Hopp til innhold

Brækhus rystet Mathis: – Ikke forestilt meg dette

Cecilia Brækhus (35) brukte bare halvannen runde på å slå Anne Sophie Mathis på teknisk knockout i VM-kampen i Oslo Spektrum.

Cecilia Brækhus

UTROLIG: Brækhus vant kampen mot Mathis på teknisk knockout, og ble båret rundt av trenerne sine.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

«Let's get ready to ruuumble», uttalte den verdenskjente ringannonsøren, Michael Buffer. Så var det hele i gang. Og foran 10.000 ekstatiske tilskuere i Oslo Spektrum vant Cecilia Brækhus kampen mot franske Anne Sophie Mathis allerede tidlig i andre runde.

– Jeg hadde ikke forestilt meg dette i mine villeste fantasier. Jeg var forberedt på 10 tøffe runder. Jeg har aldri sett på meg selv som en knockout-bokser, men jeg er visst det, sier en overlykkelig Brækhus etter å ha forsvart VM-beltene.

«The Homecoming» - det første profesjonelle boksestevnet på norsk jord på 35 år - ble en fest. Riktig nok en kort en.

Mathis var ikke i stand til å forsvare seg, og kort tid inne i andre runde måtte dommeren stoppe kampen. Da hadde de bokset i drøye tre minutter.

Aldri har Brækhus vunnet på så kort tid før.

Brækhus

OVERLEGEN: Dommeren blåser av matchen nå Anne Sophie Mathis står lent over ringrekkverket drøye tre minutter ut kampen. Cecilia Brækhus kan slippe jubelen løs.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Mathis var rystet og snudde seg med ryggen til. Da gir man opp. Det er helt rett av dommeren å stoppe den, forklarer NRKs ekspert Alexander Hagen.

– Jeg så stjerner og det suste i øra bare. Jeg er ikke skuffet og sur, for jeg klarte å få inn en rask rekkefølge og sånn er det bare, forklarer Mathis på pressekonferansen.

– Klar for fest

Brækhus jublet hemningsløst i ringen, og publikum sang «seier'n er vår».

– Det er vanskelig å si noe passende nå. Jeg er hjemme. Boksingen er hjemme igjen. Vi sees på afterparty. Nå er jobben gjort, ganske kjapt, så nå er jeg klar for fest, sier Brækhus i seiersinterviet med TV3 og gliser.

– Dette var en perfekt «homecoming», å vinne på knockout. Jeg har sagt hun må begynne å vinne slik. Man får ikke timesbetalt i boksing, sier trener Jonathan Banks til kanalen.

Bokselegenden Vladimir Klitsjko var på plass ringside og lot seg imponere.

– Jeg var nervøs for Cecilia. Jeg kan ikke forestille meg presset hun hadde på seg. Det var fantastisk. Cecilia er en av de største kvinnelige bokserne i verden, så jeg er enig i at dette var den største kvinneduellen noensinne, sier kjempen fra Ukraina.

Cecilia Brækhus vant kveldens kamp i 2. runde
- hun slår som en tungvektsboser

Tidlig overtak

Begge kvinnene fikk inn noen slag allerede i første runde, men etter to minutter og rundeslutt hadde allerede Brækhus fått et lite overtak. Etter et minutts pause var de i gang igjen, men det varte som sagt ikke lenge.

– På en måte kan man si det er skuffende å bare få se tre minutter boksing med Cecilia, men det hun viste på de tre minuttene, var bra. Hun har lagt om stilen litt og var veldig effektiv når hun fikk Mathis på kroken, mener NRK-kommentator Anders Wener Øfsti.

Brækhus og Solberg

STOLT: Statsminister Erna Solberg poserer med Cecilia Brækhus etter matchen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg var raskt oppe i ringen for å gratulere seierskvinnen.

– Jeg synes dette gikk litt fort, men jeg tror Norge er stolt av deg. Jeg tror Bergen er enda mer stolt, sier hun til TV3.

Brækhus møtte Mathis sist i 2012. Det endte med seier til Brækhus, som nå er ubeiseiret på 28 kamper. Hun beholder da alle de fire VM-beltene hun satte på spill før matchen.

Brækhus

SUVEREN: Franske Mathis hadde ingen sjanse mot Brækhus, som nå er ubeseiret i 29 kamper.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Cecilia Brækhus

SHOW: Cecilia Brækhus kommer inn i ringen sammen med trener Jonathan Banks.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Vladimir Klitsjko

STJERNE: Bokser Vladimir Klitsjko gledet seg til å se venninnen Brækhus bokse. Her sammen med verdens mest kjente ringannonsør, Michael Buffer.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Linda Hofstad Helleland

PÅ PLASS: Kulturminister Linda Hofstad Helleland og ektemannen Trond hadde ringside-billetter i Oslo Spektrum.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
Ole Klemetsen

TIDLIGERE STORHET: Ole Klemetsen var selvfølgelig på plass i Oslo.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
OnklP Brækhus

RAPPER: Pål Tøien, OnklP, laget sang til ære for Cecilia Brækhus' boksekamp i Norge og opptrådte i ringen før kamp.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Siste nytt

 • Premier League tar ramadan-grep – Salah får «spisepause» under kamp

  Dommerne i Premier League skal ha fått beskjed om å legge inn pauser i kommende kveldskamper for at muslimske spillere skal få ta til seg næring under ramadan.

  Torsdag denne uken innledes muslimenes fastemåned ramadan. Nå tar engelsk fotball grep for å tilrettelegge og imøtekomme behov dette medfører for aktuelle spillere, melder Sky Sports.

  Flere av Premier League største stjerner, blant dem Liverpools Mohamed Salah og Manchester Citys Riyad Mahrez, forventes å faste den kommende måneden. De må da spise og drikke etter at solen har gått ned.

  Mohamed Salah
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Svenske ski-ess tilbake til Lahti-helgen

  Ebba Andersson og Frida Karlsson melder seg begge klare til innsats igjen til kommende verdenscuphelg i langrenn i finske Lahti.

  Sykdom har gjort at verken Andersson eller Karlsson stilte i Holmenkollen, Drammen og Falun.

  Blant mennene er også William Poromaa klar for innsats igjen etter en kortere sykdomsperiode, og som gjorde at heller ikke han kunne stille under verdenscuphelgen på hjemmebane i Falun sist helg (NTB).

  Ebba Andersson og Frida Karlsson
  Foto: Darko Bandic / AP
 • PSV utestenger supporter i 40 år etter spillerangrep

  Den nederlandske fotballklubben PSV Eindhoven har utestengt en supporter fra lagets kamper de neste 40 årene etter en bisarr episode.

  Den aktuelle supporteren soner i øyeblikket to måneder i fengsel for å ha løpt inn på banen og angrepet en spiller under PSVs europaligamøte med Sevilla 23. februar.

  20-åringen får nå ikke lov til å komme inn på klubbens hjemmebane så lenge utestengelsen varer.

  Supporteren ble sparket fra sin sivile jobb etter hendelsen og kastet ut av PSVs supporterklubb. (NTB)

  Marko Dmitrovic
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste