Brækhus skal diskutere OL-regler med Heiberg

Proffbokseren Cecilia Brækhus mener IOK gambler med kvinneboksernes helse så lenge de ikke tillater mer enn tre vektklasser i OL.

Brækhus

Cecilia Brækhus Brækhus tror flere OL-boksere kvier seg for å kritisere IOK.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Brækhus hadde i det lengste håpet at Den internasjonale olympiske komité (IOK) skulle endre reglene før Rio-OL neste sommer, men mandag denne uken kom beskjeden om at det fortsatt bare skal være tre vektklasser for kvinner i OL.

– Det er galskap at 350 000 kvinner fra 70 ulike nasjoner skal presse seg inn i bare tre vektklasser, sier Cecilia Brækhus til NRK.no.

Proffbokseren mener at så få vektklasser kan føre til et usunt kroppsfokus siden ikke alle kvinner passer inn i de tre klassene på 51, 60 og 75 kilo.

Møter Heiberg

Derfor skal hun nå i møte med IOK-representant Gerhard Heiberg for å diskutere løsninger for å få flere vektklasser.

– IOK argumentere med plassmangel, økonomi og det ene og det andre, men det finnes ingen gode argumenter fra IOK for å gamble med utøvernes helse.

– Større press

President i Norges bokseforbund, Odd Haktor Slåke, mener dagens ordning undergraver idretten.

– Det setter et større press på dem (kvinnelige OL-boksere). Nå har de bare tre vektklasser å tilpasse seg, i stedet for å ha et større spekter å gå på, sier Slåke.

Brækhus tror flere OL-boksere kvier seg for å kritisere IOK.

– Det er nok vanskelig for de som ønsker å reise til OL å stå opp i mot IOK. Jeg håper vi nå kan jobbe med en god løsning, sier Brækhus.

Siste nytt

 • Ødegaard med tre målgivende

  Vitesse vant 4-1 over Zwolle i den nederlandske æresdivisjonen lørdag og kampen ble avgjort med tre hjørnespark – alle tre signert Martin Ødegaard. Alle hjørnesparkene havnet hos Bryan Linssen som satte inn tre mål. Dauda Mohammed scoret det fjerde.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Carlsen med sliteseier mot 14-åring

  Magnus Carlsen fikk det tøft i åpningen av storturneringen i Karlsruhe lørdag. Han møtte 14 år gamle Vincent Keymer fra Tyskland, og det tok nesten syv timer og 81 trekk før Carlsen klarte å slå unggutten.

  Magnus Carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Juventus sikret ligagullet

  Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull, fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad. Alex Sandro og selvmål av German Pezzella sørget for Juventus-seier. Nikola Milenkovic scoret 0-1-målet.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal