Brækhus: – Hun er ung, sulten og veldig sterk. Det er en farlig kombinasjon

Cecilia Brækhus ligger i hardtrening før hun skal møte den 18 år gamle boksekometen Oxandia Castillo, og har blant annet økt styrken sin før kampen i neste uke.

cecilia

Cecilia Brækhus trener to økter om dagen for å kunne kalle seg verdensmester også etter møtet med Oxandia Castillo.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

BOXING/ Castillo of the Dominican Republic celebrates after winning her WBO super welterweight boxing title fight against Gabriels of Costa Rica in San Jose

Oxandia Castillo er ubeseiret, og har blant annet vunnet ni kamper på knockout.

Foto: JUAN CARLOS ULATE / Reuters

– Jeg er i superform, så selv om hun er yngre, vil hun ikke være i bedre form enn meg, sier Cecilia Brækhus i en pressemelding før neste helgs boksekamp mot Oxandia Castillo.

Motstanderen er 13 yngre enn den norske boksedronningen, men regnes som den neste store i sporten.

Ser seg selv i Castillo

Castillo er også blitt kjent som en real knockout-dronning, og står oppført med ni knockoutseiere på 14 kamper. Brækhus legger ikke skjul på at hun er imponert og spent før møtet i danske Frederikshavn.

– Hun er ung, sulten og veldig sterk. Det er en farlig kombinasjon, sier hun.

– Jeg har mye respekt for Oxandia. Måten hun slo Gabriel på var imponerende.

Faktisk mener den ubeseirede Brækhus at Castillo minner om henne selv.

– Jeg ser litt av meg selv i henne. Jeg husker da jeg var 18 år, klar til å ta over hele verden. Jeg ville bli nummer én og hadde lyst å bokse mot alle, før hun understreker:

– Jeg jobbet veldig hardt for å bli verdensmester, og jeg nekter å la henne ta det fra meg.

Har blitt sterkere

Brækhus´ forrige kamp mot Mia St. John fikk mye kritikk, ettersom den amerikanske bokseren i realtiteten ikke hadde nubbesjans. Det er ventet at Castillo vil gi betydelig bedre motstand.

– Hun har mye kraft, så jeg må ikke bli truffet. I boksing kan ett slag forandre hele kampen. Jeg må være veldig konsentret i ti fulle runder, analyserer Brækhus.

Hun har ligget i hardtrening de siste ukene, og gjennomført minst to økter om dagen. Hver kveld har hun hatt sparringsøkter, mens hun har trent fysiske økter på morgenene.

Brækhus har nemlig hatt som mål å bli sterkere før møtet med Castillo. Talentet fra Den dominikanske republikk er normalt litt tyngre enn Brækhus, selv om de er omtrent like høye.18-åringen har imidlertid gått med på å slanke bort noen kilo for å kunne matche Brækhus.

– Vi gjør ting litt forskjellig fra gang til gang, og denne gangen hadde vi lyst å tilføre litt mer styrke. Så det har vi jobbet med. Samtidig er det viktig å beholde sin egen stil, forklarer Brækhus.

Siste nytt

 • Ødegaard med ny scoring for Vitesse

  Martin Ødegaard scoret et strålende mål og bidro sterkt til at Vitesse slo Venlo 2-1 i nederlandsk æresdivisjon i fotball lørdag. Scoringen var drammenserens andre i ligaen denne sesongen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen/anp/afp / NTB scanpix
 • Ronaldo avgjorde byderbyet

  Cristiano Ronaldo scoret kampens eneste mål fra straffemerket og ble matchvinner da Juventus slo Torino i lørdagens byderby i italiensk Serie A. Dermed kunne Juventus-spillerne juble for klubbens mål nummer 5000 i Serie A-sammenheng.

  Champions League - Group Stage - Group H - Juventus v Manchester United
  Foto: Massimo Pinca / Reuters
 • Maars Johnsen ble matchvinner

  Bjørn Maars Johnsen scoret 2-1-målet og ble matchvinner på overtid da AZ Alkmaar slo Excelsior i nederlandsk fotball lørdag. Den norske landslagsspissen startet kampen på benken, men ble byttet inn med 18 minutter igjen å spille.

  Privatlandskamp i fotball mellom Norge-Sverige
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal