NRK Meny
Normal

Utfordreren om Brækhus: – Hun er ikke spesielt rask

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Franske Myriam Lamare (39) sier hun aldri ville ha stilt opp til boksekamp mot ubeseirede Cecilia Brækhus (32) om hun ikke var sikker på å vinne.

Lamare og Brækhus

MUSKELBUNT FRA MARSEILLE: Myriam Lamare er rangert som verdens neste beste weltervekt-bokser. Cecilia Brækhus er nummer én. Lørdag barker de sammen i danske Frederikshavn.

Foto: NTB scanpix

– Selvfølgelig tror jeg at jeg vinner. Jeg er ikke redd for henne (Cecilia Brækhus journ.anm.). Jeg ville aldri møtt Brækhus om jeg ikke var sikker på akkurat dét, sier Myriam Lamare til NRK.no.

Cecilia Brækhus og Myriam Lamare

ANSIKT TIL ANSIKT: Cecilia Brækhus og franske Myriam Lamare under torsdagens første møte i Frederikshavn.

Foto: Team Sauerland

39-åringen fra Marseille tar lørdagens VM-kamp mot Cecilia Brækhus på største alvor. Hun vil ikke høre snakk om at hun er for gammel, eller at den norske jenta omtales som storfavoritt.

Les også: Lamare sier hun legger opp etter Brækhus-kampen

Ikke begeistret over Brækhus-møte

Torsdag møtte hun Brækhus for første gang.

De to duellantene stod ansikt til ansikt i rundt halvminuttet mens fotografene knipset bilder av de to. Ifølge 39-åringen var det på ingen måte noen spesiell opplevelse.

– Hvordan det var å møte henne? Det var helt normalt. Hun er verdensmester, jeg er tidligere verdensmester. Det er det, sier Lamare kaldt.

– Hvordan synes du Brækhus så ut? Virket hun klar?

– Jeg så ikke så mye på henne. Jeg så mer på de tre beltene hun hadde foran seg, svarer Lamare - om mulig enda mer kaldt og nonchalant enn på det første spørsmålet.

Mener Brækhus er treg

Lamare, som har flere verdensmestertitler på samvittigheten, ser på Brækhus-møtet som en mulighet til å få boksekarrieren på rett kjøl igjen, etter flere magre år.

Den franske veteranen har vært proffbokser i ti år, og møtet med Brækhus blir hennes 26. kamp. 22 av de 25 kampene hun har gått tidligere, er vunnet.

Lamare er synlig stolt over sin lange og suksessrike karriere, og svarer slik på spørsmål om hvordan hun vil beskrive seg selv som bokser:

– Jeg er en tøff bokser, det skal du få se på lørdag. Jeg viser ingen nåde. På lørdag skal all treningen jeg har lagt ned, endelig betale seg. Seieren blir søt, svarer Lamare.

Myriam Lamare fra 2005

Myriam Lamare er tidligere verdensmester. Her jubler hun etter et tittelforsvar i 2005.

Foto: REMY DE LA MAUVINIERE / AP

NRK.no spør om hun alltid er like tøff som hun fremstår i dette intervjuet.

– Jeg har bein i nesa. Både på og utenfor bokseringen, sier hun - og smiler for første gang mens hun har snakket med NRK.no.

– Hvordan vil du beskrive Cecilia Brækhus som bokser?

– Hun har noen svakheter. Hun er ikke så veldig rask, for eksempel. Men hun er eksplosiv når hun angriper. Hun er først og fremst en veldig intelligent bokser, sier Lamare, uten å smile.

Brækhus kontret Lamares påstander

Cecilia Brækhus virker ikke spesielt opprørt når hun blir konfrontert med påstandene fra Lamare.

– Alle boksere har svakheter, ingen er perfekte. Men selv om jeg har svakheter, mener jeg mine sterke sider er såpass sterke at hun ikke vil få muligheten til å utnytte de feilene jeg har, sier Brækhus.

– Forhåpentligvis får jeg kampen inn i mitt spor. Jeg går for knockout hvis muligheten byr seg, avslutter hun.

VIDEO: Brækhus og Lamare om lørdagens tittelkamp

Cecilie Brækhus fokuserer på seg selv før den store kampen på lørdag. Reporter: Nicolay Andre Ramm

VIDEO: Cecilia Brækhus og Myriam Lamare møtes i bokseringen lørdag.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag