Hopp til innhold

Brækhus rystet Mathis: – Ikke forestilt meg dette

Cecilia Brækhus (35) brukte bare halvannen runde på å slå Anne Sophie Mathis på teknisk knockout i VM-kampen i Oslo Spektrum.

Cecilia Brækhus

UTROLIG: Brækhus vant kampen mot Mathis på teknisk knockout, og ble båret rundt av trenerne sine.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

«Let's get ready to ruuumble», uttalte den verdenskjente ringannonsøren, Michael Buffer. Så var det hele i gang. Og foran 10.000 ekstatiske tilskuere i Oslo Spektrum vant Cecilia Brækhus kampen mot franske Anne Sophie Mathis allerede tidlig i andre runde.

– Jeg hadde ikke forestilt meg dette i mine villeste fantasier. Jeg var forberedt på 10 tøffe runder. Jeg har aldri sett på meg selv som en knockout-bokser, men jeg er visst det, sier en overlykkelig Brækhus etter å ha forsvart VM-beltene.

«The Homecoming» - det første profesjonelle boksestevnet på norsk jord på 35 år - ble en fest. Riktig nok en kort en.

Mathis var ikke i stand til å forsvare seg, og kort tid inne i andre runde måtte dommeren stoppe kampen. Da hadde de bokset i drøye tre minutter.

Aldri har Brækhus vunnet på så kort tid før.

Brækhus

OVERLEGEN: Dommeren blåser av matchen nå Anne Sophie Mathis står lent over ringrekkverket drøye tre minutter ut kampen. Cecilia Brækhus kan slippe jubelen løs.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Mathis var rystet og snudde seg med ryggen til. Da gir man opp. Det er helt rett av dommeren å stoppe den, forklarer NRKs ekspert Alexander Hagen.

– Jeg så stjerner og det suste i øra bare. Jeg er ikke skuffet og sur, for jeg klarte å få inn en rask rekkefølge og sånn er det bare, forklarer Mathis på pressekonferansen.

– Klar for fest

Brækhus jublet hemningsløst i ringen, og publikum sang «seier'n er vår».

– Det er vanskelig å si noe passende nå. Jeg er hjemme. Boksingen er hjemme igjen. Vi sees på afterparty. Nå er jobben gjort, ganske kjapt, så nå er jeg klar for fest, sier Brækhus i seiersinterviet med TV3 og gliser.

– Dette var en perfekt «homecoming», å vinne på knockout. Jeg har sagt hun må begynne å vinne slik. Man får ikke timesbetalt i boksing, sier trener Jonathan Banks til kanalen.

Bokselegenden Vladimir Klitsjko var på plass ringside og lot seg imponere.

– Jeg var nervøs for Cecilia. Jeg kan ikke forestille meg presset hun hadde på seg. Det var fantastisk. Cecilia er en av de største kvinnelige bokserne i verden, så jeg er enig i at dette var den største kvinneduellen noensinne, sier kjempen fra Ukraina.

Cecilia Brækhus vant kveldens kamp i 2. runde
- hun slår som en tungvektsboser

Tidlig overtak

Begge kvinnene fikk inn noen slag allerede i første runde, men etter to minutter og rundeslutt hadde allerede Brækhus fått et lite overtak. Etter et minutts pause var de i gang igjen, men det varte som sagt ikke lenge.

– På en måte kan man si det er skuffende å bare få se tre minutter boksing med Cecilia, men det hun viste på de tre minuttene, var bra. Hun har lagt om stilen litt og var veldig effektiv når hun fikk Mathis på kroken, mener NRK-kommentator Anders Wener Øfsti.

Brækhus og Solberg

STOLT: Statsminister Erna Solberg poserer med Cecilia Brækhus etter matchen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg var raskt oppe i ringen for å gratulere seierskvinnen.

– Jeg synes dette gikk litt fort, men jeg tror Norge er stolt av deg. Jeg tror Bergen er enda mer stolt, sier hun til TV3.

Brækhus møtte Mathis sist i 2012. Det endte med seier til Brækhus, som nå er ubeiseiret på 28 kamper. Hun beholder da alle de fire VM-beltene hun satte på spill før matchen.

Brækhus

SUVEREN: Franske Mathis hadde ingen sjanse mot Brækhus, som nå er ubeseiret i 29 kamper.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Cecilia Brækhus

SHOW: Cecilia Brækhus kommer inn i ringen sammen med trener Jonathan Banks.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Vladimir Klitsjko

STJERNE: Bokser Vladimir Klitsjko gledet seg til å se venninnen Brækhus bokse. Her sammen med verdens mest kjente ringannonsør, Michael Buffer.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Linda Hofstad Helleland

PÅ PLASS: Kulturminister Linda Hofstad Helleland og ektemannen Trond hadde ringside-billetter i Oslo Spektrum.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
Ole Klemetsen

TIDLIGERE STORHET: Ole Klemetsen var selvfølgelig på plass i Oslo.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
OnklP Brækhus

RAPPER: Pål Tøien, OnklP, laget sang til ære for Cecilia Brækhus' boksekamp i Norge og opptrådte i ringen før kamp.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal