Blødende Brækhus etter Castillo-seieren: – Hun slår som en mann

FREDRIKSHAVN/OSLO (NRK.no): Til tross for at Cecilia Brækhus (31) slo Oxandia Castillo (18) på teknisk knock out, fikk hun virkelig kjenne på kroppen hva ungjenta er god for.

Se siste runde i kampen mellom Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo her.

Se siste runde i kampen mellom Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo her.

– Hun slår beinhardt! Hun slår som en mann, sa Cecilia Brækhus til NRK.no etter å ha beseiret Oxandia Castillo i Fredrikshavn lørdag kveld.

Brækhus fikk merke 18-åringens knallharde slagene allerede i den første runden, da Castillo gikk forrykende til verks.

I noen få sekunder virket Brækhus rett og slett rystet, der hun ble presset opp i et hjørne av ungjenta fra Den Dominikanske Republikk.

– Første runde ikke verst

Men Brækhus fikk samlet seg, og gikk jevnt med Castillo i de to første rundene.

– I den første runden var jeg frisk og fikk blokkert unna de fleste slagene. Første runde var ikke verst. Når jeg ble sliten, ble det mye verre, sier Brækhus.

En blødende Brækhus tok grep etter åpningsrundene. Den norske jenta vant den tredje, fjerde og femte runden soleklart.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brækhus

Cecilia Brækhus fikk det tøft mot Oxandia Castillo i de første rundene i Fredrikshavn, men viste seg som den klart beste bokseren og stakk av med seieren på teknisk knock out.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Frustrerende

Derfra og ut så Brækhus ut til å full kontroll, men boksedronningen erkjenner at hun ble veldig sliten mot slutten.

– Jeg hamret henne med slag, men hun kom tilbake hver gang. Det er klart det var frustrerende, sier Brækhus.

– Når du har blitt slått i magen og hodet i seks runder… Det drar kreftene ut av deg. Det var i de siste rundene jeg begynte å kjenne det, forklarer Brækhus.

Hun kunne allikevel slippe jubelen løs - sammen med 450 fremmøtte nordmenn - da dommeren fant det uforsvarlig å fortsette kampen vel halvveis ut i den niende runden.

– Tusen takk til alle som er her i Fredrikshavn og støtter meg. Det var en tøff kamp, sa Brækhus til Viasat 4 før hun vinket til publikum.

Var aldri i tvil om seieren

Til tross for at Castillo slo beinhardt fra seg, var Norges boksedronning aldri i tvil om at hun ville forsvare sine tre VM-belter.

Castillo fikk mye oppmerksomhet da hun «tyvlånte» beltene til Brækhus på torsdagens pressekonferanse. Samtidig provoserte hun Brækhus kraftig med det frekke stuntet.

(Artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

Nettopp det bidro til at Brækhus aldri tenkte tanken på å gå tapende ut av bokseringen.

– De beltene tilhører meg. Hun fikk låne beltene én gang. Det stuntet på pressekonferansen var ikke det smarteste hun kunne gjøre. Det tente meg skikkelig! sier Brækhus.

Kyrre Merg

Thomas Hansvoll var mektig imponert over Cecilia Brækhus etter seieren mot Oxandia Castillo.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Etter pressekonferansen – når hun tok beltene mine – så var det avgjort at hun aldri kom til å dra hjem med de, sier den norske boksedronningen.

– Aldri sett henne bedre

Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll er mektig imponert over innsatsen til Brækhus i bokseringen i Fredrikshavn.

– Jeg har aldri sett Cecilia bokse bedre!

– Hun var veldig tent. Og jeg kan aldri huske å ha sett henne så rask og eksplosiv før. Det var overraskende, sier Hansvoll til NRK.no.

Inn mot kampen mot Castillo har Brækhus trent hardere enn noen gang. 31-åringen har ligget på grensen av hva hun tåler, noe som ga full uttelling mot 18-åringen fra Den Dominikanske Republikk.

– Castillo var så tøff som forventet. Dette var nok Cecilias nest tøffeste motstander noensinne, etter Anne-Sophie Mathis, avslutter Hansvoll.

Siste nytt

 • Tokmac sikret gull med scoring

  Tokmac Nguen scoret da Ferencváros slo Ujpest 3-0 i ungarsk eliteserie fotball tirsdag. Seieren betyr at Budapest-klubben er seriemester igjen, melder NTB. Scoringen var Tokmacs niende for sesongen, men den første på tre måneder. Den norske landslagsspilleren (debuterte under VM-kvalifiseringen i mars) scoret 2-0-målet i det 30. minutt.

  Tokmac Nguen
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Mol og Sørum tilbake med seier

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum var ustoppelige i finalen og vant verdensserieturneringen i Cancún, melder NTB. Qatar-paret Cherif Samba og Ahmed Tijan ble slått 21-19 og 22-20.

  Dermed viste den norske duoen at de er OL-favoritter, og kanskje Norges største gullhåp i Tokyo, selv etter en konkurransepause på nesten to år. Og det til tross for at Mol har slitt med en langvarig hofteskade.

  – De andre vil alltid se på oss som favoritter. Men vi vet hva vi har vært igjennom det siste halve året, så for oss er det en stor bonus å være i finalen. Det er helt utrolig at vi er her igjen. Det virker nesten som det bare er å spille turneringer for oss, så er vi i finalen. Men det er ikke sånn, vi er så nær å ryke ut i flere kamper, men vi klarer å bite det i oss, sier Christian Sørum til NRK.

  – Det er vanskelig for oss å forstå hvor stort dette egentlig er. Folk bare rister på hodet over at det er mulig. Jeg så litt på statistikken, og vi har vunnet 14 av de siste 20 turneringene. Og det skjer ikke på det nivået her, så det er helt unikt. Men vi har bare tenkt å fortsette å gjøre det samme, sa Mol til NRK noen timer før tirsdagens finale.

  Sandvolleyball i Cancun 2021. Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / FIVB / NTB
 • Medier: Woodward trekker seg

  Manchester United-direktør Ed Woodward trekker seg fra stillingen tirsdag kveld, melder en rekke britiske medier.

  OBhfJ8xzmQI
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal