Brækhus skal diskutere OL-regler med Heiberg

Proffbokseren Cecilia Brækhus mener IOK gambler med kvinneboksernes helse så lenge de ikke tillater mer enn tre vektklasser i OL.

Brækhus

Cecilia Brækhus Brækhus tror flere OL-boksere kvier seg for å kritisere IOK.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Brækhus hadde i det lengste håpet at Den internasjonale olympiske komité (IOK) skulle endre reglene før Rio-OL neste sommer, men mandag denne uken kom beskjeden om at det fortsatt bare skal være tre vektklasser for kvinner i OL.

– Det er galskap at 350 000 kvinner fra 70 ulike nasjoner skal presse seg inn i bare tre vektklasser, sier Cecilia Brækhus til NRK.no.

Proffbokseren mener at så få vektklasser kan føre til et usunt kroppsfokus siden ikke alle kvinner passer inn i de tre klassene på 51, 60 og 75 kilo.

Møter Heiberg

Derfor skal hun nå i møte med IOK-representant Gerhard Heiberg for å diskutere løsninger for å få flere vektklasser.

– IOK argumentere med plassmangel, økonomi og det ene og det andre, men det finnes ingen gode argumenter fra IOK for å gamble med utøvernes helse.

– Større press

President i Norges bokseforbund, Odd Haktor Slåke, mener dagens ordning undergraver idretten.

– Det setter et større press på dem (kvinnelige OL-boksere). Nå har de bare tre vektklasser å tilpasse seg, i stedet for å ha et større spekter å gå på, sier Slåke.

Brækhus tror flere OL-boksere kvier seg for å kritisere IOK.

– Det er nok vanskelig for de som ønsker å reise til OL å stå opp i mot IOK. Jeg håper vi nå kan jobbe med en god løsning, sier Brækhus.

Siste nytt

 • Sandell ny hovedtrener

  Etter at kombinertlandslagssjef Kristian Hammer sluttet etter sesongen er det nå klart at Peder Sandell blir hovedtrener, mens Stian Kvarstad og Tom Hilde blir landslagstrenere med ansvar for hoppdelen. Ivar Stuan fortsetter som sportssjef med utvidede oppgaver melder Norges Skiforbund.

  Peder Sandell
  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
 • Lippi blir landslagssjef for Kina

  Italienske Marcello Lippi er tilbake som trener for det kinesiske herrelandslaget i fotball, fire måneder etter at han ble erstattet av Fabio Cannavaro, melder NTB. 71-åringens, som måtte gå etter tapet mot Iran (0-3) kvartfinalen i Asia-mesterskapet i januar, skal nå forsøke å ta Kina til VM-sluttspillet i Qatar i 2022.

  AFP_1GU5VG
  Foto: STR / AFP
 • Finland sendte Sverige ut av VM

  Finland scoret etter bare et minutt i kvartfinalen i ishockey-VM, men Sverige slo tilbake og ledet 3-1. Finnene snudde igjen kampen og vant 4-3. Dermed er de klare for semifinale, hvor de møter Russland. Canada og Tsjekkia møtes i den andre semien.

  X01548
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal