun skal få møte svenske Frida Wallberg, som bokser i klassen under Brækhus. Den norske jenta er nemlig lite motivert for å gå ned i vekt.

– Jeg hater å slanke meg. Jeg virkelig hater det. Men får jeg møte Wallberg, er det verdt det, sier Brækhus.

– Vil du si du er på desperat jakt etter gode nok konkurrenter?

– Altså, jeg blir bare bedre og bedre som bokser, jeg utvikler meg for hver kamp. Og jeg har ikke lyst til å slutte – jeg elsker jo dette her. Så det er et luksusproblem, sier Brækhus.

– Om to år blir det kanskje et problem å finne motstandere, legger hun til.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst