Brækhus vil bli historisk

Cecilia Brækhus møter IBF-mester Ivana Habazin 13. september i København. Den norske boksedronninga blir historisk med seier.

Cecilia Brækhus

VIL BLI HISTORISK: Cecilia Brækhus setter VM-beltene sine på spill mot kroatiske Ivana Habazin i København 13. september.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Vinner Brækhus kampen, blir hun den første kvinnelige bokser som noensinne har holdt alle fire VM-titler i WBC, WBA, WBO og IBF. Sistnevnte har hun aldri vunnet.

– Dette er en stor mulighet for meg å gå inn i historien som tidenes beste kvinnelige bokser. Å holde alle fire titler vil være en stor prestasjon og noe jeg alltid har ønsket å gjøre. Habazin vil bli en tøff motstander. Som mester har hun min fulle respekt, men jeg har muligheten til å gå inn i rekordbøkene. Den sjansen skal jeg ikke la gå fra meg, sier Brækhus i en pressemelding.

32-åringen har aldri tapt en kamp i sin profesjonelle karriere. Hun har gått ubeseiret i 25 kamper.

– På tide med tap

– Cecilia er kanskje den beste kvinnelige bokseren i historien, men det er på tide at hun får føle hvordan det er å tape, sier en offensiv Habazin.

Hun står med 13 seire og ett tap i karrieren. Fem av kroatens triumfer har kommet på knockout.

Brækhus og Habazin har én felles motstander i sine respektive karrierer, den tidligere IBF-verdenmesteren Eva Halasi. Halasi ble grundig slått av Brækhus i 2010, mens Habazin gikk på sitt eneste tap i karrieren mot Halasi i 2013.

– Svak motstand

NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti mener Habazins statistikk lyver litt.

– Hun har 13 seire, men bare to av dem er mot motstandere med positiv statistikk, altså at de har vunnet flere kamper enn de har tapt. I tillegg har hun bokset relativt få kamper i karrieren, sier Werner Øfsti.

Han mener likevel Brækhus må ta motstanderen på alvor.

– Habazin står godt på beina, ser godt trent ut og lander gode slagkombinasjoner. Cecilia må være våken, men hun er soleklar favoritt.

Siste nytt

 • Kristoffersen med knepent finaletap

  Henrik Kristoffersen har flere ganger sagt hva han mener om disiplinen, men fredag sikret han en sterk andreplass i parallellstorslalåm.

  Kristoffersen har aldri vunnet et parallellslalåmrenn. Han hadde fra før en 2.-plass som bestenotering.

  Alpinisten har flere ganger sagt at han ikke er noen tilhenger av disiplinen, som han mener handler mer om flaks enn om prestasjoner.

  Fredag så han imidlertid ut til å trives i parallell-løypa i Østerrike.

  Nordmannen kvalifiserte seg til finalen etter å ha vist svært sterk kjøring i semifinalen. I finalen møtte han Alexis Pinturault, som tok første stikk i duellen med 16 hundredeler.

  Franskmannen var også raskest i det andre møtet og vant dermed rennet. Kristoffersen ble slått med 11 hundredeler i østerrikske Lech.

  Han var eneste nordmann som tok seg videre til kvartfinalene.

  Tidligere fredag nådde ikke Lucas Braathen opp i kvalifiseringen. Norges alpinkomet vant verdenscuppremieren i storslalåm i oktober, men i Lech fikk unggutten en nedtur.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Martti Kainulainen / AFP
 • Alle de norske hopperne gikk videre

  Alle de norske hopperne gikk videre til morgendagens renn, etter en lite spenstig kvalifisering.

  Halvor Egner Granerud ble beste norske og havnet på tredjeplass i kvalifiseringen, bak tyske Karl Geiger og polske Dawid Kubacki.

  Øvrig norske: Johann André Forfang ble nummer 15, Sander Vossan Eriksen nummer 24, Anders Håre nummer 30, Marius Lindvik nummer 38, Robert Johansson nummer 43 og Daniel-André Tande ble nummer 48 av de 50 som kvalifiserte seg.

  Det var i en liten periode knyttet spenning rundt Daniel-André Tande som var avhengig av at andre hoppet dårligere. Han kom seg videre han også, men freste etter at han hadde hoppet.

  – Nei, det er faktisk noe av det latterligste jeg har vært med på. Så lav fart med så mye bakvind over kulen. Det blir rett og slett for dumt, sa Tande til NRK, etter et skuffende hopp.

  Tande
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Strengere regime i toppfotballen

  Det har hopet seg opp med smittefilfeller i den norske toppfotballen de siste ukene.

  Nå gjør Norges Fotballforbund noen endringer i toppfotballens smittevernprotokoll. Det melder NFF selv i en pressemelding.

  – Vi gjør nå noen innstramminger og presiseringer i protokollene som vil gjelde i sesonginnspurten. Vi har fått god bistand fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, og tar selvsagt deres innspill til følge i de oppdaterte protokollene, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

  Blant de nye endringene er at treningskamper nå kun tillates etter søknad. Det er også krav til negativ test før spillere kan gjenoppta trening etter symptomer på luftveisinfeksjon.

  Patrick Berg og Fredrik Bjørkan.
  Foto: Mats Torbergsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal