Brækhus tror Klitsjko slår tilbake i gigantkampen

Ta en nesten to meter lang muskelbunt på 110 kilo. Plukk fram en superveteran på 41 år i samme størrelse. Sett VM-titler på spill – og krydre med 90.000 tilskuere. Lørdag smeller det på Wembley.

Klitsjko

BARKER SAMMEN: Anthony Joshua (t.v.) og Vladimir Klitsjko.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Brækhus

GODE VENNER: Her gratuleres Cecilia Brækhus av Vladimir Klitsjko etter tittelkampen mot Chris Namus i februar i fjor.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det er klart at Joshua er en veldig sterk motstander, men hvis han ikke har tatt sjumilssteg, skal Klitsjko vinne kampen, sier Cecilia Brækhus om oppgjøret mellom Vladimir Klitsjko og Anthony Joshua.

Brækhus har samme trener som Klitsjko, og det var nettopp ukraineren som anbefalte Jonathan Banks til den norske verdensmesteren.

Brækhus er til stede i London og bruker kampen som inspirasjon til hun selv skal bokse utendørs i hjembyen Bergen 9. juni.

– Er dette hans siste sjanse?

– Nei, det er det ikke. Navnet hans står så sterkt, og han er en levende legende. Dette er langt fra hans siste sjanse til å bokse om titler, mener Brækhus.

Et fysisk unikum

BOXING-HEAVYWEIGHT/JOSHUA/

SULTEN: Anthony Joshua på offisiell trening før kampen lørdag kveld

Foto: Lee Smith / Reuters

Joshua ble folkehelt da han tok OL-gull på hjemmebane i London i 2012.

Nå står han med 18 kamper som profesjonell bokser. Alle har endt med knock out-seier.

Han er et fysisk unikum, et fjell av en mann, gjennomtrent til siste fiber og holder tungvektsbeltet i forbundet IBF (International Boxing Federation).

Det er et belte mannen i motsatt hjørne lørdag gjerne vil ha. For snart et og et halvt år siden hadde han omtrent alle beltene som var verdt å ha i boksing.

Ukraineren bosatt i Tyskland kalles Dr. Steelhammer. Han hadde ikke tapt på 11 år. Han var så suveren i tungvekt at klassen rett og slett var kjedelig. Men alt har en ende. Den mildt sagt fargerike engelskmannen Tyson Fury ble ikke levnet mange sjansene på forhånd, men tok en soleklar poengseier på bortebane i Tyskland.

Klitsjko stod ribbet tilbake og så plutselig ikke ut som noen stålhammer i det hele tatt. Han så bare ufarlig og halvgammel ut.

Joshua Klitschko Boxing

TAPTE: Tyson Fury tok beltene til Klitsjko i 2015, men har ikke bokset siden.

Foto: Martin Meissner / AP

Lang pause

17 måneder senere ser OL-vinneren fra 1996 kanskje sin siste sjanse til å igjen vinne et tittelbelte.

Det blir den 29. gangen han er i VM-tittelkamp, bare det er en prestasjon i seg selv.

Om det – og erfaringen fra 68 kamper og 64 seire – holder mot muskelmannen Joshua på 27, gjenstår å se. En utfordring er også at han ikke har vært i ringen siden tapet mot Fury 28. november 2015.

– Joshua har vært aktiv, jeg har hatt pause. Det er en fordel for ham, sier Klitsjko.

BOXING-HEAVYWEIGHT/JOSHUA-KLITSCHKO/

ERFAREN: Det er en relativt veltrent 41-åring som igjen skal prøve å bli verdensmester.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

For Joshua blir kampen et karrierehøydepunkt så langt. Han har aldri vært oppe mot en så god motstander, men har et likevel et klart favorittstempel.

– Jeg er ung, kraftfull og har lagt ned arbeidet som må til. Dette er ikke vanskelig å spå, sier Joshua.

– Jeg vinner!

Om han gjør det, har han alle muligheter til å bli den som hersker i tungvekt i mange år framover. Torsdagens pressekonferanse viste to utøvere som åpenbart hadde respekt for hverandre, men man kunne også ane et glimt av beundring hos Joshua.

Han møter idolet sitt, en mann som uansett er på vei inn i boksingens «Hall of Fame».

Klitsjko er ikke favoritt blant bookmakerne eller eksperter, men bokseordtaket «They never comeback» har blitt motbevist mange ganger før.

Og skulle du ha lyst til å se kampen live på Wembley, må du være rask.

Sist vi sjekket var det ennå fire (4) ypperlige ringsidebilletter igjen hver til drøye 80.000 kroner.

Siste nytt

 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Ruud falt på verdensrankingen

  Casper Ruud faller fire plasser på den ferske verdensrankingen i tennis. Han er nå nummer 98. Ruuds 94.-plass på den forrige rankingen var karrierebeste og første gang 20-åringen var inne blant de 100 beste.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal