Hopp til innhold

Utfordreren om Brækhus: – Hun er ikke spesielt rask

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Franske Myriam Lamare (39) sier hun aldri ville ha stilt opp til boksekamp mot ubeseirede Cecilia Brækhus (32) om hun ikke var sikker på å vinne.

Lamare og Brækhus

MUSKELBUNT FRA MARSEILLE: Myriam Lamare er rangert som verdens neste beste weltervekt-bokser. Cecilia Brækhus er nummer én. Lørdag barker de sammen i danske Frederikshavn.

Foto: NTB scanpix

– Selvfølgelig tror jeg at jeg vinner. Jeg er ikke redd for henne (Cecilia Brækhus journ.anm.). Jeg ville aldri møtt Brækhus om jeg ikke var sikker på akkurat dét, sier Myriam Lamare til NRK.no.

Cecilia Brækhus og Myriam Lamare

ANSIKT TIL ANSIKT: Cecilia Brækhus og franske Myriam Lamare under torsdagens første møte i Frederikshavn.

Foto: Team Sauerland

39-åringen fra Marseille tar lørdagens VM-kamp mot Cecilia Brækhus på største alvor. Hun vil ikke høre snakk om at hun er for gammel, eller at den norske jenta omtales som storfavoritt.

Les også: Lamare sier hun legger opp etter Brækhus-kampen

Ikke begeistret over Brækhus-møte

Torsdag møtte hun Brækhus for første gang.

De to duellantene stod ansikt til ansikt i rundt halvminuttet mens fotografene knipset bilder av de to. Ifølge 39-åringen var det på ingen måte noen spesiell opplevelse.

– Hvordan det var å møte henne? Det var helt normalt. Hun er verdensmester, jeg er tidligere verdensmester. Det er det, sier Lamare kaldt.

– Hvordan synes du Brækhus så ut? Virket hun klar?

– Jeg så ikke så mye på henne. Jeg så mer på de tre beltene hun hadde foran seg, svarer Lamare - om mulig enda mer kaldt og nonchalant enn på det første spørsmålet.

Mener Brækhus er treg

Lamare, som har flere verdensmestertitler på samvittigheten, ser på Brækhus-møtet som en mulighet til å få boksekarrieren på rett kjøl igjen, etter flere magre år.

Den franske veteranen har vært proffbokser i ti år, og møtet med Brækhus blir hennes 26. kamp. 22 av de 25 kampene hun har gått tidligere, er vunnet.

Lamare er synlig stolt over sin lange og suksessrike karriere, og svarer slik på spørsmål om hvordan hun vil beskrive seg selv som bokser:

– Jeg er en tøff bokser, det skal du få se på lørdag. Jeg viser ingen nåde. På lørdag skal all treningen jeg har lagt ned, endelig betale seg. Seieren blir søt, svarer Lamare.

Myriam Lamare fra 2005

Myriam Lamare er tidligere verdensmester. Her jubler hun etter et tittelforsvar i 2005.

Foto: REMY DE LA MAUVINIERE / AP

NRK.no spør om hun alltid er like tøff som hun fremstår i dette intervjuet.

– Jeg har bein i nesa. Både på og utenfor bokseringen, sier hun - og smiler for første gang mens hun har snakket med NRK.no.

– Hvordan vil du beskrive Cecilia Brækhus som bokser?

– Hun har noen svakheter. Hun er ikke så veldig rask, for eksempel. Men hun er eksplosiv når hun angriper. Hun er først og fremst en veldig intelligent bokser, sier Lamare, uten å smile.

Brækhus kontret Lamares påstander

Cecilia Brækhus virker ikke spesielt opprørt når hun blir konfrontert med påstandene fra Lamare.

– Alle boksere har svakheter, ingen er perfekte. Men selv om jeg har svakheter, mener jeg mine sterke sider er såpass sterke at hun ikke vil få muligheten til å utnytte de feilene jeg har, sier Brækhus.

– Forhåpentligvis får jeg kampen inn i mitt spor. Jeg går for knockout hvis muligheten byr seg, avslutter hun.

VIDEO: Brækhus og Lamare om lørdagens tittelkamp

Cecilie Brækhus fokuserer på seg selv før den store kampen på lørdag. Reporter: Nicolay Andre Ramm

VIDEO: Cecilia Brækhus og Myriam Lamare møtes i bokseringen lørdag.

Siste nytt

  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

    Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

    – Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

    Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

    Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

    Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

    På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

    – Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

    Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

    Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

    Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

    Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

    Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

    Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

    Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

    Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

    Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

    Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

    Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal