Brækhus skal diskutere OL-regler med Heiberg

Proffbokseren Cecilia Brækhus mener IOK gambler med kvinneboksernes helse så lenge de ikke tillater mer enn tre vektklasser i OL.

Brækhus

Cecilia Brækhus Brækhus tror flere OL-boksere kvier seg for å kritisere IOK.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Brækhus hadde i det lengste håpet at Den internasjonale olympiske komité (IOK) skulle endre reglene før Rio-OL neste sommer, men mandag denne uken kom beskjeden om at det fortsatt bare skal være tre vektklasser for kvinner i OL.

– Det er galskap at 350 000 kvinner fra 70 ulike nasjoner skal presse seg inn i bare tre vektklasser, sier Cecilia Brækhus til NRK.no.

Proffbokseren mener at så få vektklasser kan føre til et usunt kroppsfokus siden ikke alle kvinner passer inn i de tre klassene på 51, 60 og 75 kilo.

Møter Heiberg

Derfor skal hun nå i møte med IOK-representant Gerhard Heiberg for å diskutere løsninger for å få flere vektklasser.

– IOK argumentere med plassmangel, økonomi og det ene og det andre, men det finnes ingen gode argumenter fra IOK for å gamble med utøvernes helse.

– Større press

President i Norges bokseforbund, Odd Haktor Slåke, mener dagens ordning undergraver idretten.

– Det setter et større press på dem (kvinnelige OL-boksere). Nå har de bare tre vektklasser å tilpasse seg, i stedet for å ha et større spekter å gå på, sier Slåke.

Brækhus tror flere OL-boksere kvier seg for å kritisere IOK.

– Det er nok vanskelig for de som ønsker å reise til OL å stå opp i mot IOK. Jeg håper vi nå kan jobbe med en god løsning, sier Brækhus.

Siste nytt

 • Neerland gir seg som Molde-direktør

  Øystein Neerland sluttar som sjef for Molde Fotball ved årsskiftet, melder klubben. 55-åringen har vore direktør i klubben sidan 2015. Som fotballspelar har han 120 kampar og 35 mål for klubben. Styret er i gang med å finne Neerland sin erstattar.

  Nerland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Overtar det polske landslaget

  Storhamar-trenar Arne Senstad blir ny trenar for det polske kvinnelandslaget i handball. Det opplyser det polske handballforbundet. Han skal erstatte Leszek Krowicki som fekk sparken tidlegare i sommar grunna svake resultat.

  HÅNDBALL: Eliteserien kvinner. Rælingen Storhamar Marikollhallen. (11 - 34)
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Coutinho klar for Bayern

  Philippe Coutinho lånes ut fra Barcelona til Bayern München. Avtalen er på en sesong og har en klausul om et kjøp.

  Det bekrefter Bayerns sportsdirektør Hasan Salihamidzic.

  Philippe Coutinho
  Foto: Albert Gea / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal